Funcționalitatea prin care se poate aplica pentru un credit BT Mic prin chatbot-ul Raul poate fi accesată de acum înainte de toți antreprenorii, chiar dacă nu sunt clienți ai Băncii Transilvania, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.
Semnătura electronică a documentaţiei necesare pentru a demara evaluarea unei solicitări de finanţare este gratuită. 15% din business-ul companiei de microfinanțare din 2021 a fost generat prin chatbot-ul Raul.
Functionalitățile chatbot-ului Raul de la BT:
• Semnarea electronică a documentelor pentru evaluarea unei solicitări de finanţare: cerere de credit, acord pentru consultarea bazei de date a Centralei Riscului de Credit şi informare privind prelucrarea datelor personale în sistemul Biroului de credit;
• Încărcare documente financiare;
• Simulări de credit pe baza menţionării sumei care poate fi plătită lunar.
Identificarea antreprenorilor care nu au cont la BT se face printr-un videocall, etapă în care pot beneficia de consultanță din partea unei echipe dedicate din cadrul BT Mic, cu experiență în finanțare. În primul an de la lansarea chatbot-ului Raul, peste 15.000 de antreprenori au interacționat cu acesta, iar peste 1.000 de business-uri au fost finanțate.
BT Mic se adresează firmelor cu cifra de afaceri anuală de până la 1 milion de lei. În cei cinci ani de activitate, compania de microfinanțare a susținut peste 18.000 de microîntreprinderi, care au generat peste 20.000 de locuri de muncă.
BT Mic finanțează afacerile mici, inclusiv start-up-uri, care completează rolul BT de susținere a antreprenorilor români. Se adresează antreprenorilor cu o cifră de afaceri de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare, de la societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociații familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, la persoane care desfăşoară activități economice.