CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de români.
Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou logo în comunicarea cu clienții, angajații, partenerii și celelalte părți interesate.
Potrivit băncii, noua siglă aniversară are câteva elemente grafice speciale, nu întâmplător alese: motive tradiționale românești stilizate, minimaliste, reprezentative stilului contemporan.
CEC Bank are o strategie de transformare digitală majoră în curs, și care, în același timp, continuă să prioritizeze creșterea gradului de incluziune și educație financiară, prin cele peste 1000 de unități din teritoriu.
Digitalizarea este una dintre direcțiile principale pe care CEC Bank a înregistrat rezultate spectaculoase în ultimii ani, iar accesarea produselor și serviciilor bancare pe parcurs 100% digital este într-un proces continuu de diversificare.
Recent, Banca a finalizat și adopția tuturor fluxurilor rapide de creditare online de către întreaga rețea a băncii iar intrarea într-o relație de afaceri cu clienții nu mai este condiționată de prezența acestora în unități.
Prin comunicarea celor 160 de ani de tradiție și prin evoluția de până acum, CEC Bank se reconfirmă, în continuare, ca “banca de casă a românilor”, fiind și în prezent în topul sistemului bancar și printre liderii operațiunilor bancare efectuate online și offline, se arată într-un comunicat de presă aniversar.
1864 – ISTORIA CEC
În urmă cu 160 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba legea de înființare a Casei de Depuneri și Consemnațiuni, devenită ulterior Casa de Economii și Consemnațiuni, actuala CEC Bank. Ideea inițială i-a aparținut lui Costache Bălcescu, fratele lui Nicolae Bălcescu, care a vrut să adapteze modelul francez la realitatea economică românească a vremii.
Primul sediu era unul modest, constând în 3 camere micuțe din cadrul clădirii Ministerului de Finanțe de la vremea respectivă. Abia în 1875 s-a început construcția unei clădiri proprii.
Banca desfășura operațiuni similare Trezoreriei Statului: strângea banii din taxe și impozite, administra fondurile rezultate din valorificarea bunurilor sechestrate și din excedentul bugetar al comunelor și orașelor. Economiile populației de la orașe sau sate erau administrate de Casa de Economie, o anexă a CDC, și erau garantate integral de către stat.
Citește întreaga istorie CEC Bank AICI