La OTP Bank, Ziua Copilului este sărbătorită timp de o săptămână. Astfel, în perioada 6-9 iunie, OTP Bank organizează “Săptămâna Porților Deschise pentru Copii”. Evenimentul este dedicat copiilor angajaților companiei, elevilor între 7 şi 18 ani care vor să descopere lumea bankingului și copiilor clienților care trec pragul unităților bancare.
În continuarea strategiei de educație financiară pentru elevii din toată țara, OTP Bank dorește să le arate ofere copiilor informații relevante despre ce înseamnă să fii bancher. Astfel, angajații băncii sunt pregătiți să răspundă întrebărilor celor mici și să discute cu ei despre teme precum: valoarea banilor, diferența dintre bani numerar și bani în cont, metode de gestiune și economisire a banilor de buzunar, diferențe între venit activ și pasiv, fluxul banilor în societate și alte subiecte care îi pot interesa din acest domeniu.
Pe tot parcursul săptămânii, copiii vor putea participa la jocuri interactive și distractive care îi vor învăța cum să își administreze banii. Activitățile se vor desfășura în unitățile teritoriale din întreaga țară.
Profesorii din ciclul gimnazial care doresc să viziteze cu grupuri de copii unitățile teritoriale OTP Bank în “Săptămâna Porților Deschise pentru Copii” sunt invitați să se înscrie în prealabil la adresa internal.communication@otpbank.ro, până vineri, 2 iunie 2017. Vizitele pot fi organizate în orice zi din perioada 6-9 iunie, în intervalul orar 9:00 – 17:00, în unitățile teritoriale ale OTP Bank din întreaga țară, cu înscriere prealabilă.
La sediul central OTP Bank din București, copiii angajaților vor avea parte de târguri de carte pentru copii, unde vor descoperi cele mai interesante povești. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu edituri care publică titluri pentru copii.
Mai multe informaţii despre această acţiune şi imagini din zilele evenimentelor pot fi găsite pe pagina de Facebook “Dreptul la Educaţie”.
Proiectul “Săptămâna Porților Deschise pentru Copii” este organizat în colaborare cu Fundația Dreptul la Educație, care susține și promovează de 3 ani educația financiară în rândul tinerilor din România prin activități de training dedicate și module de orientare în carieră. Până în prezent, aproape 3000 de elevi din 21 de localități au beneficiat de cursurile Fundației Dreptul la Educație. Numai în 2016, numărul participanților s-a ridicat la 1368 de tineri din 25 de instituții de învățământ din București și din țară.