CEC Bank, bătrâna doamnă a industriei bancare din România, care a împlinit pe 24 noiembrie 155 de ani de activitate, derulează o campanie promoțională inedită, denumită „Continuând tradiția, la aniversarea a 155 de ani, premiem copiii născuți în 24 noiembrie 2019”. Practic, instituția de credit invită părinții tuturor copiilor născuți pe data de 24 noiembrie 2019 să vină la bancă pentru a încasa un premiu de 155 de euro pe un card de debit Visa emis de CEC Bank.
”Dacă tocmai ai devenit părinte în 24 noiembrie 2019, hai să ne bucurăm împreună de această zi de sărbătoare! Dacă ai domiciliul/reședința în România, vino până la 31 decembrie 2019 în orice unitate CEC Bank cu certificatul de naștere al copilului și cu documentul tău de identitate, pentru a primi echivalentul în lei al premiului de 155 euro brut (pentru fiecare copil) pe un card de debit Visa de la CEC Bank. Dacă nu deții un astfel de card, îți oferim noi unul! Banii vor fi transferați în echivalent lei la data viramentului, iar impozitul de 10% aplicat diferenței dintre valoarea în lei calculată la cursul BNR din ziua efectuării transferului în contul de card și suma neimpozabilă de 600 lei, va fi reținut și plătit de bancă. Banca va suporta cheltuielile legate de emiterea cardului și comisionul de administrare card pentru prima lună”, se menționează în textul de descriere a campaniei promoționale desfășurată de CEC Bank.
Nu este pentru prima dată în istoria sa când CEC Bank oferă asemenea premii. La 31 octombrie 1937 a fost inaugurată această tradiție, CEC Bank (denumită atunci Casa Națională de Economii și Cecuri Poștale) distribuind câte un libret cadou cu o depunere de 100 de lei tuturor nou născuților din acea zi în București și Cluj-Napoca.
Este important de menționat că pe 31 octombrie se serbează Ziua Mondială a Economisirii, marcată pentru prima dată la 31 octombrie 1924, fiind instituită de participanții la primul Congres Internațional de Economii. În 1938, tot pe 31 octombrie de Ziua Mondială a Economisirii, Consiliul Superior al Economiei a decis să extindă această formulă de promovare a economisirii pentru toți născuții din 31 octombrie, din cele 10 capitale de ținuturi. Astfel, au fost distribuite 77 librete cadou pentru nou-născuți, majoritatea lor ajungând în familii de muncitori. La 31 octombrie 1939, libretul cadou se generalizează pentru toți nou-nascuții. Și, în 1964, când banca a sarbatorit 100 de ani de existență, a oferit, de asemenea, librete cadou.
Originile CEC Bank se regăsesc în eforturile elitelor politice și economice din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de a pune ordine în finanțele publice ale tânărului stat român, rezultat în urma Unirii din 1859. Ministrul ad-interim de Finanțe, Nicolae Rosetti-Bălănescu, realizează un proiect de lege pentru constituirea unei Case de Depozite și Consignații, pe care Domnitorul Alexandru Ioan Cuza îl aprobă, la 24 noiembrie 1864 și astfel ia naștere Casa de Depuneri și Consemnațiuni.