In vederea sustinerii internationalizarii afacerilor clientilor sau potentialilor clienti IMM, CEC Bank a decis continuarea colaborarii in cadrul consortiului PROSME, in perioada 2017-2018. Astfel, banca continua sa ofere servicii gratuite pentru stabilirea de contacte externe de afaceri, prin inregistrarea IMM-urilor in baza de date European Enterprise Network (EEN) si prin organizarea de evenimente de networking la care participa atat IMM-uri din Romania, cat si potentiali parteneri externi.
Pentru inregistrarea in reteaua EEN, companiile trebuie sa parcurga urmatorii pasi in relatia cu CEC Bank:
- discutii preliminare pentru identificarea nevoilor companiei;
- intocmirea unui profil al companiei conform cerintelor retelei si incarcarea acestuia in sistem;
- informarea companiei cu privire la expresiile de interes primite de la potentiali parteneri externi;
- intermedierea de catre banca a schimbului de informatii intre cei doi parteneri, fara a interfera in relatiile/negocierile comerciale dintre acestia;
- companiile care decid ca exista potential de colaborare cu partenerii externi vor semna un acord de parteneriat care sa certifice rolul CEC Bank in stabilirea contactului ce poate influenta dezvoltarea afacerilor.
Judetele in care CEC Bank activeaza in cadrul proiectului PROSME sunt Bucuresti-Ilfov, Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.
„Fara a pierde timp si fara a angaja cheltuieli suplimentare, IMM-urile pot gasi parteneri de afaceri pentru accesarea de noi piete pentru distributia de produse si servicii (import sau export), accesarea de tehnologii necesare inovarii in afaceri sau cooperarea in proiecte de cercetare-dezvoltare„, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director-General CEC Bank.
Prin proiectul PROSME, derulat in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia in perioada 2014–2020 de un consortiu format din 12 parteneri, cele doua regiuni sunt conectate la reteaua pan-europeana pentru sprijinirea intreprinderilor Enterprise Europe Network (EEN). Reteaua EEN este administrata de Comisia Europeana si include peste 600 puncte de contact din 64 de tari (28 state membre ale UE, cinci tari candidate, doua tari din Spatiul Economic European si 29 terte tari din Europa, Asia, Africa si America). Este cea mai mare retea care ofera, prin cei peste 3.000 de angajati cu experienta in domeniu, servicii de informare si asistenta pe teme europene, menite sa ajute intreprinderile in dezvoltarea afacerilor la nivel european, in cresterea competitivitatii proprii, in cunoasterea programelor si politicilor europene.