2.600 de clienți ai OTP Bank România au primit deja reduceri însumând peste 23 de milioane de franci elvețieni (CHF), în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF, după ce au acceptat ofertele personalizate propuse de bancă și au semnat contractele de conversie, se arată într-un comunicat de presă remis de OTP Bank.
De altfel, 83% dintre clienții cu credite în CHF au contactat deja unitățile băncii, exprimându-şi interesul faţă de programul de conversie, în timp ce mai mult de
4.300 de clienți au acceptat deja ofertele personalizate. În plus, între 140 şi 180 de clienţi semnează noi contracte de conversie, în fiecare zi.
„Clienții au ajuns la concluzia că acest program de conversie a fost dezvoltat cu cele mai bune intenții, şi anume reconsolidarea încrederii în relaţia noastră. Aceştia au înțeles că le oferim reduceri semnificative şi, mai ales, sigure ale soldurilor creditelor, cu un impact important asupra ratelor lunare. Au fost cazuri de clienţi sceptici, care au preferat să meargă în continuare în instanţă, însă au obținut, la final, sume mult mai mici sau au pierdut procesele, aşa că au revenit asupra deciziilor lor iniţiale şi au solicitat ofertele propuse de noi”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.
OTP Bank România oferă clienților săi reduceri corecte, raportate la condițiile de preț ale contractelor de credit deținute. Reducerile aplicate la soldurile creditelor în CHF reprezintă o certitudine, spre deosebire de un litigiu cu banca, care implică atât o perioadă de timp indelungată, cât şi riscul obţinerii unor sume mult mai mici sau chiar pierderi. De exemplu, unul dintre clienții incluși în programul de conversie a refuzat reducerea propusă de bancă, în valoare totală de 32.700 de CHF, alegând să continue litigiul iniţial și să meargă în instanță, unde a pierdut procesul, definitiv şi integral, pe toate pretențiile.
Un alt client a câștigat, în urma litigiului, 650 de CHF plus dobânda legală pentru această sumă, în timp ce banca i-a oferit o reducere de 10.200 de CHF pe care acesta a refuzat-o. În plus, clientul a trebuit să acopere cheltuielile de judecată și o taxă de timbru în valoare de 4.500 de lei.
Un alt exemplu este cel al clientului care a câștigat în instanță suma de 18.400 de CHF plus 3.400 de lei, în timp ce banca i-a oferit 31.600 de CHF drept reducere a soldului creditului deținut.
În urma unui alt litigiu, un alt client a câștigat 6.500 de lei, însă reducerea din cadrul programului de conversie pe care a refuzat-o a fost de 11.600 de CHF. O altă clientă a câștigat, în urma procesului, 9.000 de lei, mult sub oferta băncii, care era de 14.400 CHF.
Programul de conversie dedicat creditelor în CHF a fost lansat în decembrie 2015 și este bazat pe soluții personalizate, prin care banca oferă un discount semnificativ al soldului curent al creditelor, urmat de conversia sumei rămase în lei sau euro, la alegerea clientului.