Intesa Sanpaolo Bank si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au semnat doua noi conventii pentru continuarea finantarii beneficiarilor programelor derulate prin APIA. In urma acestor demersuri, Intesa Sanpaolo Bank ofera si anul acesta credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile de bovine si ovine/caprine, cat si catre beneficiarii Masurii 215 – Plati privind Bunastarea animalelor pasari si porcine.
Finantarile sunt acordate in lei si sunt in suma de pana la 90% din suma calculata pe baza adeverintelor eliberate de catre APIA. Beneficiarii acestor credite APIA pot fi persoanele juridice, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale, cat si persoanele fizice ce detin Adeverinte de inregistrare Fermier emise de APIA si care respecta conditiile de eligibilitate specifice produsului.
Pentru acest credit garantia principala o reprezinta sumele care urmeaza a fi incasate de fermieri de la APIA si care vor constitui principala sursa de rambursare a creditului. Atat creditulul acordat, cat si contravaloarea dobanzilor si comisioanelor urmeaza a fi restituite bancii la momentul incasarii sumelor de la APIA.
Intesa Sanpaolo Bank sustine in continuare activitatea intreprinzatorilor din acest sector oferind o gama completa de produse ce pot sustine practic orice tip de nevoi de finantare specifice sectorului agricol:
– credite pentru activitatea curenta (linia de credit „Recolta”, creditul agricol de primavara sau de toamna, alte credite acordate in parteneriat cu APIA si FGCR)
– credite de investitii pentru achizitia de teren agricol, de masini si echipamente agricole, de sisteme de irigatii sau de co-finantare a proiectelor din fonduri structurale derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Pentru aceste produse, clientii au la dispozitie modalitati de rambursare flexibile, tinand cont de sezonalitatea specifica domeniului agricol si pot beneficia de garantia FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) si FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii).