Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Rezultatele ING Asigurari de Viata pentru anul trecut
Share
Notification Show More
Latest News
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”
Interviuri Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri pe scurt > Rezultatele ING Asigurari de Viata pentru anul trecut
Stiri pe scurt

Rezultatele ING Asigurari de Viata pentru anul trecut

bankingnews.ro
Last updated: 10/02/2012 0:44
bankingnews.ro 13 ani ago
Share
SHARE

Pe segmentul de asigurari de viata, 2011 a fost un an bogat in demersuri de informare si educare a publicului si profesionalizare a fortei de vanzari. In anul 2011 ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 17,8 milioane RON, comparativ cu 46,7 milioane RON in 2010.

– Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 2,1 miliarde RON la sfarsitul anului 2011, in crestere cu 6% fata de 2010.

– Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata era de 554,4 milioane RON la finele lui 2011, in crestere cu 2% fata de anul precedent.

– Interesul clientilor pentru produse mai simple si solutii de diminuare a riscurilor, pe fondul volatilitatii pietei de capital, a continuat si in 2011, generand un apetit sporit pentru produsele traditionale, care ofera protectie si randamente garantate. Astfel, in vanzarile noi din 2011 ale ING Asigurari de Viata acest tip de contracte a reprezentat 67% din numarul total de polite subscrise.

[quote_left]NOU: „Bilantul bancilor in 2011 pe piata de fonduri europene” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre finantarile acordate anul trecut de BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, CEC Bank si Garanti Bank. Pentru detalii click aici![/quote_left]- Intensificarea eforturilor de informare si educare si lansarea unor instrumente imbunatatite de consiliere financiara au avut un impact pozitiv asupra nivelulului de constientizare a clientilor privind necesitatea de planificare pe termen lung. Astfel, atat resursele mobilizate, cat si nivelul de protectie pentru politele de viata incheiate la ING au crescut: prima bruta medie pentru contractele incheiate in 2011 a fost de 1.594 RON, cu 6%  mai mare ca in 2010, iar suma asigurata medie pentru portofoliul de asigurari noi din 2011 a ajuns la 47.194 RON, in crestere cu 7% fata de anul precedent.

– In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite clientilor de ING in 2011 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 63,2 milioane RON, cu peste 18% mai mare fata de anul precedent (cand s-a situat la nivelul de 53,4 milioane RON).

– Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 1,65  fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,69 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

CORNELIA AURELIA COMAN, DIRECTOR GENERAL ING ASIGURARI DE VIATA: „2011 a continuat sa fie un an cu provocari, dificultatile aparute pe plan european incetinind revigorarea economica. Totusi, stabilizarea la nivel macro si imbunatatirea usoara a perspectivelor au avut un impact pozitiv asupra increderii consumatorilor si a resurselor alocate de acestia obiectivelor de protectie financiara si de economisire. Cresterea cu peste 30% a numarului de clienti care s-au intors la ING in 2011, incheind o asigurare de viata noua, revenirea  ratei de reziliere la nivelul de dinaintea crizei, din 2008, si majorarea resurselor mobilizate pentru asigurarile incheiate sunt semnale in acest sens. In ceea ce priveste rezultatele ING pe segmentul de asigurari de viata in anul 2011, sustinerea cu succes a unor proiecte majore de investitii pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor, consolidarea profesionalismului consultantilor nostri si dezvoltarea viitoare a activitatii, dublate de consolidarea pozitiei de lider, reprezinta atingerea obiectivelor asumate”.

Fondurile ING de pensii facultative au depasit 100.000 de participanti in 2011, astfel 40% din persoanele care si-au facut o pensie facultativa au ales ING.
‐ Cele doua fonduri facultative din administrarea ING – ING Activ si ING Optim – insumau 103.426(1) de participanti la sfarsitul anului 2011, in crestere cu circa 19% fata de anul precedent (sursa: CSSPP).
– La aceeasi data, valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri ale ING era de 199,93(1) milioane RON, in crestere cu 35% fata de 2010. Astfel, la finele lunii decembrie 2011, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 45,89% (sursa: CSSPP).
– In ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative, contributia medie la fondul ING Activ in 2011 a fost de 89 RON (in crestere cu peste 22% fata de anul precedent), iar la ING Optim de 96 RON (plus 27% fata de 2010).
‐ La nivelul lunii decembrie 2011, rata de rentabilitate anualizata pentru ultimele 24 de luni a fost de 4,55% pentru ING Activ(1), fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescuta in contextul unei expuneri mai mari pe piata de capital, si de 6,31% pentru ING Optim(1), fond din categoria celor cu grad de risc mediu (sursa: CSSPP).

CORNELIA AURELIA COMAN, DIRECTOR GENERAL ING ASIGURARI DE VIATA:
„Instituirea deductibilitatii fiscale totale, in limita a 400 de euro/an, incepand cu 2012, este o masura salutara, ce poate determina pe termen mediu un apetit mai mare al angajatorilor pentru acest beneficiu extrasalarial, astfel incat estimez in urmatorii trei ani un impact suplimentar de 10-15% in evolutia numarului de participanti, in contextul mentinerii situatiei macroeconomice actuale ”.

