In perioada 20-21 noiembrie 2015, ING Bank a organizat Hackathon-ul international 24HCodING dedicate specialistilor IT si studentilor in domeniu, pentru a concepe si a implementa cea mai inovatoare aplicatie pentru banca viitorului. Dintre cei 750 de participanti inscrisi la hackathon, au fost alesi sa participle peste 300 specialisti care au implementat 42 de idei. ING Bank si-a propus sa transforme 24HCodING in cel mai mare hackathon international din Romania, pentru a descoperi astfel idei inovatoare si talente pentru banca viitorului.
Cel mai mare hackathon international din domeniul financiar din Romania
”Hackathon-ul 24HCodING a beneficiat de mult interes in Romania, unde exista o piata de specialisti IT extrem de dezvoltata, cu oameni foarte talentati. Din acelasi motiv, am ales sa dezvoltam Centrul de Excelenta IT in Romania, centru prin care furnizam servicii pentru mai multe tari din Europa. In urmatorii 5 ani,ne propunem sa angajam cateva sute de specialisti IT pentru a putea oferi servicii digitalebancare cat mai aproape de nevoile clientilor si a construi banca generatiei viitoare”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.
ING a investit constant in cresterea si dezvoltarea tehnologiilor in digital banking,iar organizarea unui hackathon international a reprezentat un pas firesc pentru a identifica ideile creative care sa contribuie la dezvoltarea urmatoarei generatii de digital banking.
Castigatorii marelui premiu – o echipa din Romania
Echipele participante la hackathon au reprezentat tari precum Canada, Singapore, Spania, Franta, Polonia, Germania, Belgia, Austria, Olanda, Danemarca, Turcia, Slovacia si bineinteles, Romania.
La finalul celor 24 de ore, echipele si-au prezentat ideile in fata unui juriu compus din membri top management ING din Europa, reprezentand domenii precum IT, Management, Inovatie, Operatiuni siDigital pentru a garanta ca ideea castigatoare poate fi implementata si ca poate aduce ING cat mai aproape de banca viitorului.
Ideea castigatoare a apartinut unei echipe din Romania, care a propus un sistem de micro-plati ce permite efectuarea platilor self-service (precum plata unei parcari)doar cu telefonul mobil, reusind sa se diferentieze de alte solutii de plata de acest gen printr-un cost semnificativ scazut pentru comerciant si o experienta mult simplificata pentru utilizatorul final.
Echipa clasata pe locul doi a propus un sistem prin care persoanele cu dizabilitati pot efectua tranzactii bancare cu ajutorului unui dispozitiv care primeste comenzi prin intermediul „brain waves”.
Premiul cel mare, o excursie in Silicon Valley
Premiul cel mare, o excursie in Silicon Valley, are o valoare de 16.000 de euro si va include un program de lucru si schimb de experienta cu diverse companii IT din Silicon Valley.
Locul doi a fost recompensatcu o excursie educationala in Barcelona sau Amsterdam in valoare de 6.000 de euro, iar locul trei a fost premiat cu un voucher de cumparaturi tech in valoare de 1.500 de euro.
24hCodING la a treia editie, dar pentru prima oara in Romania
Hackathon-ul organizat de ING Bank se afla la cea de a treia editie, dar este pentru prima oara organizat in Romania. Primele doua editii, organizate in Amsterdam, au strans peste 250, respectiv 770 de participanti. Doar anul trecut, hackathonul din Amsterdam a avut peste 80 de echipe si 40 de idei nominalizate care sunt analizate pentru implementare, iar ideea castigatoare este implementata in prezent de ING in Olanda.