Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Radu Puiu, XTB: ”Epoca de aur a biotehnologiei a început odată cu pandemia. Investitorii care au cumpărat acțiuni Moderna în ianuarie 2020 ar fi putut obține randamente de peste 600% până acum”
Share
Notification Show More
Latest News
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”
Interviuri Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Opinii > Radu Puiu, XTB: ”Epoca de aur a biotehnologiei a început odată cu pandemia. Investitorii care au cumpărat acțiuni Moderna în ianuarie 2020 ar fi putut obține randamente de peste 600% până acum”
OpiniiStiri de top

Radu Puiu, XTB: ”Epoca de aur a biotehnologiei a început odată cu pandemia. Investitorii care au cumpărat acțiuni Moderna în ianuarie 2020 ar fi putut obține randamente de peste 600% până acum”

Cornel Dinu
Last updated: 06/04/2021 11:52
Cornel Dinu 4 ani ago
Share
In SUA redresarea economică dă în continuare semne de ezitare.
SHARE
Radu Puiu, XTB: Există o opinie tot mai extinsă conform căreia ne aflăm în „epoca de aur a biotehnologiei”

Investitorii care au cumpărat acțiuni Moderna în ianuarie 2020 ar fi putut obține randamente de peste 600% până acum. Prin urmare, ar putea fi un moment oportun pentru a acorda mai multă atenție biotehnologiei, arată într-o analiză de piață realizată de Radu Puiu, Financial Analyst în cadrul XTB, casă de brokeraj listată pe Bursa de la Varșovia.

Există o opinie tot mai extinsă conform căreia ne aflăm în „epoca de aur a biotehnologiei”. Chiar dacă nu aderăm acestei credințe, nu putem nega faptul că investitorii care au „pariat” pe acțiuni din sectorul de biotehnologie nu au înregistrat câștiguri majore în ultimul an. Aceste acțiuni au fost foarte căutate și au potențialul de a-și multiplica evaluarea peste noapte. Motivul este că depind în mare măsură de rezultatele studiilor clinice și, de asemenea, de aprobările din partea instituțiilor de reglementare.

Cu siguranță există un nivel ridicat de interes pentru sector, având în vedere atenția pe care a primit-o în ultimul an și aici vorbim mai ales de Moderna și Pfizer. Pfizer, de exemplu, a început și studii pentru o variantă antivirală pentru tratarea coronavirusului care se administrează pe cale orală. De asemenea, compania a anunțat că va dezvolta noi vaccinuri pe cont propriu utilizând tehnologia ARNm care a fost folosită pentru a crea vaccinul împotriva coronavirusului. Pentru investitorii pe termen lung, retragerea recentă a sectorului nu este un motiv de îngrijorare deoarece aceste companii au perspective optimiste.

Companiile de biotehnologie joacă un rol major în dezvoltarea medicinei și chiar a economiei într-un moment în care societatea încearcă să se redreseze după pandemia de coronavirus. Această importanță a făcut din acțiunile de biotehnologie un succes major în rândul investitorilor deoarece aceștia acordă atenție celor mai recente medicamente sau vaccinuri disponibile în rândul populației generale. Să luăm exemplul Moderna (MRNA). Investitorii care au cumpărat acțiuni MRNA în ianuarie 2020 ar fi putut obține randamente de peste 600% până acum. Prin urmare, ar putea fi un moment oportun pentru a acorda mai multă atenție biotehnologiei?

În procesul de identificare a celor mai importante acțiuni în domeniu, ale momentului, trebuie avut în vedere faptul că investiția nu se rezumă doar la profit, ci joacă un rol și în avansul medicinei moderne, ceea ce poate reprezenta o motivație puternică pentru anumite persoane, oferind un plus de implicare fenomenului. Companii precum Sangamo Therapeutics, care utilizează terapia cu celule genetice pentru tratarea hemofiliei, sau Foghorn Therapeutics care dezvoltă medicamente pentru bolile genetice pot fi exemple importante.

Moderna a suferit o scădere mai amplă decât alte acțiuni de biotehnologie deoarece investitorii cred că prețul este evaluat cu o primă destul de ridicată. Totuși, este important de recunoscut că veniturile Moderna depind mai mult de cererea de vaccinuri după anul 2021 și de progresul companiei și mai puțin de fluctuațiile ratei dobânzii. Moderna are în desfășurare o serie de studii clinice pe care investitorii vor dori să le urmărească îndeaproape. Vaccinul mARN-1273 pentru COVID-19 se află într-un studiu de fază 2 pentru copii cu vârste cuprinse între șase luni și 12 ani. De asemenea, compania dezvoltă un nou vaccin pentru COVID-19, mRNA-1283, acesta aflându-se într-un studiu clinic în stadiu incipient. Acest candidat ar putea fi păstrat la temperatura standard a frigiderului și ar putea fi administrat în doză unică.

