Bancpost a fost desemnata saptamana trecuta, in cadrul celei de-a 5-a Intalniri Anuale a Bancilor Partenere IFC din Dubai, drept “Cea mai buna banca emitenta nou intrata in cadrul Programului de Finantarea Comertului Global din zona Europa si Asia Centrala”. Aceasta distinctie este oferita in premiera pentru Romania si regiune si vine ca o recunoastere a efortului depus de Bancpost, in sprijinul companiilor care doresc sa isi extinda activitatea pe noi piete.
Anthony C. Hassiotis, Presedintele Executiv al Bancpost, a declarat cu aceasta ocazie: “Participarea Bancpost la Programul IFC de Finanare a Comertului Global reprezinta un angajament pe termen lung in sustinerea companiilor romanesti si a comertului regional in Europa. Premiul pentru “Cea mai buna banca emitenta nou intrata in cadrul Programului de Finantarea Comertului Global din zona Europa si Asia Centrala” acordat Bancpost de catre IFC confirma capacitatea noastra de a furniza clientilor nostri din Romania solutii de finantarea comertului si reafirma contributia noastra la economia Romaniei.”
De la initierea sa in anul 2005, prin Programul IFC de Finantare a Comertului Global s-au emis catre banci peste 12.000 de garantii, totalizand 19 miliarde de dolari. Mai mult de 80% dintre aceste garantii au fost in beneficiul companiilor mici si mijlocii din pietele emergente. IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale si este cea mai mare institutie dedicata dezvoltarii globale, orientata exclusiv catre sectorul privat.
Bancpost s-a alaturat Programului IFC de Finantare a Comertului Global in 2010 ca prima banca emitenta din Romania. In 2012, IFC a majorat plafonul liniei de finantare a comertului international pentru Bancpost la 50 de milioane de dolari, sporind disponibilitatea de finantare prin Programul IFC de Finantare a Comertului Global. Cresterea liniei,de finantare a comertului a ajutat Bancpost sa isi extinda activitatea de finantare a comertului international si sa ofere clientilor sai companii medii si mari o gama diversificata de produse bancare. Accesul la finantarea comertului este esential pentru companiile medii si mari care se bazeaza pe un comert transfrontalier viabil si cauta noi oportunitati de crestere pe pietele internationale.