Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Bancherii europeni și cei americani au decis când revin la birou. David Solomon, Goldman Sachs : „Munca de acasă este o aberație”. Cum vor lucra angajații celor mai mari bănci din România
Share
Notification Show More
Latest News
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”
Interviuri Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > Bancherii europeni și cei americani au decis când revin la birou. David Solomon, Goldman Sachs : „Munca de acasă este o aberație”. Cum vor lucra angajații celor mai mari bănci din România
Stiri de top

Bancherii europeni și cei americani au decis când revin la birou. David Solomon, Goldman Sachs : „Munca de acasă este o aberație”. Cum vor lucra angajații celor mai mari bănci din România

Gabriela Dinu
Last updated: 20/04/2021 11:36
Gabriela Dinu 4 ani ago
Share
SHARE
Americanii de Goldman Sachs vor sa readucă angajații la birou în proportie 100%.

La 12 luni de când munca de acasă a devenit ceva normal, bancherii sunt gata să vorbească despre reîntoarcerea la birouri. Instituţiile financiare globale şi-au planificat ca peste jumătate dintre angajaţii lor să revină la birouri în trimestrul al treilea din 2021, faţă de 10%-15% în prezent, dar sunt foarte puține bănci care iau in calcul o revenire completă la birou în acest an.

Contents
Specialiștii consideră că pandemia a modificat permanent obiceiurile de lucru pentru multe companiiCum vor lucra angajații din RomâniaMajoritatea bancherilor americani au anulat reîntoarcerea în birouri până în vară

Potrivit unei analize a ISS, companie care furnizează servicii diverse pentru peste 200.000 de companii din 60 de ţări, inclusiv giganţi precum UBS şi Deutsche Telekom, „sunt mulţi clienţi din industria bancară, nerăbdători să îşi readucă angajaţii înapoi la birou”. ”Clienţii ne vorbesc de lipsa de inovaţie, de o implicare mai redusă în rândul angajaţilor care lucrează de acasă şi de faptul că invariabil cultura corporatistă are de suferit”, a declarat directorul general de la ISS, Jacob Aarup-Andersen.

Însă, revenirea la birou nu va fi simplă. Lansarea vaccinurilor a crescut încrederea în revenirea la normal si implicit întoarcerea la biroul hibrid, însă rămân incertitudini cu privire la noile tulpini de Covid-19 care se răspândesc mai rapid. În timp ce clienţii danezilor de la ISS se aşteaptă să aibă mai mult de jumătate dintre angajaţi înapoi la birou în trimestrul al treilea din 2021, americanii de Goldman Sachs vor sa readucă angajații la birou în proportie 100%.

Chiar dacă grupurile bancare europene dar și cele americane își doresc o reîntoarcere treptată la birourile fizice, noile tulpini de Covid-19 dau peste cap planurile bancherilor. Majoritatea băncilor iau in calcul o revenire treptată din vară, cu un număr redus de angajati și speră că până la finalul anului majoritatea personalului să fie prezent, așa cum anunță americanii de la Goldman Sachs.

Specialiștii consideră că pandemia a modificat permanent obiceiurile de lucru pentru multe companii

Și totusi, vizunile asupra noilor treduri din piata muncii diferă. Spre exemplu, cea mai mare bancă din Europa, HSBC, a anunţat că vrea să îşi reducă la jumătate suprafaţa globală de spaţii de birouri, un semn că pandemia de coronavirus ar putea provoca schimbări permanente asupra modului de lucru, pe măsură ce companiile se pregătesc să reducă spaţiile de birouri şi să permită angajaţilor o mai mare flexibilitate când vine vorba de munca de acasă.

Băncile americane cu birouri din Marea Britanie, JP Morgan și Goldman Sachs, nu au stabilit o dată certă pentru reîntoarcerea la muncă a angajaților. In prezent, la birou vin doar angajatii esențiali care sunt testați de două ori pe săptămână, potrivit The Guardian.

Cum vor lucra angajații din România

Și băncile românești au adoptat munca remote, iar în timpul pandemiei au adoptat permanent măsuri de securitate pentru angajați și clienți. Piața muncii din industria bancară se afla deja într-un proces de transformare încă dinainte de apariția crizei. Tot mai multe bănci au introdus munca de la distanță, în unele cazuri fiind vorba chiar de impunerea, într-o măsură limitată, a desfășurării unei părți a activității din afara biroului. Este deja normal ca 1 – 2 zile pe săptămână munca să se desfășoare remote.

