UniCredit Bank vine în întâmpinarea nevoilor clienților cu o nouă ofertă, prin care remunerează depozitele în lei constituite din sume nou atrase pe o perioadă de şase luni, exclusiv prin canale digitale, cu o dobândă totală de 3,5% pe an.
Potrivit campaniei UniCredit, clienţii persoane fizice pot beneficia de dobânda totală de 3,5% pe an pentru depozitele nou constituite la UniCredit Bank în perioada 22 mai 2019 – 22 august 2019, exclusiv prin intermediul aplicaţiilor Online Banking** sau Mobile Banking.
Dobânda de 3,5% pe an se acordă, în condițiile campaniei, pentru depozitele constituite din sume nou atrase, în limita unei valori cumulate de 1.000.000 lei pe client, ulterior prelungirii la scadență dobânda aplicată fiind cea în vigoare la data prelungirii.
Depozitele care intră sub umbrela noii campanii nu pot fi constituite din sume ce provin din alte depozite sau din conturi de economii în lei deschise la UniCredit Bank la data campaniei și nu pot fi depozite ajunse la scadență care au fost prelungite automat.
“Rămânem consecvenți poziționării noastre, de a fi banca pentru lucrurile care contează pentru clienții noștri, și strategiei băncii, prin care vrem să încurajăm populația să economisească și să adopte mijloacele moderne de lucru cu banca. În acest spirit, lansăm o nouă campanie de depozite cu dobândă atractivă pe piața bancară”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.
Potrivit băncii, această nouă campanie se integrează în strategia de digitalizare a UniCredit Bank, în contextul căreia clienţi care dețin deja produse din oferta băncii și au numeroase extra-beneficii.
Bancherii anunțau recent că unele bănci vor majora dobanzile la depozite, în functie de nevoile de lichiditate
Recent, BNR prin vocea Guvernatorului Mugur Isarescu, ii încuraja pe bancheri să crească dobânzile la depozite. Mesajul venit după ședința de politică monetară era clar si concis: „nu este o speranță, este o decizie de a ține controlul strict al lichidităților, ca să împingem dobânzile la depozite în sus”.
Radu Ghețea, afirma recent la o conferinta ARB, că unele banci se vor conforma.
„Băncile care au nevoie de lichiditate vor crește dobânzile la depozite. Cele care nu au nevoie de lichiditate vor urmări piața și când vor consta că au nevoie, vor face și o ajustare a dobânzilor”, spune Radu Ghețea, președintele executiv al CEC Bank, la o conferință organizată de Asociația Română a Băncilor.
În 20 mai, Raiffeisen Bank a fost prima bancă ce a anunțat că va majora dobânzile. Citesti AICI
„Băncile vor constat că au o lichiditate mai puțină. Așa cum a trecut perioada dobânzilor foarte scăzute, a trecut și perioada excesului de lichiditate. Este necesar, pentru că trebuie să ținem lucrurile sub control. În consecință, vor urmări foarte atent, cam în felul următor: mă duc la Banca Națională și să iau bani, cel mai ieftin cu 2,50%, dacă nu cu 3,50%. Să mai ducă dobânda la depozite, de la 0,5% la 1%, 1,5%, la 2%. Nu este o speranță, este o decizie de a ține controlul strict al lichidităților, ca să împingem dobânzile la depozite în sus, pentru că aceasta este sursa echilibrului financiar din România”, explica în 15 mai Mugur Isărescu.