Exista numeroase motive pentru a lua in considerare un credit de refinantare, insa toate posibilele avantaje trebuie cantarite punandu-le in balanta cu riscurile pe care le presupune acest tip de produs. Luarea unei decizii in privinta contractarii unui asemenea imprumut trebuie corelata cu analiza exacta asupra beneficiilor si sacrificiilor pe care le va cunoaste potentialul client.
Avantajele Creditului de Refinantare
- Se minimizeaza efortul de a face plati lunare catre mai multe institutii financiare printr-o singura plata lunara, la o singura banca.
- Se reduc platile lunare. in acest caz, dorinta de refinantare este simpla si de inteles, intrucat se doreste o singura rata lunara mai mica decat suma ratelor anterioare.
- Schimbarea monedei creditului in derulare elimina presiunea exercitata de fluctuatiile cursul de schimb valutar.
- O parte semnificativa din ratele lunare sunt aferente unor credite de consum purtatoare de dobanda impovaratoare, care se reduce semnificativ optand pentru un credit de refinantare cu garantii.
- Se evita riscul generat de dobanda variabila. Creditele existente (propuse spre refinantare) sunt credite cu dobanda variabila, iar cresterea indicilor de referinta poate impinge clientul in imposibilitatea achitarii integrale a ratelor.
- Se poate obtine o suma suplimentara de bani, dar cu mentinerea aceleiasi rate lunare. Prin refinantarea creditelor de consum printr-un credit ipotecar clientul poate beneficia de o dobanda mai mica, dar si de un imprumut mai consistent. Atentie, aceasta alternativa impune insa si o durata de creditare mai mare.
- Daca nu mai sunteti multumiti de serviciile oferite de banca la care ati facut imprumutul, sau daca costurile indirecte (si care nu sunt legate de creditul in derulare) sunt mult prea mari fata de alte banci.
- Exista posibilitatea de obtine o perioada de gratie la plata ratelor lunare, interval in care nu o sa achitati bani bancii.
Dezavantajele Creditului de Refinantare
- Refinantarea presupune acoperirea unor costuri suplimentare, reprezentate de comisionul de analiza si/sau acordare, comisionul de rambursare anticipata, taxa pentru emiterea scrisorii de refinantare, comisioanele pentru transferul banilor, evaluarea imobilului, asigurarea, taxe notariale etc.
- Toate procedurile necesita timp si implicare permanenta din partea dumneavoastra. La aceasta se adauga stresul generat de schimbarea efectuata.
- Refinantarea s-ar putea realiza prin majorarea perioadei de rambusare, lucru care in cazul unora nu reprezinta cu adevarat o solutie, in conditiile in care va plati la banca pe un interval mai mare.
Despre Creditul de Refinantare
[list]
- De ce si in ce situatii este indicat un credit de refinantare?
- Ce trebuie sa urmaresc pentru a alege cel mai bun credit de refinantare.
- Creditul de refinantare pas cu pas.
[/list]
[srp srp_number_post_option=’7′ srp_orderby_post_option=’rand’ srp_thumbnail_option=’yes’ srp_widget_title=”Stiri Privind Creditul de Refinantare” srp_post_type=”post” srp_filter_cat_option=”17″ srp_post_date_option=”no” srp_thumbnail_wdg_width=”75″ srp_thumbnail_wdg_height=”75″ srp_wdg_excerpt_length_mode=”words” srp_wdg_excerpt_length=”30″]