Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: EXCLUSIV. Paraschiv Constantin, Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci: ”Peste 75% dintre bancherii și asigurătorii care lucrează direct cu publicul sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai repede. Nu s-a luat niciodată în discuție obligarea salariaților de a se vaccina”
Share
Notification Show More
Latest News
De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?
Stiri de top
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Interviuri > EXCLUSIV. Paraschiv Constantin, Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci: ”Peste 75% dintre bancherii și asigurătorii care lucrează direct cu publicul sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai repede. Nu s-a luat niciodată în discuție obligarea salariaților de a se vaccina”
InterviuriTop newsStiri de top

EXCLUSIV. Paraschiv Constantin, Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci: ”Peste 75% dintre bancherii și asigurătorii care lucrează direct cu publicul sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai repede. Nu s-a luat niciodată în discuție obligarea salariaților de a se vaccina”

Cornel Dinu
Last updated: 15/01/2021 10:25
Cornel Dinu 4 ani ago
Share
SHARE

Paraschiv Constantin, președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB), a subliniat, în cadrul unui interviu acordat publicației online www.BankingNews.ro, că peste 75% dintre angajații din industria bancară și din domeniul asigurărilor care lucrează în contact direct cu clienții doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai repede. Guvernul va introduce astăzi, prin Ordonanța de Urgență, bancherii și asigurătorii din front office pe lista persoanelor care vot putea fi vaccinate în cea de-a doua etapă a campaniei naționale. ”în sectorul financiar bancar și de asigurări din Romania nu s-a luat niciodată în discuție obligarea salariaților de a se vaccina, demersurile noastre având la bază cererea membrilor de sindicat, care au conștientizat că un proces de imunizare reușit înseamnă o garanție mai mare a sănătății lor”, a menționat Paraschiv Constantin. Președintele Federației a mai precizat că partea sindicală a apreciat foarte mult eforturile băncilor și a companiilor de asigurări de a le asigura materialele de protecție necesare, care au fost extrem de costisitoare și greu de găsit, mai ales la începutul crizei. În altă ordine de idei, Paraschiv Constantin a dezvăluit că procesul de digitalizare din industria bancară este cea mai mare provocare cu care se confruntă Federație, mai ales din prisma pierderii multor locuri de muncă.

Contents
Câți angajați din industria bancară lucrează în front office și câți dintre aceștia sunt de acord să se vaccineze (cu aproximație)? Cum evaluează membrii Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci din România campania națională de vaccinare și care ar fi efectele unui proces de imunizare reușit?Cum caracterizați relația dintre angajați și bănci pe perioada pandemiei, cât de protejați s-au simțit oamenii, ce efecte a avut criza sanitară asupra salariaților pe care îi reprezentați și cum s-au adaptat oamenii la noile condiții de lucru (telemuncă)?Cum și-au motivat băncile angajații pe perioada pandemiei, au existat instituții de credit care să ofere sporuri de periculozitate, mai ales în cazul salariaților din front office?Care este punctul dumneavoastră de vedere despre accelerarea digitalizării în industria bancară și ce influențe va avea acest proces asupra pieței muncii din domeniul de profil?

Câți angajați din industria bancară lucrează în front office și câți dintre aceștia sunt de acord să se vaccineze (cu aproximație)? Cum evaluează membrii Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci din România campania națională de vaccinare și care ar fi efectele unui proces de imunizare reușit?

În sitemul bancar și în domeniul asigurărilor din România lucrează aproximativ 85.000 de salariați, din care mai mult de jumătate își desfășoară activitatea în front office sau în relație directă cu clienții, după caz. În ceea ce privește dorința noastră de a ne proteja salariații, FSAB, împreună cu partenerii de dialog, respectiv Consiliul Patronatelor Bancare din România și Patronatul din Industria Asigurărilor din România, am înaintat o scrisoare către Guvernul României prin care am solicitat includerea salariaților din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contact direct cu publicul, în categoria persoanelor ce își desfășoară activitatea în cadrul sectoarelor economice vitale avute în vedere în etapa a-II-a de vaccinare. Am făcut această solicitare ținând seama de dorința colegilor noștri de a se imuniza cât mai repede posibil, dat fiind faptul că prin natura activității lor intră în contact cu un număr însemnat de persoane, iar vaccinul este soluția cea mai bună pentru a-i proteja atât pe ei cât și pe membrii familiilor lor din punct de vedere al imunizării organismului împotriva virusului COVID-19. Din datele pe care le avem noi, mai mult de 75% din colegii care își desfășoară activitatea în front office sau care interacționază direct cu clienții, doresc să se vaccineze cât mai repede. Federația noastră este extrem de preocupată de sănătatea membrilor ei de sindicat în special și a salariaților din sector în general și, din informările și datele pe care le deținem, imunizarea cu acest vaccin este singura soluție de a ne proteja sănătatea, de aceea dorim ca salariații noștri să beneficieze cât mai repede de acest vaccin. Totodată, precizăm că în sectorul financiar bancar și de asigurări din Romania nu s-a luat niciodată în discuție obligarea salariaților de a se vaccina, demersurile noastre având la bază cererea membrilor de sindicat, care au conștientizat că un proces de imunizare reușit înseamnă o garanție mai mare a sănătății lor.

