Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Impactul economic generat de femei: 291 de miliarde dolari
Share
Notification Show More
Latest News
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”
Interviuri Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > Impactul economic generat de femei: 291 de miliarde dolari
Stiri de top

Impactul economic generat de femei: 291 de miliarde dolari

bankingnews.ro
Last updated: 07/03/2015 10:02
bankingnews.ro 10 ani ago
Share
SHARE

Cu prilejul Zilei Internationale a Femeii, Western Union recunoaste impactul economic generat de femei la nivel global: 291 de miliarde dolari, jumatate din volumul total anual al transferurilor internationale de bani este transferat de femei. Doamnele reprezinta aproximativ jumatate din totalul migrantilor internationali si fac transferuri de bani la un nivel egal cu transferurile efectuate de barbati. Pe plan global, aproximativ 51% dintre cei care folosesc serviciile Western Union pentru a face transferuri transfrontaliere de bani sunt femei.

Femeile migreaza la fel de mult ca si barbatii

In prezent, femeile reprezinta 48% din totalul migrantilor la nivel international. Majoritatea au un loc de munca in tara de adoptie sau au demarat propria afacere – arata studiile realizate de Natiunile Unite. Aceste date infirma o serie de conceptii gresite, conform carora femeile ar reprezenta doar un ”val secundar” de migratie, ele migrand ca membre insotitoare ale familiilor de migranti sau pentru reintregirea familiei. Daca migratia barbatilor a fost, istoric vorbind, si continua sa fie preponderent orientata catre economii puternic industrializate, unde munca fizica si manuala sunt foarte cautate, femeile care migreaza in cautarea unui loc de munca se orienteaza catre tarile cu economii bazate pe servicii puternice, unde sansele lor de integrare sunt mult mai mari.

Conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite din anul 2013, femeile reprezinta 54% din totalul migrantilor romani din strainatate.

Femeile trimit o parte mai mare din salariu in tarile din care provin si tot ele sunt destinatarele majoritatii transferurilor internationale de bani

Femeile migrant trimit aceleasi sume de bani ca si barbatii migranti, contributia lor ridicandu-se la 50% din totalul transferurilor internationale anuale de bani, estimate de Banca Mondiala la 582 de miliarde USD anul trecut. Comparativ cu barbatii, femeile migrant trimit o parte mai mare din veniturile lor, desi, in general, ele castiga mai putin decat barbatii – conform datelor International Organization of Migration (I.O.M.). Studiile I.O.M. arata, de asemenea, ca femeile trimit bani mai regulat decat barbatii si pe durata unor perioade mai lungi de timp.

Din studiile efectuate de Western Union reiese ca femeile, atat cele care expediaza transferuri financiare, cat si cele care le primesc, directioneaza banii catre scopuri cu un beneficiu direct asupra familiilor lor: educatie, sanatate, alimentatie, locuinte si economii, in timp ce barbatii care trimit bani o fac, mai degraba, pentru achizitionarea de bunuri de consum. Femeile migrant sunt, de asemenea, mai predispuse decat barbatii sa furnizeze ajutor financiar in cazul situatiilor de urgenta, precum si pe durata unor perioade economice nefavorabile.
In cazul romanilor, cea mai mare parte a banilor trimisi in tara sunt folositi pentru cheltuieli zilnice (cumpararea de alimente, plati de utilitati sau rambursari de credite), cadouri in bani (cu prilejul zilelor de nastere sau a marilor sarbatori de peste an, cum ar fi Pastele si Craciunul) sau pentru situatii de urgenta.

Conform datelor Natiunilor Unite, migrantii internationali, barbati si femei deopotriva, prefera sa trimita bani femeilor (in 66% din cazuri). Acest aspect intareste concluzia studiilor care arata ca femeile sunt principalii administratori ai bugetelor de familie si cele care se ingrijesc de bunastarea ei. in plus, cand femeile trimit bani, ele dobandesc mai multa autonomie si putere de negociere in gospodarie.

“Femeile au iesit din segmentul marginal al migratiei si isi asuma in prezent rolul de persoane de decizie, avand o contributie esentiala la bunastarea financiara a familiilor lor si a comunitatilor din care fac parte”, a declarat Daniela Budurea, Country Director Western Union Romania si Bulgaria. “Pe masura ce femeile trimit tot mai frecvent bani si sume tot mai mari si directioneaza acesti bani catre educatie, remiterile femeilor contribuie tot mai mult la dezvoltarea capitalului uman la nivel global. In acelasi timp, aceste transferuri de bani joaca un rol important in sprijinirea economiilor sustinute de remiteri”.

