Numărul 2 al Revistei BankingNews este gata pentru cititori, cu subiecte extrem de interesante. Coperta acestei ediții redă un desen realizat în creion care-l prezintă pe Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania. Aflăm din cadrul interviului acordat de bancherul turc să, acum, de pe poziția a doua în topul băncilor după active, Banca Transilvania este pregătită de o nouă achiziție. O spune tranșant șeful BT, care subliniază ”Suntem încrezători cu privire la noi achiziții şi integrări. Am ajuns la maturitatea necesară din punctul de vedere al resurselor și al capabilităților!”.
În paginile publicației tipărite mai poate fi citit un amplu DOSAR despre politicile de resurse umane din banking-ul românesc și despre activitatea de recrutare a instituțiilor de credit locale. Managerii de resurse umane ai băncilor sunt o radiografie a instituțiilor de credit. Lor le revine sarcina de a crește numărul de angajați, dacă banca este în expansiune, de a găsi specialiști buni pentru anumite divizii, unde banca încearcă să își întărească forțele, de a găsi noi și noi politici de retenție. Într-o serie de interviuri cu cei mai importanți șefi de HR din băncile românești, Numărul 2 al Revistei BankingNews dezvăluie cum abordează aceștia criza de personal și ce caută la un potențial angajat. Printre specialiștii domeniului de HR intervievați îi regăsim pe Mugur Tolici (Banca Națională a României), Andreea Voinea (BCR), Nevenca Doca (Banca Transilvania), Irina Kubinschi (Raiffeisen Bank), Elena Huțanu (CEC Bank), Alina Drăgan (UniCredit Bank), Anca Badea și Oana Bălcănuță (Alpha Bank), Adrian Lupulescu (Bancpost), Cristina Bragarencu (Patria Bank) și Gabriela Hârțescu (Institutul Bancar Român).
STUDIUL DE PIAȚĂ ”Finanțarea proiectelor derulate cu fonduri europene” aduce în prim plan o radiografie a activității băncilor pe zona absorbției de fonduri europene. Susținerea proiectelor derulate cu fonduri europene rămâne un domeniu interesant și promițător, chiar dacă țara noastră nu raportează rezultate îmbucurătoare. Materialul analizează în profunzime activitatea celor mai mari bănci din România pe palierul fondurilor europene. De asemenea, sunt prezentate opiniile exprimate de bancheri – Loredana Răutu (BCR), Ramona Ivan (CEC Bank), Leonard Cornoiu (Banca Transilvania), Carmen Arhip (BRD), Adrian-Aurelian Răducan (Raiffeisen Bank) și Valentin Boldeiu (UniCredit Bank) – despre evoluțiile propriilor portofolii și despre provocările cărora trebuie să le facă față în munca de zi de cu zi.
Revista prezintă și o analiză a pieței de private banking din România. Managerii celor mai mari divizii de private banking din cadrul băncilor locale – Andra Ion (Friedrich Wilhelm Raiffeisen), Anca Crăciun (Banca Transilvania), Gheorghe Marinel (BRD), Alexandra Ivanov (UniCredit Bank) și Corina Elena Stoica (OTP Bank) – explică cum se lucrează cu românii înstăriți și ce efoturi fac pentru a-i păstra în portofoliu.
Publicația mai conține și un INTERVIU cu Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea Bank, care vorbește despre strategia de a dezvolta o bancă în condiții de stabilitate financiară și profitabilitate, dar și despre provocarea de a fi un bancher femeie într-un domeniu dominat de manageri bărbați. De asemenea, un alt INTERVIU îl are ca actor principal pe Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking, Bancpost. Firește, acest material cuprinde câteva elemente despre perspectivele de dezvoltare ale afacerilor românești văzute prin ochii unui bancher care interacționează zilnic cu oamenii de afaceri.
REPORTAJUL ”Jurnalul unui război închipuit, direct dintr-o agenție Raiffeisen Bank” aduce în prim planul opiniei publice atmosfera de lucru dintr-o agenție bancară pe parcursul unei zile de muncă. „Ce dimineaţă frumoasă, cât de tăcut şi de liniştit e totul, dar eu ştiu că va fi război. Război! Soarele străluceşte şi va fi război!”, nota Regina Maria în al său ”Jurnal de război”. Senzația unui conflict iminent o ai inevitabil atunci când ți-ai propus să petreci o zi de lucru într-o agenție bancară… acolo, în linia întâi, în tranșeele unde stau față în față bancherii și clienții! Încărcătura marasmului alimentat de conflictul mediatic dintre bănci și clienți din ultimii doi ani crează premisa că o să fii martorul unui adevărat război. Și totuși, ”Ce dimineață frumoasă, cât de tăcut și de liniștit a fost totul”!
Asumată ca un exercițiu jurnalistic de elită prin conținut, concept și înfățișare, util pentru cititori, Revista BankingNews are o apariție trimestrială, fiind distribuită pe bază de abonament și printr-un program de marketing direct. Edițiile din acest an vor fi disponibile în lunile Martie 2017, Iunie 2017, Septembrie 2017 și Decembrie 2017. Comenzile de abonamente se pot realiza pe e-mail la abonamente@bankingnews.ro sau completând formularul disponibil la www.bankingnews.ro/abonamente (CLICK AICI). Pentru detalii, ne puteți contacta la telefon 0770.997.921.