BCR și-a anunțat clienții că începând cu luna iunie își modifică condițiile contractuale. Astfel, din 19 iunie 2024, BCR modifică taxarea unor comisioane, deoarece banca a adoptat un nou contract Cadru pentru Servicii Bancare (CSB). Mai exact, banca comisionul de administrare aplicabil contului George având atașat un card Standard/Gold/Platinum, în cazul în care clienții NU pot îndeplini noile cerințe BCR.
Totodată, banca anunță noi funcționalități (Round Up) și încurajează economisirea prin contul de economii, clienții nu sunt condiționați de o sumă minimă de deschidere.
Noutăţi de la BCR
Cu noua opţiune Round Up (Rotunjire Sume) economisiţi bani în timp ce cheltuiţi, la fiecare plată cu cardul. Round Up permite clienţilor persoane fizice cu vârsta de peste 18 ani, care au cont curent deschis în lei şi un cont de economii, să economisească în mod automat bani la fiecare tranzacţie efectuată cu cardul de debit în lei (POS sau e-Commerce/online). O puteţi activa imediat în George, din opţiunile contului dumneavoastră, stabilind o regulă de rotunjire până la primul multiplu de 5 al sumei achitate cu cardul dumneavoastră.
Mai simplu explicat, pentru o tranzacţie în valoare de 21 lei, următorul multiplu de 5 al valorii tranzacţiei este de 25 lei şi, prin urmare, 4 lei vor fi transferaţi automat în contul dumneavoastră de economii.
BCR încurajează economisirea :
- suma minimă de deschidere va fi 0 LEI/EUR/USD;
- soldul minim pentru funcţionarea contului de economii devine 0 LEI/EUR/USD;
- contul de economii se va închide automat la împlinirea unui termen de 6 luni în interiorul căruia soldul zilnic este 0 şi nu se înregistrează nicio tranzacţie în acesta.
Potrivit băncii, opţiunea de acumulare în depozitele la termen nu va mai fi disponibilă la momentul prelungirii automate.
Actualizare comisioane începând cu data de 19.06.2024
Potrivit BCR, până în prezent, aproximativ 1 milion dintre clienţi au ales contul George şi beneficiază gratuit de un număr nelimitat de retrageri de la orice bancomat din ţară sau străinătate, de transferuri în lei în George către orice cont, plăţi instant şi curs de schimb preferenţial.
Pentru toate acestea, din 19 iunie, banca va percepe un comision lunar de administrare de 12 lei, pentru un card standard, dacă NU sunt îndeplinite anumite condiţiii.
Mai exact, te poți bucura de comision ZERO dacă vei primi în cont, lunar, minim 1000 lei, sau vei efectua cel puţin o tranzacţie fără numerar.
Noul contract BCR precizează că sunt excluse transferurile între conturile proprii deţinute la BCR, încasările provenite din jocuri de noroc, sumele provenite ca urmare a schimburilor valutare efectuate prin conturile proprii deținute la BCR, precum și sumele provenite din evenimente în legătură cu tranzacțiile efectuate cu cardul (exemple: tranzacții respinse/anulate, refuzuri la plată, sume încasate ca urmare a returnării produselor achiziționate cu cardul etc.).
Clienții care optează pentru o plată în altă monedă decât cea a cardului emis de bancă vor achita în plus. Dacă în prezent comisionul de conversie valutară este de 2% din valoarea tranzacţiei, din 19 iunie BCR va aplica un comision de 2,5%.
Și cardul tău de debit ce ajunge acasă te va costa mai mult. Dacă în prezent taxa percepută de bancă este de 10 lei, din 19 iunie, comisionul va fi de 15 lei.
De reținut!
Dacă nu sunteţi de acord cu modificările comunicate, BCR reamintește clienților că pot denunţa unilateral convenția aferentă contului curent/pachetului de cont curent, în orice unitate BCR, până la împlinirea termenului din prezenta notificare, în mod gratuit, fără invocarea vreunui motiv.
NOTĂ BankingNews. În conformitate cu Directiva UE 2014/92, băncile din Europa, inclusiv România, sunt obligate să ofere consumatorilor informații transparente și actualizate despre comisioanele conturilor de plăți. Transpusă în legislația națională, directiva impune băncilor să revizuiască și să publice periodic structura comisioanelor. Actualizarea regulată a informațiilor privind comisioanele ajută clienții să compare mai ușor ofertele bancare și să ia decizii financiare informate. Este un pas esențial pentru a construi un sistem financiar mai transparent și orientat spre consumator.