Societatile de asigurare autorizate sa subscrie riscuri de catastrofa, vor putea incheia asigurari facultative pentru locuinte pentru riscurile prevazute in lege, numai pentru sumele asigurate care exced limitele stabilite prin Legea 260/2008 (n.a 10.000 de euro si respectiv 20.000 de euro)”, a declarat pentru HotNews.ro Catrinel Frincu, directorul de comunicare al Comisiei de Supraveghere a Asgurarilor (CSA). „Pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea nr. 260/2008 se vor putea incheia doar polite de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale – PAD”, a mai spus aceasta. Schimbarile intra in vigoare de la 1 septembrie 2012. Normele si detaliile insa nu sunt cunoscute, cu o saptamana inainte de start!
„La expirarea politei facultative, proprietarul unei locuinte va trebui sa-si incheie in mod obligatoriu, pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea nr. 260/2008, polita PAD. Totodata, proprietarul de locuinta care doreste o protectie suplimentara, poate incheia o asigurare facultativa. Prin polita facultativa poate fi acoperita o suma asigurata suplimentara pentru riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, sau pot fi acoperite si alte riscuri”, a mai precizat directorul CSA.
Asigurarea obligatorie a locuintelor (PAD) este emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) si poate fi vanduta doar prin intermediul celor 12 societati de asigurare, actionari ai PAID.
La ce sa te astepti
Important-
CSA: Ordinul de modificare a normelor cu privire la asigurarile obligatorii de locuinte a fost publicat azi, 24 august, in Monitorul Oficial
Ordinul nr. 15/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor a fost publicat in Monitorul Oficial Partea I nr.603 din 22/08/2012.