Micul bancher al anului va fi desemnat în data de 4 mai 2018 când va avea loc faza nationala a celei de a V a Editii a concursului national de educatie financiara “Olimpiada Micilor Bancheri”, organizată de către Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație(APPE) în parteneriat ISJ Prahova, potrivit unui comunicat de presă.
Concursul national de educatie financiara se desfasoara sub egida Protocolului de colaborare MEN-APPE nr.8813, respectiv nr. 37 din 30 martie 2018.
Competiția, organizată de cinci ani consecutivi atrage de la un an la altul tot mai mulți participanți, elevi și învățători din toată țara. La ediția din 2018 a Olimpiadei, s-au înscris 4.000 de elevi din 34 de județe si din mun. Bucuresti, reprezentând aproximativ 10% din numărul total al elevilor din ciclul primar care studiază in acest an scolar opționalul Educație financiară.
”Competiția de anul acesta a fost extrem de strânsă și a indicat un nivel mare de interes și de pregătire. Numărul notelor maxime a fost atât de mare încât, pentru departajare, am fost nevoiți să tragem la sorți participanții la faza naţională. Ultima medie intrată în concurs la ediția din acest an a fost de 92.5 puncte, ceea ce înseamnă un nivel de responsabilitate și precizie extraordinar din partea unor copii. Ne bucură creșterea calității concursului și ne dorim ca acest proiect să fie îmbrățișat de cât mai multe cadre didactice pentru că un elev informat este un viitor adult educat”, a declarat prof. dr. Ligia Goloșoiu, fondatorul Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.
La competiția finală de la București, vor participa 123 de elevi, 51 de cadre didactice coordonatoare și 11 membri ai juriului care vor stabili câștigătorii competiției. ”Va fi prezentă și o echipă de elevi din Republica Moldova, de la Chișinău, acesta fiind primul an în care proiectul de educație financiară a depășit granițele României”, a adăugat președintele APPE.
Ca și anul trecut, participanții și câștigătorii Olimpiadei Micilor Bancheri vor fi răsplătiți cu premii și diplome în semn de recunoaștere a eforturilor pe care le depun suplimentar, elevi și dascăli la clasă și extrașcoală. ”Anul acesta pe lângă nivelul ridicat al cunoștințelor, juriul a fost impresionat de combinația dintre învățătura formală – scoala/exerciții și cea nonformală – proiectele depuse cu accent pe antreprenoriat. Va fi cea mai strânsă competiție de până acum, ceea ce ne bucură și ne obligă totodată să continuăm procesul de extindere a proiectului” a adăugat Ligia Goloșoiu.