Ne așteptăm la consolidarea climatului favorabil din sfera sectorului bancar în trimestrele următoare. Băncile din România au resurse și know-how pentru a finanța trecerea spre un nou model de creștere, bazat pe energie verde și digitalizare.
Sigur că se arată și provocări. Prima ar fi continuarea procesului de digitalizare. Aici este vorba de investiții, de rezultate și educație. Apoi, este implementarea cadrului ESG pentru că totul trebuie văzut prin lentila sustenabilității: ce facem azi și efectele pe care le va avea „mâine și poimâine”. Concurența este un alt capitol – nu doarme niciodată și vine tot mai mult de la companiile care nu sunt din domeniul bancar. O altă provocare va fi consolidarea sistemului bancar. Ne așteptăm și la posibilitatea deteriorării calității portofoliilor de credit, dar găsim soluții pentru clienți.
Pe de altă parte, evoluția crizei sanitare, climatul din piețele financiare și imobiliare – internaționale, regionale și interne, cu impact la nivelul percepției de risc investițional, mixul de politici economice interne sunt factori de risc la adresa evoluției sectorului bancar românesc.
Cum am spus și cu altă ocazie referitor la 2022, se arată un nou an în care o să mergem pe gheață. Dacă o să mergem cu pași mici, dar cerți, o să ajungem la destinație.
Banca Transilvania este o bancă românească, banca românilor, un campion local și un exemplu că atunci când ai ambiție, curaj și profesionalism, reușești. Vom continua investițiile în oameni, unități și tehnologie pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență și vom continua creșterea business-ului și a finanțărilor.