Banca Transilvania a incheiat doua conventii tripartite cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), respectiv cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), pentru a finantarea agricultorilor intreprinzatori. In baza acestor parteneriate, BT acorda credite in limita a 80% din valoarea subventiei, pentru acoperirea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatii fermelor de pasari sau porcine. Fermierii beneficiaza de consultanta si de finantare in intreaga retea de unitati a bancii, care cuprinde peste 550 de locatii in toate judetele tarii.
La Banca Transilvania, agricultorii au la dispozitie o oferta complexa de finantare care cuprinde, pe langa creditele acordate pe baza conventiilor incheiate cu APIA, imprumuturi pentru capital de lucru, pentru infiintarea si intretinerea culturilor vegetale, credite destinate achizitiei de utilaje agricole sau construirii de depozite/silozuri, scrisori de confort, scrisori de garantie bancara pentru incasarea avansului, respectiv credite de cofinantare, destinate proiectelor din fonduri europene nerambursabile.
Creditele Agricole BT acordate in functie de scoring si Creditele pe baza subventiilor derulate prin APIA s-au bucurat de succes in 2011, Banca Transilvania acordand – doar prin aceste doua linii de creditare – peste 100 milioane de lei.
Banca Transilvania mizeaza, si in acest an, pe cresterea volumului de credite pe care le acorda fermierilor. Facilitatile de finantare puse la dispozitie sunt flexibile si corelate cu sezonalitatea din agricultura. Unul dintre obiectivele BT pentru acest an este dezvoltarea relatiei cu clientii locali si a parteneriatelor cu institutii publice si private din domeniul agriculturii, conventiile tripartite semnate cu APIA, FGCR si FNGCIMM fiind un prim pas in acest sens, in 2012.