Extinderea accesului la servicii financiare este esentiala pentru integrarea economica a femeilor

Daniela Budurea subliniaza sprijinul asigurat de Western Union pentru consolidarea puterii economice a femeilor migrante, mentionand ca: “Facilitarea accesului la servicii financiare este esential pentru a continua integrarea femeilor in economia globala, mai ales prin utilizarea noilor tehnologii. Peste tot din lume, sectoarele publice si private au o responsabilitate colectiva de a accelera incluziunea financiara reala a femeilor, iar Western Union isi asuma rolul de a asigura accesul la transferuri de bani pentru toti consumatorii, fie ei bancarizati, sub-bancarizati sau ne-bancarizati”.

Metodele de tranzactii financiare utilizate de femeile migrant devin tot mai sofisticate
Potrivit Bancii Mondiale:
· 46,6% dintre femei la nivel global au un cont deschis la o institutie financiara formala (comparativ cu 54,5% dintre barbati). Acest procent este reprezentativ si pentru Romania, unde 41,1% dintre femei detin un cont, comparativ cu 48,5% dintre barbati.
· 13,4% dintre femei la nivel global folosesc metode electronice de plata pentru a efectua plati (comparativ cu 15,6% dintre barbati). in Romania, 8,8 % dintre femei utilizeaza platile electronice fata de 12,4% dintre barbati.
· 21% dintre femeile de la nivel global detin un cont de economii la o institutie financiara (comparativ cu 23,9% dintre barbati).
· Aproape 7% dintre femei la nivel global isi folosesc conturile bancare pentru a primi bani (fata de 7,6% dintre barbati). in Romania, tara in care transferul de bani prin cont bancar a fost lansat pentru prima data de Western Union, in 2010, femeile folosesc conturile bancare pentru a primi bani intr-un procent de 4,4% (fata de 5% dintre barbati). Aceasta paritate se observa si in cazul trimiterilor de bani folosind conturile bancare, unde, la nivel global, 6% dintre femei le folosesc (fata de 8 % dintre barbati). in Romania, 2% dintre femei trimit bani prin intermediul unui cont bancar fata de 2,5% din barbati.

Telefoanele mobile incep sa devina tot mai utilizate la nivel global in operatiunile de transferuri de bani, cu aproape 3% dintre femei care le folosesc pentru a primi bani (fata de 3,5% dintre barbati), in timp ce aproape 2% din femei folosesc telefonul mobil pentru a trimite bani (comparativ cu 2,7% dintre barbati). in Romania, transferurile de bani prin intermediul telefoanelor mobile este inca un serviciu nou, cu o penetrare scazuta, dar in crestere rapida, in special in grupul tinta reprezentat de femei. Aproape 1% dintre femei folosesc telefoanele mobile pentru a primi sau a trimite bani (comparativ cu 0,2 % dintre barbati).
„Avem responsabilitatea de a adapta serviciile pe care le oferim la nevoile in schimbare ale unui grup tot mai mare si mai influent de persoane care muncesc pe toate meridianele globului”, a concluzionat Daniela Budurea.

„Western Union ofera acces la serviciile sale in peste jumatate de milion de locatii ale agentilor si extindem continuu optiunile de transferuri de bani, astfel incat acestea sa se poata face in orice moment, in orice fel si de (aproape) oriunde in lume. Oferim, astfel, optiuni de plata, fie in numerar, prin cont, pre-paid, on-line, portofel mobil si acum si prin Apple Pay, disponibil in SUA”.

You Might Also Like

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”

TAGGED: femei, dolari, bani, servicii financiare, Western Union, femeile, Ziua Internationala a Femeii
bankingnews.ro 08/03/2015
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By bankingnews.ro
Follow:
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.
Previous Article Av. Adrian Cuculis: Modificarile codului de procedura civila favorizeaza abuzuri in procedura executarii silite
Next Article BCE demareaza astazi programul de relaxare cantitativa. Draghi da drumul la tiparnita de bani!

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

2 zile ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

2 zile ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

2 zile ago

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

2 zile ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?