CEC Bank acordă finanțări prin programul AGRO IMM Invest, care oferă acces antreprenorilor din agricultură la credite cu dobânzi avantajoase și garanții de stat, precum și la sume nerambursabile de până la 10% din valoarea finanțării, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.
”CEC Bank este unul dintre cei mai mari finanțatori ai agriculturii, iar acest domeniu se află pe primul loc în topul finanțărilor CEC Bank în 2020, cu volume de peste 1 miliard de lei, fiind urmat de construcții și industrie. Pentru antreprenorii din agricultură, CEC Bank s-a dovedit un partener de încredere și va continua să fie și în viitor. Suntem singura bancă din România cu o prezență teritorială semnificativă în zonele rurale și în orașele mici, și suntem și fizic aproape de clienți”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.
Agro IMM Invest este un program guvernamental care ajută fermierii și întreprinderile din agricultură, acvacultură, pescuit și sectorul alimentar să obțină finanțări pentru activitatea curentă sau pentru investiții, în condiții avantajoase.
Prin acest program, clienții pot beneficia de un grant (sume nerambursabile) de până la 10% din valoare finanțării și de garanții de stat – prin FNGCIMM – de până la 90% din valoarea creditului.
Dobânda pentru creditele AGRO IMM Invest este subvenționată de stat pe o perioadă de 8 luni. După această perioadă, dobânda va fi ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă fixă de 2,5% în cazul creditelor pentru activitatea curentă, respectiv 2% în cazul creditelor pentru investiții. Comisioanele FNGCIMM (de risc și de administrare) sunt subvenționate de stat în proporție de 100%, pe toată durata de creditare.
Plafonul maxim al creditelor Agro IMM Invest, pe care un client le poate solicita, nu poate depăși 10 milioane de lei (credit pentru investiții și/sau pentru capital de lucru).
Programul nu permite refinanțări ale creditelor în derulare. În plus, creditele din cadrul programului nu pot fi utilizate pentru implementarea proiectelor finanțate din ajutoare de stat/fonduri europene.
CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție pe piața din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 41,25 miliarde lei, la sfârșitul lui 2020. CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC). Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank.