Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: XTB Trading Masterclass. Investitori cu experiență, jurnaliști renumiți și consultanți financiari vor analiza perspectivele pe care anul 2021 le reflectă asupra burselor, precum și impactul evoluțiilor bursiere asupra situației economice din România și din lume, acum și în viitor
Share
Notification Show More
Latest News
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”
Interviuri Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > XTB Trading Masterclass. Investitori cu experiență, jurnaliști renumiți și consultanți financiari vor analiza perspectivele pe care anul 2021 le reflectă asupra burselor, precum și impactul evoluțiilor bursiere asupra situației economice din România și din lume, acum și în viitor
Stiri de top

XTB Trading Masterclass. Investitori cu experiență, jurnaliști renumiți și consultanți financiari vor analiza perspectivele pe care anul 2021 le reflectă asupra burselor, precum și impactul evoluțiilor bursiere asupra situației economice din România și din lume, acum și în viitor

Cornel Dinu
Last updated: 13/04/2021 12:25
Cornel Dinu 4 ani ago
Share
Nu doar populația lumii se vaccinează împotriva coronavirusului, ci și „investițiile”, în sensul unei reveniri la o oarecare stabilitate a burselor.
SHARE
Nu doar populația lumii se vaccinează împotriva coronavirusului, ci și „investițiile”, în sensul unei reveniri la o oarecare stabilitate a burselor.

Investitorul activist, un nou tip de trader, influențat de social media. ANAF își va orienta controalele și către persoane fizice, inclusiv investitori individuali. Ce se va întâmpla dacă forțele globale tipăresc bani la cote alarmante? Punctul de cotitură în istoria tranzacționării de acțiuni – Investițiile direct de pe telefon. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul unei noi ediții XTB Trading Masterclass, ce va începe mâine și se va desfășura pe parcursul a două zile.

Contents
După un 2020 al adaptării, un 2021 al maturizăriiTrebuie să fim în gardă tot timpulPunct de cotitură în istoria tranzacționării de acțiuni – Investiții direct de pe telefon

Investitori cu experiență, jurnaliști renumiți, consultanți financiari și nu numai vor analiza perspectivele pe care anul 2021 le reflectă asupra burselor, precum și impactul evoluțiilor bursiere asupra situației economice din România și din lume, acum și în viitor, la XTB Trading Masterclass – un maraton de 16 prezentări, care se va desfășura, începând de mâine, pe parcursul a două zile, începând cu ora 14.30.

Claudiu Cazacu, Mircea Iliescu, Ph.D., CFA Cristiana Tudor, Tiberiu Porojan, Bogdan Maioreanu, Przemysław Kwiecień, Stelian Muscalu, Adina Ardeleanu, Cătălin Chivu, Dan Sulica, Ovidiu Tarcu, Laurențiu Mihai, Valentin Nedelcu, Răzvan Stan, Valentin Dragu, Raluca Andrei, Bogdan Dinu, Claudiu Ioniță vor fi vorbitorii acestei ediții. Mai multe detalii pentru înscriere: AICI.

După un 2020 al adaptării, un 2021 al maturizării

Pandemia de Covid 19 a avut un impact major asupra comportamentului uman, digitalizarea s-a accelerat, iar tot mai mulți oameni au început să caute randamente mai bune pentru economiile lor. „Acest lucru este demonstrat de numărul în creștere de conturi de tranzacționare. Studiile arată că investitorii, de la mic la mare, iau decizii influențate de social media. Am văzut, anul trecut, raliuri ale unor acțiuni, pornite de la discuții în chaturile de investitori din social media. Deși unii investitori au intrat în luptă asumat și conștienți de riscuri, alții au fost prinși de frenezia de tranzacționare și au suferit pierderi semnificative”, avertizează Adina Ardeleanu, Financial Intelligence.

În opinia sa, „după un 2020 al adaptării, 2021 cred că ar trebui să fie un an al maturizării. Educarea și informarea continuă nu trebuie să lipsească din agenda investitorilor.” De aceeași părere este și Laurentiu Mihai, care declară: „2021 este un an al investitorilor curajoși și inteligenți. Atât timp cât pandemia încă are un impact mare în economie, iar faptul că forțele globale tipăresc bani la cote alarmante, putem să ne așteptăm în continuare la creșteri, însă recomand prudență pe termen mediu.”

Trebuie să fim în gardă tot timpul

Nu doar populația lumii se vaccinează împotriva coronavirusului, ci și „investițiile”, în sensul unei reveniri la o oarecare stabilitate a burselor, așa cum lumea întreagă încearcă să revină la normalitatea post-pandemică. Aceasta este viziunea lui Stelian Muscalu: „2021 are toate șansele să fie anul în care investițiile se vor stabiliza. Volatilitățile mari, cum a fost cea a petrolului în 2020 devin istorie.

