Bancile si institutiile financiare si-au dat seama ca operatiunile bancare ar trebui sa devina mai inteligente, iar reducerea costurilor de functionare, o prioritate. Clientii cer mai nou modernism si tehnologie, iar conceptul de smart banking ii ajuta si prin scurtarea timpului alocat acestor operatiuni, uneori anevoioase. Astfel experienta bancara devine confortabila. Inovatie si atentie acordata clientilor, asa putem defini ofera noua venita de la Ropeco si cel trei banci preocupate de tehnologie si confort: ING, BCR si Unicredit Tiriac Bank.
Ropeco a lansat si Primul Automat de Plati conceput local pe scara larga.
Automatul de Plati permite aplicatii de genul: alimentarea conturilor bancare, plata facturilor pentru utilitati cu numerar sau card, posibilitatea de a returna rest de bancnote, emiterea de bilete contra cost, etc. Este conceput astfel incat sa poata fi adaptat la necesitatile clientului. Ofera posibilitatea de management la distanta si poate fi echipat cu seif conform normelor europene.
ROPECO lanseaza primul sau terminal neasistat de plati care permite incasarea facturilor de utilitati, cu plata prin card sau in numerar. Solutia a fost deja achizitionata de trei banci comerciale autohtone – ING, Unicredit Tiriac Bank si BCR – primele 500 de terminale fiind deja in exploatare. Noua solutie de incasare a facturilor presupune, pe langa terminalul propriu-zis, un server de procesare a tranzactiilor si un server de monitorizare a terminalelor, plus un sistem de management al APT -urilor.
Sistemul poate fi utilizat si pentru alte operatiuni, prin adaugarea opţionala a unor module software complementare – depunere in cont si plata creditelor bancare dupa identificarea clientului pe baza de CNP, cod de client (poate fi imprimat sub forma de cod de bare) sau PAN, operatiuni pe cont (transfer dintr-un cont in altul), mini-settlement-uri/extrase de cont, plata taxelor si impozitelor etc.
Terminalul neasistat dispune in plus de o imprimanta termica, un scanner pentru coduri de bare 1D şi 2D şi un EFT POS unattended. Terminalul neasistat poate avea pentru plata cu numerar, aditional, un acceptator de bilete si/sau un seif certificat CEN-I agrementat conform normelor europene.
Aplicatia de autorizare a plaţilor de utilitati se afla pe un server dedicat si este alcatuita din baza de date, interfata web, modulul de autorizare si interfete software cu alte sisteme (core bancar).
Printre functionalitatile sistemului de procesare a tranzactiilor se pot enumera compatibilitatea cu normele PCI DSS, accesul remote la sistem, managementul de terminale, vizualizarea batch-urilor si a tranzactiilor, exportul automat de date pentru reconcilierea cu operatorii facturieri, auditarea operatiilor efectuate, back-up-ul automat al informatiilor din baza de date, diverse alerte prin e-mail privind necesitatea interventiilor on-site sau privind terminarea consumabilelor, etc.