Cu tot scandalul inchiderii Bank of Cyprus timp de o luna si discutiile privind riscul plasarii banilor in depozite cu dobanzi mari, grecii si cipriotii continua sa domine plutonul bancilor cu dobanzi peste media pietei. Oficial, Bank of Cyprus poate atrage in continuare depozite, potrivit ZF.
Bank of Cyprus si Marfin, ambele cu actionariat cipriot, sunt singurele banci care mai platesc dobanzi peste 4% pe an la depozitele in euro cu scadenta pe sase luni. Clientii care aduc cel putin o mie de euro la Marfin primesc 4,25% pe an.
Bank of Cyprus plateste 4% pe an la depozitele in euro pe sase luni, in timp ce economiile in lei cu aceeasi scadenta sunt bonificate cu 6,3% pe an, cea mai buna din piata!
BankingNews.ro iti spune unde gasesti cele mai bune dobanzi la lei si euro, pe 6 si 12 luni
La 6 luni, bancile grecesti si cipriote „se bat pe lei” Alpha Bank si Bank of Cyprus, ofera dobanzile cele mai bune la depozitele in lei – 6,30%. Piraeus Bank „le sufla in ceafa” cu dobanda de 6,25%.
Depozitele la lei pe un an, rasplatite cu peste 7 % dobanda!
La depozitele in lei, pe perioade lungi, situatia difera, insa nu foarte mult. Bancile grecesti /cipriote nu se situeaza in frunte, doar in „plutonul fruntas”.
Pe primul loc regasim depozitul „Estival” de la TBI Bank, cu o dobanda pe an de 7,30%. Urmeaza un alt produs al aceleiasi banci, depozitul „Simplu” cu o dobanda de 6,50%. Pe locul trei se afla depozitul de la Alpha Bank – Progesive, cu dobanda de 6,45%, apoi Piraeus Bank cu 6,40 si ProCredit Bank, urmat de depozitul de la ATE Bank platiti cu o dobanda de 6,35%.
Depozitele in euro, pe o perioada pe un an
Marfin Bank conduce in topul dobanzilor pe termen de un an, cu o dobanda de 4,50%, urmata de Alpha Bank si Volksbank (Planul de Economii) – 4,30%, Bank of Cyprus si ATE Bank – 4,20%.