Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Școala Informală de IT și InnovX-BCR au lansat șase aplicații ce digitalizează România. Ionuț Stanimir, BCR: ”Următoarea decadă va fi o luptă pe viață și pe moarte pentru competitivitate și talent. Viitorul este al celor care stăpânesc date si tehnologie”
Share
Notification Show More
Latest News
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”
Interviuri Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > Școala Informală de IT și InnovX-BCR au lansat șase aplicații ce digitalizează România. Ionuț Stanimir, BCR: ”Următoarea decadă va fi o luptă pe viață și pe moarte pentru competitivitate și talent. Viitorul este al celor care stăpânesc date si tehnologie”
Stiri de top

Școala Informală de IT și InnovX-BCR au lansat șase aplicații ce digitalizează România. Ionuț Stanimir, BCR: ”Următoarea decadă va fi o luptă pe viață și pe moarte pentru competitivitate și talent. Viitorul este al celor care stăpânesc date si tehnologie”

Gabriela Dinu
Last updated: 15/12/2021 18:54
Gabriela Dinu 3 ani ago
Share
Ionuț Stanimir, BCR: Scoala informala de IT pentru sectorul public o vad ca pe o necesitate
SHARE
Ionuț Stanimir, BCR: Scoala informala de IT pentru sectorul public o vad ca pe o necesitate

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, Școala Informală de IT și InnovX-BCR a lansat, în premieră, șase aplicații care digitalizează instituțiile publice din România. Este vorba despre aplicații rezultate din ultimele două ediții „Challenge Accepted Hackathon”, eveniment anual organizat de Școala Informală de IT și finanțat de InnovX-BCR.

Contents
Viitorul este al celor care vor stăpâni limba de date și tehnologieIonuț Stanimir: Școala informală de IT pentru sectorul public o văd ca pe o necesitateCele șase aplicații lansate astazi:

România se situează pe ultimul loc în UE în ceea ce privește serviciile publice digitale, conform ultimelor trei rapoarte anuale lansate de Comisia Europeană. Pornind de la această realitate, pentru a digitaliza România, și-au unit forțele peste 100 de pasionați de IT, 30 de mentori și 40 de parteneri în cadrul maratonului de codare „Challenge Accepted PaperHack”, organizat de Școala informală de IT în luna iunie a acestui an și susținut de InnovX-BCR.

Aplicațiile au fost testate de utilizatori reali și validate pentru implementare, iar acum sunt gata de utilizare. Acestea deservesc deja instituții publice locale, dar și asociații cu impact direct în societate, iar organizațiile și persoanele fizice sunt încurajate să le descarce și să le utilizează în mod gratuit.

Viitorul este al celor care vor stăpâni limba de date și tehnologie

Astăzi, tehnologia atinge fiecare aspect al vieții noastre, și implicit al organizațiilor sau companiilor. De la afaceri la comunicare, la sănătate și siguranță totul se bazează pe tehnologie. Acesta este motivul pentru care este vital ca, pe măsură ce tehnologia evoluează, noi toți să evoluăm odată cu ea. Iar „viitorul este al celor care vor stăpâni limba de date și tehnologie” a spus în cadrul conferinței Ionuț Stanimir, Director de Marketing & Comunicare BCR.

De altfel, oficialul a ținut să puncteze interesul pentru acest domeniu și importanța acestuia în următorii 10 ani.

„Următoarea decadă va fi o luptă pe viață și pe moarte pentru competitivitate și talent. Cine știe să vorbească date și tehnologie va progresa. Cine va ști să organizeze sisteme mari de date și tehnologie va progresa, iar cine nu – va rămâne în urmă. Cine va ști să investească, să-și păstreze, să-și motiveze, să-și antreneze, să-și provoace talentele vor fi o țară, un oraș, o comunitate de succes. Următoarea decadă va fi adevărata a patra revoluție industrială. Este o șansă imensă că noi să recuperăm, la fel cum este posibil ca noi să ratăm acest trend”, a susținut Ionuț Stanimir.

Potrivit oficialului, in viitor, indiferent unde vor lucra oamenii – in servicii creative, finanțe, sănătate sau mediu și biotehnologie, inclusiv în sectorul public – datele și tehnologia trebuie să devină <lingua franca> pentru o mulțime de oameni.

„Până când ne adaptăm sistemul formal la aceste „limbi străine”, cred că va dura, deci este foarte important ca noi să construim aceste școli de date și tehnologie, să dăm un ajutor societății, să ne implicăm. Cum este Școala informală de IT. De aici pornește ecosistemul. Pentru ca ecosistemul de start-up-uri de tehnologie să-și atingă potențialul maxim este nevoie de un catalizator, așa cum este munca echipei de la Școala Informală de IT de a stimula educația în tehnologie la firul ierbii. Crearea de soluții inteligente pentru sectorul public este cea mai mare oportunitate pe care o avem în prezent și sperăm că tot mai multe idei rezultate din aceste hackathoane să devină soluții reale Create și Gândite în România, să se transforme în start-up-uri și să scaleze la nivel regional și național”,  a mai declarat oficialul BCR.

