Andreea Voinea, Director Resurse Umane la BCR, a detaliat, în cadrul unei opinii formulate pentru publicația BankingNews, politica instituției de credit în ceea ce privește diversitatea și echitatea, subliniind că acestea au capacitatea de a încuraja inovația, creativitatea și productivitatea, fapt pentru care au devenit un asset important în relația băncilor cu clienții, investitorii și autoritățile de reglementare.
”Noi, în BCR, credem că avem puterea transformatoare de a contribui la o societate mai deschisă, inclusivă și educată financiar. Pentru că trăim aceste valori, avem o reprezentare semnificativă a femeilor în management, o prezență consistentă în programele nostre de lidership, dar și o implicare a colegelor noastre în comunitate, ca adevărați catalizatori ai schimbării”, a explicat specialistul BCR.
În opinia sa, ”suntem într-un context care încurajează diversitatea și echitatea”. ”Instituțiile financiare din industria bancară au înțeles faptul că diversitatea și echitatea nu mai sunt simple imperative legale sau morale, ci și un puternic catalizator pentru evoluția și succesul unui business. Cele mai recente studii confirmă că o cultură organizațională inclusivă se corelează cu o performanță financiară superioară a companiei”.
”Putem spune că suntem o bancă formată preponderant din femei, inclusiv în rolurile de conducere. Avem 74 % femei în bancă, 66% femei în top management (Consiliul de Supraveghere si Comitetul Executiv), 57% femei în funcții de management. Doar dacă ne uităm la Management Board, 3 din cele 5 poziții sunt ocupate de femei iar acesta cred că este un semn extrem de pozitiv pentru întreaga piață de banking din România. Un semn că, iată, se poate”, a evidențiat Andreea Voinea pentru BankingNews.
Publicația BankingNews a organizat, pe 5 martie 2024, conferința ”Banking la genul feminin”, la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection o dezbatere despre egalitatea de gen, egalitatea de șanse și promovarea femeilor în funcții de conducere în sistemul bancar.
Invitatul special al evenimentului a fost sociologul Gelu Duminică, Profesor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București, și Director executiv Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, care a vorbit despre problematica statutului femeii în societatea românească în general și modul în care se reflectă aceasta în mediul corporatist în general și în industria bancară în particular.
”Banking la genul feminin” este o dezbatere organizată de BankingNews, cu susținerea partenerilor Banca Transilvania, BRD Groupe Société Générale, OTP Bank România și Asociația Română a Băncilor.