Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au facut legea pe piata de carduri de credit in 2011, fiind de departe bancile care au emis cele mai multe asemenea instrumente de plata. Cele doua institutii au reusit intr-un an, in care cele mai multe banci fie abia au reusit sa-si mentina numarul de carduri de credit fie s-au confruntat cu diminuari ale portofoliilor, sa emita impreuna mult mai multe carduri de credit decat au emis toate celelalte banci la un loc.
De fapt, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au reusit, prin activitatea desfasurata anul trecut pe segmentul de profil, sa mentina piata cardurilor de credit pe plus. Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, la finalul lui 2011, numarul cardurilor valide cu functie de credit era de 2.156.300 unitati fata de 2.123.400 unitati cat erau la 31 decembrie 2010. Practic, cele doua banci au acoperit nu numai aceasta crestere raportata de BNR, ci si scaderile inregistrate de majoritatea institutiilor de credit.
Studiul de piata “Top banci pe piata de carduri in 2011”, disponibil contra cost AICI, aduce in prim-plan amanunte despre portofoliile de carduri administrate de 16 banci cuprinse in analiza: BCR, BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Raiffeisen Bank, ING Bank, Bancpost, Alpha Bank, RBS Romania, OTP Bank, Garanti Bank, Banca Romaneasca, Millennium Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Romanian International Bank, Bank of Cyprus.
[quote_left]Poti achizitiona studiul de piata ”Topul bancilor pe piata de carduri in 2011”, care valoreaza 39 EURO, dand click pe butonul ”Cumpara” pentru a realiza plata cu cardul.[/quote_left]Materialul divulga informatii despre numarul de carduri emise de cele 16 banci, defalcat pe tipurile de carduri, respectiv debit, credit si business, alcatuind cate un top banci pentru fiecare segment de piata.
De asemenea, analiza aduce in prim plan valoarea tranzactiilor efectuate in 2011 prin intermediul cardurilor de debit, de credit si business si structura tranzactiilor in functie de modul de utilizare: la ATM (pentru retragerea de numerar) si la POS (pentru achitarea cumparaturilor la comercianti). Nu in ultimul rand sunt prezentate amanunte privind portofoliul fiecarei banci in parte si previziunile reprezentantilor institutiilor de credit pentru 2012.