Nici criptomonedele nu vor mai avea fluctuațiile de la final de 2020 și început de 2021.” Valentin Nedelcu, StiintaBanilor.ro, apreciază că „foarte multi investitori au fost inspirați să cumpere acțiuni la discount și curajul lor a fost răsplătit rapid.” Optimismul este împărtășit și de Mircea Iliescu, BVBescu.ro, care vede o legătură directă între campaniile de vaccinare din diverse state și evoluția pieței: „Vedem deja o serie de relaxări în Israel, SUA și Marea Britanie, 3 țări în care procentul de imunizare a populației este semnificativ peste media globală. În oglindă, indicii FTSE, Dax și S&P au avut o evoluție spectaculoasă, respectiv o creștere de 20-25%, față de momentul în care s-a anunțat descoperierea unui vaccin anti Sars-CoV-2.”

Deși consideră justă această viziune, Dan Sulica atrage atenția asupra riscurilor apariției inflației: „Pe de o parte, vom avea oportunitățile aduse, revenirea economiilor, scăderea șomajului și continuarea politicilor ultra-stimulative ale băncilor centrale. Pe de altă parte, vom avea riscurile apariției inflației sau revenirii problemelor de natură medicală. Cred că trebuie să fim în permanență pregătiți atât pentru scenariul pozitiv cât și pentru cel negativ.”

La rândul său, Răzvan Stan îndeamnă la prudență: „2021 îl văd ca pe un an al volatilității și al optimismului exagerat în anumite situații. O volatilitate crescută poate fi de bun augur pentru traderi, dar în acelasi timp, poate da bătăi de cap invesitorilor începători care nu au o foarte mare experiență în gestionarea emoțiilor. De asemenea, Claudiu Ioniță, Specialist BDO România, avertizează că: „Schimbările frecvente de legislație fiscală observate în ultimele luni riscă să creeze nesiguranță în rândul investitorilor, chiar dacă acestea nu au impactat în mod direct această categorie de venituri.

Punct de cotitură în istoria tranzacționării de acțiuni – Investiții direct de pe telefon

Cătălin Chivu, FeelTheMarkets.ro, atrage atenția că „pattern-urile și corelările din trecut nu mai funcționează în aceeași paramentri, iar dacă adăugăm și ”fenomenul” GameStop și Reddit, pot însemna un punct de cotitură în istoria tranzacționării de acțiuni, cu impact major asupra piețelor de capital pe viitor.” Bogdan Maioreanu, IndependentaFinanciara.ro, subliniază la rândul său că „trăim și o revoluție a trading-ului retail prin grupuri organizate pe platforme sociale.

Aceasta a dus la apariția unui tip special de trader, traderul activist, de tip Robin Hood, gata să se ia de piept cu instituționalii, sărbătorind pierderile „dușmanilor” dar și pe ale sale, echivalându-le cu răni în luptă”. Astfel, specialiștii atrag atenția asupra importanței unui portofoliu divers de investiții, a unui stil mai prudent de tranzacționare. În opinia lui Tiberiu Porojan, FinancialMarket.ro, „plasamentele în piețele de capital, cu un orizont de investiții multianual însoțite de diversificare ar trebui să fie obiectivul de bază al investitorilor.” Și legislația în domeniu este una dinamică.

Raluca Andrei, Specialist BDO România, subliniază că: „Tematica de control anunțată de ANAF pentru următorii 5 ani vizează, printre altele, orientarea controalelor și către persoanele fizice, nefiind exclus ca în perioada următoare organele fiscale să își intensifice activitatea în această direcție.” Ovidiu Tarcu concluzionează: „Principala schimbare pe care o observ eu în lumea investițiilor în 2021 este accesibilitatea. Acum poți să-ți deschizi un cont și să începi să investești direct de pe telefon.”

Despre XTB
Cu mai mult de 15 ani de experiență în piețele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume și o companie completă de investiții listată pe Bursa de la Varșovia. Cu birouri în peste 10 țări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania și Franța, XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume inclusiv FCA și KNF.

Avertisment cu privire la riscuri
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

You Might Also Like

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”

TAGGED: tranzactionare actiuni, investitii bursa, tranzactionare bursa, Bursa, XTB, XTB Romania
Cornel Dinu 13/04/2021
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Cornel Dinu
Follow:
Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.
Previous Article BCR anunță că sistemul de acces în sucursale, exclusiv pe bază de programare, este un succes. Aproximativ 20.000 de români işi programează zilnic vizita la BCR. Dana Dima: „Noul sistem ne-a permis să eficientizăm procesul de consiliere și să ne concentrăm pe explicarea informațiilor mai complexe despre produsele bancare”
Next Article ING Bank România: cei șase pași simpli pentru a accesa Noua Casă și ce alternative ai la dispoziție

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

3 zile ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

3 zile ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

3 zile ago

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

3 zile ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?