Platile electronice trec printr-o schimbare semnificativa datorita noilor tehnologii – contactless, mobile, dispozitive wearble, incorporate in diverse obiecte vestimentare, dar sufera din cauza dezoltarii unor noi metode de furt de identitate ce afecteaza viata clientilor, a procesatorilor, dar si a bancilor. Despre toate acestea am vorbit la Conferinta ”Banking Innovation Lab.”, patronata de publicatia online www.BankingNews.ro.
Participantii la aceasta discutie captivanta au fost: Septimiu Tulpan – ARB, Ana Maria Pochi – MasterCard, Eliante Andrei – BearingPoint, Elena Ungureanu – Visa, Razvan Grigorescu – ARB, Cristian Mustata – BCR, Lucian Postelnicu – Banca Transilvania si Diana Andrei – Bancpost.
Ce tehnologii vor patrunde in viata noastra cu ajutorul procesatorilor Mastercard si Visa
Anul viitor, MasterCard va implementa in Romania platforma „In Control” care va permite utilizatorilor sa-si configureze detaliat platile online dar si sa introduca noi elemente de securitate si control, a declarat Ana Maria Pochi, Account Manager la MasterCard, in cadrul Conferintei Banking Innovation Lab, organizata de www.BankingNews.ro.
„Acest sistem va permite utilizatorilor sa-si configureze detaliat platile dar si sa introduca noi elemente de securitate si control. Astfel, functionalitatile de autorizare vor fi setate in functie de comerciantul care accepta cardul la plata, o limita de tranzactionare, intervale orare in care acestea se pot desfasura, frecventa precum si locatia geografica unde poate fi utilizat. De asemenea, utilizatorul va primi anumite alerte, spre exemplu sub forma de sms, pentru a fi informat in privinta utilizarii cardului pe profilul definit sau daca utilizarea acestui produs a iesit in afara profilului setat”.
Visa Europe a implementat dispozitive de plata de tip wearble care pot fi incorporate in inele, pandantive sau brelocuri
La conferinta ”Banking Innovation Lab.”, reprezentanta Visa Europe, Elena Ungureanu, a declarat ca sectorul financiar si cel al platilor trec printr-o schimbare semnificativa datorita noilor tehnologii – contactless, mobile, dispozitive wearble, care sunt incorporate in diverse obiecte vestimentare. Ea a declarat ca in fiecare an, Visa Europe investeste peste 200 de milioane de euro in tehnologii inovative de plati.
„Viitorul va fi cu siguranta digital” a tinut sa specifice la inceputul conferintei Elena Ungureanu, Deputy Country Manager VISA Europe
Incepand din acest an, Visa Europe si-a deschis propiul hub de inovatie international, cu trei puncte de lucru in Londa, Israel si Berlin.
„Avem deja 200 de start-upuri cu care lucram. Lucram impreuna la transformarea ideilor lor in solutii si tehnologii care pot fi inglobate in tehnologiile de plati. Ne uitam la digitalizare, sa pastram tranzactiile sigure, autentificari simple si sa raspundem cerintelor clientilor. Practic Visa Collabs se pozitioneaza ca un fel de punte de legatura intre start-up-uri, banci si consumatori”, a mai precizat Elena Ungureanu, reprezentanta Visa Europe.