Rezultatele ING pentru anul trecut – Profitul brut estimat al ING Asigurari de Viata in 2011 este de 17,8 milioane RON

In anul 2011 ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 17,8 milioane RON, comparativ cu 46,7 milioane RON in 2010. Rezultatul este in linie cu cel bugetat si a fost influentat de un volum exceptional de investitii generate atat de proiecte anterioare cu impact asupra activitatii curente, cat si de initiative noi pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor, profesionalizarea fortei de vanzare si automatizarea proceselor in vederea alinierii la noile standarde de raportare din domeniul asigurarilor.

Concret, o directie majora de investitii in 2011 a insemnat achizitia de noi solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft si Pega, fonduri alocate in zona informatizarii si specializarii in vederea alinierii la noile standarde de raportare din domeniul asigurarilor (Solvency II si IFRS 4 Faza 2), dar si in zona imbunatatirii serviciilor post-vanzare oferite clientilor.

O pondere semnificativa din investitiile de anul trecut este reprezentata de implementarea cerintelor prevazute de noua norma de licentiere a agentilor care intra in sistemul de vanzare a asigurarilor, care au insemnat noi stagii de pregatire si profesionalizare a agentilor.

Pe segmentul de pensii obligatorii, ING Pensii SAFPAP administra la finele anului 2011 active nete de 2,46 miliarde RON, in crestere cu aproape 45% fata de 2010.
‐ La sfarsitul lui 2011, Fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 2,46 miliarde RON(1), in crestere cu 44,8% fata de nivelul inregistrat la finele lui 2010. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lui 2011 era de 38,37%(1) (sursa: CSSPP) din piata pensiilor private obligatorii.
‐ La aceeasi data, ING avea 1.694.870(1) clienti in Pilonul II, dintre care 96,5% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP). In ultimul an, procentul de conturi goale inregistrat de ING a scazut continuu, de la 4,3% in 2010 la 3,5% la sfarsitul anului trecut.
– Contributia medie neta pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 54,2 RON in 2011, in crestere cu 26,6% fata de anul precedent.
‐ Rata de rentabilitate anualizata(1) a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost in decembrie 2011 de 8,15%, in conditiile in care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu (sursa: CSSPP).

MARIUS POPESCU, DIRECTOR GENERAL ING PENSII SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII ADMINISTRAT PRIVAT: „2011 a fost pentru sistemul privat de pensii un an cu evolutii pozitive, atat in plan legislativ, unde au fost dezbatute si promovate reglementari esentiale – precum legea privind plata pensiilor private sau legea Fondului de Garantare – cat si in privinta gradului efectiv de colectare a contributiilor virate in Pilonul II. Speram ca 2012 sa aduca o continuare a acestor evolutii, prin definitivarea initiativelor initiate anul trecut, si finalizarea legislatiei secundare privind includerea salariatilor bugetari din structurile militarizate in Pilonul II. De asemenea, cresterea contributiei pentru fondurile de pensii private obligatorii la 3,5% din venitul brut al participantilor este o masura ce sustine continuarea dezvoltarii Pilonului II si benefica pentru acumularea de resurse in conturile celor 5,6 milioane de contributori actuali si ale celor viitori”.

You Might Also Like

Inflația stagnează, dobânda cheie poate rămâne neschimbată, dar incertitudinile cresc. Erste revizuiește în sus prognoza pentru inflație, iar ING nu exclude ca relaxarea monetară să fie amânată până în 2026

Raiffeisen Bank lansează depozite la termen cu dobânzi peste medie și Smart Hour la curs BNR. Mihail Ion: Ne dorim să sprijinim clienții în menținerea unor obiceiuri financiare sănătoase

Peste 300.000 de antreprenori fac banking și business prin BT Go. Tiberiu Moisă: Urmărim ce este important pentru oameni și business-uri

Haosul politic se simte deja în economie și în buzunarele românilor. BNR dă drumul cursului euro, care sare în premieră de 5 lei, iar statul nu se poate împrumuta. Ce urmează?

Mugur Isărescu, la 145 de ani de la înființarea BNR: „Banca centrală a statului român a reușit, indiferent de epocă, să reprezinte un pilon al stabilității”. Un discurs în care fiecare fragment de istorie este folosit nu doar ca o comemorare, ci ca o inspirație pentru viitor

TAGGED: RON, asigurari, lei, ING, ING Asigurari de Viata, ING Pensii
bankingnews.ro 09/02/2012
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By bankingnews.ro
Follow:
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.
Previous Article Bancpost angajeaza Ofiter Urmarire Credite
Next Article BCE a mentinut dobanda de politica monetara la 1%

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Inflația stagnează, dobânda cheie poate rămâne neschimbată, dar incertitudinile cresc. Erste revizuiește în sus prognoza pentru inflație, iar ING nu exclude ca relaxarea monetară să fie amânată până în 2026

4 zile ago

Raiffeisen Bank lansează depozite la termen cu dobânzi peste medie și Smart Hour la curs BNR. Mihail Ion: Ne dorim să sprijinim clienții în menținerea unor obiceiuri financiare sănătoase

5 zile ago

Peste 300.000 de antreprenori fac banking și business prin BT Go. Tiberiu Moisă: Urmărim ce este important pentru oameni și business-uri

6 zile ago

Haosul politic se simte deja în economie și în buzunarele românilor. BNR dă drumul cursului euro, care sare în premieră de 5 lei, iar statul nu se poate împrumuta. Ce urmează?

2 săptămâni ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?