Garanti BBVA a direcționat, între 2010 și 2019, 1,49 milioane lei organizației World Wildlife Fund for Nature (WWF), pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea proiectelor sale de mediu în România.
La orice achiziție făcută cu WWF Bonus Card, Garanti BBVA transferă 0,3% din sumă, din partea posesorului de card, către proiectele derulate de WWF, pentru zonele de conservare din Carpați, cele aflate de-a lungul Dunării, precum și cele din Delta Dunării.
În plus față de suma direcționată de bancă în nume propriu şi în numele clienților săi pentru proiectele WWF, deținătorii WWF Bonus Card se pot bucura de bonusuri pentru fiecare cumpărătură, de până la 10%, într-o rețea de peste 6.000 de parteneri Garanti BBVA. Utilizatorii pot achita produse și servicii în 12 rate cu 0% dobândă sau chiar mai multe, în timpul campaniilor speciale și au până la 50 de zile de grație pentru cumpărăturile lor.
Recent, Garanti BBVA și WWF și-au reînnoit parteneriatul.
„WWF Bonus Card este foarte popular în rândul clienților noștri, care îl consideră util datorită beneficiilor și importanței sale pentru conservarea mediului înconjurător. Reînnoirea parteneriatului cu WWF reprezintă o dovadă clară a faptului că nu doar vorbim despre protejarea mediului, ci și luăm măsuri concrete în această direcție. Fondurile direcționate către WWF fac diferența pentru speciile pe cale de dispariție, pădurile virgine și pentru comunitățile locale”, a declarat Anca Motca – Director General Adjunct, Garanti BBVA.
„Suntem bucuroși că putem continua proiectele importante pe care le desfășurăm din 2010 împreună cu Garanti BBVA, pentru dezvoltarea şi în viitor a unor domenii importante de conservare a naturii în România. Garanti BBVA este un partener pe termen lung pentru activitățile WWF și, împreună, ne străduim să creăm un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Activitatea WWF se concentrează asupra zonelor și speciilor considerate de o importanță critică pentru conservarea naturii, dar și pentru bunăstarea umană. Așteptăm cu nerăbdare să implementăm noi proiecte și să sensibilizăm opinia publică cu privire la importanța unui mediu sănătos, aici în România”, a declarat Orieta Hulea – Country Manager, WWF-România.
De peste 10 ani, WWF susține și promovează în România procesul de certificare a pădurilor prin Forest Stewardship Council (FSC). Astfel, în prezent, peste 2.800.000 de hectare de păduri din România (aproximativ 42% din fondul forestier național) sunt certificate FSC și beneficiază de management forestier responsabil, demers ce aduce beneficii ecologice, sociale și economice comunităților locale care depind de acestea.