Boom-ul companiilor de top din domeniul biotehnologiei nu se limitează doar la numele care se concentrează pe dezvoltarea de vaccinuri pentru COVID-19. Investitorii caută, de asemenea, descoperiri medicale care ar putea impulsiona prețurile acțiunilor.

Amgen Inc. a fost un pionier în biotehnologie din 1980 și a devenit una dintre cele mai importante companii independente de biotehnologie din lume. A ajuns la milioane de pacienți din întreaga lume și dezvoltă o serie de medicamente cu potențial ridicat. Amgen dezvoltă, produce și comercializează terapii biologice pentru oncologie și inflamații. Cele cinci produse cheie comercializate ale companiei se numără printre cele mai bine vândute produse farmaceutice din lume, cu venituri totale estimate la peste 25 miliarde dolari în 2020.

În pofida scăderilor recente suferite de companiile din sector, retragerea poate reprezenta o oportunitate pentru anumiți investitori de a intra în domenii interesante ale cercetării biotehnologice la prețuri mai bune. În plus, anumite companii ar putea să primească impulsuri pozitive la nivel de preț întrucât, la evaluările actuale, reprezintă ținte mai atractive de achiziție pentru marile firme farmaceutice.

În plus, declinul actual a fost alimentat în mare parte de o schimbare de sentiment și nu de o schimbare a factorilor fundamentali. Potrivit unei opinii extinse, evaluările companiilor cu perspective viitoare de câștig sunt afectate de creșterea dobânzilor, întrucât această tendință duce la o majorare a ratei de actualizare a modelelor de evaluare. Sectorul de biotehnologie a evoluat destul de bine din august până la sfârșitul anului 2020, chiar dacă randamentul obligațiunilor pe 10 ani din SUA s-a dublat. O analiză retrospectivă asupra ultimilor 10 ani indică faptul că performanța acțiunilor din acest sector nu este corelată cu modificările ratelor dobânzii.

O potențială problemă a acestui sector a fost intrarea în piața de biotehnologie a fondurilor de investiții și a investitorilor de retail, care au dorit să profite de creșteri la sfârșitul anului 2020. Investitorii de retail au fost atrași de „efectul Ark”, pe măsură ce Catherine Wood, fondatoarea ARK Invest, a preluat rolul de model al investitorilor în inovație. Ori de câte ori generaliștii și traderii de retail pătrund într-un sector specializat pot apărea probleme deoarece mulți dintre ei nu înțeleg cu adevărat natura afacerii. Astfel, decid să vândă la fel de repede precum au cumpărat în momente mai dificile.

Un sfat bun în ceea ce privește deținerea companiilor de biotehnologie este diversificarea portofoliului, astfel încât se obține o expunere cât mai extinsă. Investiția doar în una sau două companii poate reprezenta un risc ridicat, oricât de interesante ar fi medicamentele sau tehnologiile dezvoltate de acestea.

Companiile de biotehnologie, în special cele cu capitalizări de piață reduse, pot prezenta un caracter foarte volatil în momentul publicării unor noutăți. În cazul în care o deținere se bazează pe un rezultat pozitiv al testelor clinice iar acestea se dovedesc a fi neconcludente, ar trebui evitată justificarea deținerii poziției în speranța că se va întâmpla ceva bun. Procesul de dezvoltare și cercetare al unui medicament tinde să fie de lungă durată și costisitor din punct de vedere al resurselor financiare, fapt care ar putea afecta performanțele companiei în viitorul apropiat.

Despre XTB
Cu mai mult de 15 ani de experiență în piețele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume și o companie completă de investiții listată pe Bursa de la Varșovia. Cu birouri în peste 10 țări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania și Franța, XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume inclusiv FCA și KNF.

Avertisment cu privire la riscuri
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

You Might Also Like

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”

TAGGED: Radu Puiu, XTB Romania
Cornel Dinu 06/04/2021
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Cornel Dinu
Follow:
Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.
Previous Article TBI Bank și Instant Factoring oferă o soluție unică antreprenorilor și IMM-urilor: primul instrument complet de finanțare a facturilor digitale. Florentina Mircea: ”Clienții business pot asigura acces mai rapid la fluxurile de numerar și pot limita impactul pe termen lung al timpilor de așteptare în colectarea veniturilor”
Next Article Cum accesezi direct din aplicația mobilă cardul de credit Orange Money. Verificarea datelor, aprobarea liniei de credit și semnarea documentelor se fac simplu și rapid de pe telefon

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

2 zile ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

2 zile ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

2 zile ago

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

2 zile ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?