CEC Bank anunta ca va continua sa sustina intreprinzatorii tineri si in acest sens lanseaza Creditul SRL-D 2014 in baza Conventiei incheiate cu Ministerul Economiei privind Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Astfel, CEC Bank acorda credite in lei din surse proprii, oferind clientilor multiple beneficii, precum:
· perioada de gratie de maximum 12 luni;
· garantii flexibile, prin acordarea unei garantii de catre stat, prin FNGCIMM, ce va acoperi 80% din valoarea creditului;
· modalitati de rambursare a creditului adaptate in functie de situatia economico-financiara a clientului;
· consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.
Accesand Creditul SRL-D 2014, tinerii intreprinzatori vor beneficia de o structura de costuri simpla si avantajoasa:
· dobanda variabila, compusa din indicele ROBOR 6 luni, la care se adauga o marja de 3 p.p. (in prezent dobanda este de 5,93%);
· comision de analiza de 200 lei;
· comision de gestiune de 0,75% calculat la valoarea creditului si perceput la data efectuarii primei trageri din credit, iar ulterior anual, calculat ca procent din soldul creditului.
Dobanda se va modifica semestrial, in prima zi lucratoare a semestrului, in functie de evolutia indicelui de referinta ROBOR 6 luni.
“Prin implicarea in acest Program si acordarea acestor finantari, CEC Bank intentioneaza sa isi consolideze rolul de sustinator real al dezvoltarii economice a Romaniei. Continuam astfel politica de sustinere a IMM-urilor si in special a tinerilor intreprinzatori, in vederea infiintarii si dezvoltarii de microintreprinderi “, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.
Ministerul Economiei va selecta cele mai bune planuri de afaceri, care vor fi finantate pe baza urmatoarei scheme:
1. Alocatie financiara nerambursabila – maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 10.000 euro/beneficiar;
2. Aportul propriu, reprezentand:
· pentru beneficiarii care nu solicita credit bancar – o cota de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, reprezentand aportul in numerar al beneficiarului;
· pentru beneficiarii care solicita credit bancar – o cota de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, reprezentand credit bancar si aport in numerar, acolo unde este cazul.
Clientii care pot accesa aceste credite, conform art. 3 din OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri sunt microintreprinderile debutante, ce trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale bancii.