Ionuț Stanimir: Școala informală de IT pentru sectorul public o văd ca pe o necesitate

BCR pune o cărămidă la constructia educatiei alternative în domeniul tehnologiei cu ajutorul acceleratorului de start-upuri de tehnologie InnovX-BCR. În România este nevoie mare de profesioniști implicați precum Școala de IT și este nevoie de o preocupare intensă și constantă de promovare a acestor școli. „Este de interes ca la aceste școli să participe și cei din mediul public”, a subliniat directorul de marketing și comunicare al BCR.

Desigur, potrivit lui Ionuț Stanimir, există foarte mulți bani din fondurile europene care urmează să vină în România, dar foarte puțin conținut (aplicații, centre de inovare) care să populeze proiectele de care este nevoie.

„În momentul acesta este de datoria noastră să populăm programele care au fonduri semnificative pentru digitalizare, fix cu concepte de hackathons în sectorul public, centre de inovare și design de concept și calificări în domeniul tehnologiei. Nu doar antreprenorii și studenții de la Automatică și Calculatoare sunt datori să înțeleagă asta (limba de date și tehnologie), ci toți oamenii care gestionează probleme pentru alți milioane de oameni. Deci Școala informală de IT pentru sectorul public o văd ca pe o necesitate”, a conchis Ionuț Stanimir.

Cele șase aplicații lansate astazi:

● Hospice (implementat în Brașov) – platforma de cursuri de îngrijire paliativă online. Este o platformă de management a cursurilor, ce presupune integrarea gratuită și digitalizarea proceselor de înscriere, calificare, monitorizare, emitere a diplomelor și accesul cursanților la materialele de curs, participarea acestora la sesiunile online, posibilitatea susținerii examenelor de verificare a cunoștințelor dobândite.
● ABCDar (implementat în Iași) – Abecedar digital pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Aplicația prezintă o pagină web cu lecții pentru copii, unde aceștia pot scrie literele din alfabet și pot apăsa pe anumite imagini pentru a vedea scrierea literelor, dar și pronunția acestora.
● VIRO – Aplicație care permite utilizatorilor să identifice obiectivele turistice specifice unui anumit loc. Este o soluție software prin care ghizii locali pot crea trasee, în cadrul cărora pot să adauge și să prezinte locații cunoscute, atât prin intermediul scrisului, a pozelor, cât și pe cale auditivă.
● Ranger Helper (implementat în Cluj) – Instrument software prin care se pot gestiona eficient abonamentele de vânătoare și permisele de pescuit. Aplicația oferă, în primul rând, un sistem de informare actualizat a Regulamentelor de Pescuit ale Romsilva către pescarii amatori, autorizându-le accesul la abonamente, exclusiv în urma feedbackului primit de la pescari.
● City Inventory, Harta obiectivelor de patrimoniu (implementat în Timișoara) – Soluție software care ajută la gestiunea obiectivelor de patrimoniu. Aplicația constă în crearea unor pagini cu hărți interactive care să permită vizualizarea și administrarea obiectivelor de patrimoniu. În primă etapă, aplicația va deservi Consiliul Județean Timișoara.
● Risk Alert (implementat în Sălaj) – Aplicație pentru gestionarea eficientă (în cadrul secțiilor UPU) a bolnavilor ce suferă de boli rare. Risk Alert este o aplicație ce facilitează interacțiunea dintre medicul urgentist și pacient, prin stocarea informațiilor de tipul descrierii bolii sau bolilor rare de care suferă pacientul, dar și comportamentul pacientului în raport cu secțiile UPU (frecvență, gravitate etc). Acestea permit tratarea și izolarea corespunzătoare a bolnavilor cu boli rare, îmbunătățind semnificativ șansele lor la viață.

You Might Also Like

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

Garanti BBVA: educația financiară, cheia pentru decizii inteligente și sigure. Constantin Dobrinescu: ”Dacă înțelegem de mici valoarea banilor și diferența dintre nevoi și dorințe, acestea vor avea un impact pozitiv asupra bugetului de venit si cheltuiala din viata de adult”

TAGGED: aplicatii, Covid Hack, soluții inteligente, BCR, Școala Informală de IT, IT, Hospice, Ionut Stanimir, ABCDar, start-up, VIRO, tehnologie, Ranger Helper, hackathon, City Inventory, software, Risk Alert, InnovX BCR, sectorul public
Gabriela Dinu 15/12/2021
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Gabriela Dinu
Follow:
Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.
Previous Article Pentru al patrulea an consecutiv, revista americană Global Finanance a premiat BRD pentru „Best trade finance provider in Romania”
Next Article Cum poate deveni Bursa de Valori București vector de creștere a gradului de intermediere financiară. Radu Hanga: ”Noi creăm pentru sectorul bancar clienţi solvabili. Dacă piaţa de capital se dezvoltă, se va dezvolta şi creditarea în România”

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

o zi ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

o zi ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

o zi ago

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

o zi ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?