Pandemia a accelerat acest proces în cazul celor care deja se aflau în noul trend și i-a convins pe cei mai reticenți să se alăture. Și Banca Națională s-a adaptat rapid la noua realitate și, iar în pandemie, peste 70% dintre angajați au trecut la lucrul de acasă, ne-a declarat Mugur Tolici, Director Direcția Resurse Umane din cadrul Băncii Naționale a României. „Fiind o măsură extrem de apreciată de personalul băncii, intenționăm să păstram acest mod de desfășurare a activității și după trecerea crizei, evident într-o măsură mult mai redusă (2 – 4 zile de telemuncă lunar, în linie cu celelalte bănci centrale din Sistemul European al Băncilor Centrale), ne-a declarat oficialul BNR într-un interviu.

Și cea mai mare bancă din Romania după active, Banca Transilvania, a anuntat prin managerul de HR, Nevenca Donca, că va aplica în continuare sistemul de lucru hibrid, parţial de-acasă şi parţial de la birou.

„La Banca Transilvania vom continua să lucrăm în sistem hibrid, parţial de acasă şi parţial de la birou, inclusiv după ce restricţiile actuale se vor elimina. Noi credem că interacţiunile directe, conectarea reală, nemijlocită de tehnologie, este esenţială pentru a conserva sentimentul de apartenenţă la comunitate/echipă şi pentru a rămâne conectat la obiectivele organizaţiei. Dar, în acelaşi timp, tehnologia şi abilităţile echipei noastre în acest sens ne ajută ca biroul să poată fi oriunde. Pentru noi sistemul hibrid funcţionează bine de aproape un an încoace, aşa că îl vom păstra pe termen lung”, declara Nevenca Donca in exclusivitate pentru publicația online BankingNews.

În schimb, a doua bancă din sistem, BCR, vorbește despre flexibilitate și adaptare în funcție de evenimente. „Pandemia a acelerat la nivel global tendintele pe care le vedeam deja. Despre munca remote nu aș spune că vorbim de permanentizare. Ne gandim inca cum vom munci, e clar ca vom avea flexibilitate, ne vom adapta. Vom avea un model flexibil, și când vom ști, vom anunța. Decizia este de a ne adapta” a declarat Sergiu Manea, CEO, într-o conferință de presă recentă.

Majoritatea bancherilor americani au anulat reîntoarcerea în birouri până în vară

La început de an, americanii de la Goldman Sachs anuntau că se așteaptă să aibă tot personalul la birouri până la sfârșitul anului. Iar mesajul a fost reiterat de curand de Directorul executiv al grupului Goldman Sachs : „Acest lucru nu este ideal pentru noi și nu este un nou lucru normal”, a spus David Solomon la o conferință a Grupului Credit Suisse. „Este o aberație pe care o vom corecta cât mai repede posibil”, a mai spus acesta citat de presa americană.

Acesta explica că ”noii angajați nu beneficiază de mentoratul direct de care au atata nevoie”.

BNY Mellon, a extins munca de acasă pentru majoritatea angajaților până în septembrie, deoarece noile tulpini Covid-19 îi îngrijorează pe americani . Anterior, revenirea BNY Mellon fusese anticipată pentru luna aprilie. Banca a transmis un mesaj prin care anunta intentia de a lucra remote. „Prioritatea noastră principală rămâne sănătatea și siguranța angajaților și a clienților noștri. Majoritatea angajaților noștri globali continuă să lucreze de la distanță și o vom face până cel puțin în septembrie 2021 ”.

Citigroup: Banca a retras planurile de a readuce a angajatișor la birouri, după ce pandemia a luat avant. Cu excepția unor angajați esențiali, majoritatea personalului Citigroup a lucrat de acasă. Potrivit băncii, deciziile de reintoarcere la birou se vor lua până la sfârșitul lunii martie, și cel mai probabil vor exista probabil măsuri clare de distanțare intre angajati.

Deutsche Bank: angajații din SUA au fost anunțați că nu vor trebui să se întoarcă la birouri până în ​​iulie 2021.

JPMorgan Chase: gigantul financiar nu a stabilit încă planuri ferme de revenire. Potrivit băncii, deciziile se vor lua pe baza circumstanțelor locale oferind flexibilitate fiecărei linii de afaceri pentru a determina cum și când se vor reîntoarce la birouri.

You Might Also Like

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”

TAGGED: Banca Transilvania, BCR, Sergiu Manea, banca, job, banking, remote, munca de acasa, job remote, Nevenca Donca
Gabriela Dinu 01/03/2021
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Gabriela Dinu
Follow:
Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.
Previous Article Rezervele valutare au scăzut cu peste 6% în luna februarie
Next Article În 2020, Patria Bank a raportat un profit net de 2,8 milioane lei. Banca a suspendat plata ratelor pentru aproximativ 5% dintre clienti

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

2 ore ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

3 ore ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

7 ore ago

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

8 ore ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?