Cum caracterizați relația dintre angajați și bănci pe perioada pandemiei, cât de protejați s-au simțit oamenii, ce efecte a avut criza sanitară asupra salariaților pe care îi reprezentați și cum s-au adaptat oamenii la noile condiții de lucru (telemuncă)?

Încă de la inceputul declarării stării de pandemie, partenerii sociali, respectiv, FSAB, CPBR și PIAR au manifestat un interes deosebit atât pentru protejarea salariaților cât și a clienților cu care aceștia au intrat în contact și s-au implicat direct în a asigura personalul cu toate materialele de protecție sanitară, prin stabilirea unor măsuri de protejare a salariatilor vulnerabili, programe reduse de lucru pentru salariați, pentru a nu-i expune pe tot parcursul programului de lucru cu clienții, telemuncă etc. Precizăm că la nivelul sectorului de activitate pe care îl reprezentăm, numărul de salariați care s-au îmbolnăvit de COVID-19, a fost extrem de redus. Atât conducerea federației noastre, cât și conducerea sindicatelor membre au fost foarte preocupate de siguranța și sănătatea salariaților la locul de muncă și au verificat prin sondaj foarte multe agenții, pentru a se asigura că se respectă regulile stabilite, atât de către salariați cât și de către companii și am constatat că, în cea mai mare parte, regulile au fost respecatate de ambele părți, dovadă fiind și numărul foarte mic de îmbolnăviri.

Cum și-au motivat băncile angajații pe perioada pandemiei, au existat instituții de credit care să ofere sporuri de periculozitate, mai ales în cazul salariaților din front office?

În ceea ce privește motivarea angajaților, putem să spunem că nu au fost oferite sporuri de periculozitate din partea angajatorilor, dar partea sindicală a apreciat foarte mult eforturile acestora de a le asigura materialele de protecție necesare, care au fost extrem de costisitoare și greu de găsit, mai ales la începutul crizei.

Care este punctul dumneavoastră de vedere despre accelerarea digitalizării în industria bancară și ce influențe va avea acest proces asupra pieței muncii din domeniul de profil?

Pentru FSAB, digitalizarea este cea mai mare provocare cu care ne confruntam mai ales din prisma pierderii multor locuri de muncă. Suntem conștienți că nu ne putem împotrivi acestui proces, de aceeea, împreună cu partenerii noștri de dialog am stabilit o analiza mai detaliată asupra acestui fenomen pentru a identifica unele măsuri de protecție socială a salariaților vizați de restructurare ca urmare a procesului de digitalizare, pe care sperăm ca până în toamna acestui an să-l putem pune la punct. Ceea ce reproșăm noi sindicatele partenerilor de dialog este că nu avem suficiente informații în legătură cu măsurile ce urmează a se lua de către companii în legătură cu derularea procesului de digitalizare.

You Might Also Like

De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

TAGGED: Federatia Sindicatelor din Banci si Asigurari, Paraschiv Constantin, bancheri vaccinare COVID-19, vancin COVID-19
Cornel Dinu 15/01/2021
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Cornel Dinu
Follow:
Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.
Previous Article EXCLUSIV. Ce soluții au românii care și-au amânat deja plata ratelor pentru 9 luni, dar încă nu pot relua rambursarea creditelor. Garanti BBVA: ”Clienții care nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate din Ordonanța de Urgență 227/2020 vor primi o ofertă personalizată”
Next Article Și eu mă vaccinez! Florin Dănescu: ”Mă voi vaccina și mesajul meu este unul de încredere în medicină și progresele pe care le-a marcat permanent pe parcursul anilor. Avem o soluție eficientă prin care ne putem întoarce la normalitate”

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?

11 ore ago

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

3 zile ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

3 zile ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

3 zile ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?