UniCredit Tiriac Private Banking le ofera clientilor sai oportunitati de investitii atat la nivel local, cat si pe pietele internationale – prin parteneriatul strategic incheiat cu Schoellerbank, una dintre institutiile cu cea mai indelungata traditie in serviciile de Private Banking din Europa, fondata in 1833, membra a UniCredit, subsidiara a UniCredit Bank Austria.
Clientii de Private Banking care doresc sa isi diversifice portofoliul si sa beneficieze de solutii care sa fie in acelasi timp inovatoare, avantajoase si sigure au acum, prin intermediul UniCredit Tiriac Bank, optiunea colaborarii, in conditiile celor mai inalte standarde de profesionalism in domeniul financiar, cu prestigioasa Schoellerbank.
« Clientii nostri isi doresc siguranta si optimizare pentru capitalul lor, confidentialitate, doresc sa primeasca solutii coerente, sub forma unei oferte financiare globale si o inalta calitate a serviciilor. Intr-un cuvant, excelenta in domeniul investitiilor financiare. Parteneriatul cu Schoellerbank ne permite sa raspundem intregii game de nevoi financiare ale clientilor nostri, oferindu-le astfel accesul la produse si servicii complexe de pe pietele externe, precum si la consultanta specializata din partea expertilor uneia dintre cele mai prestigioase institutii de Private Banking din Europa. Inceputul colaborarii cu Schoellerbank este marcat inca din 2010, serviciile internationale de Private Banking devenind in timp parte integranta si esentiala a valorii adaugate generate de UniCredit Tiriac Private Banking. Evolutia acestui portofoliu a fost remarcabila, atat din punctul de vedere al marjelor de castig obtinute, astfel sustinand ratiunea de business in acest sens pentru ambele parti (client si banca), cat si prin gradul de satisfactie al clientilor deserviti », a declarat Anca Eremia, Director Private Banking UniCredit Tiriac.
Optiunile pentru clientii care se orienteaza catre o colaborare cu Schoellerbank pe pietele externe sunt multiple. Expertii Schoellerbank administreaza categorii de portofolii diversificate, cu expuneri pe mai multe profile de risc, incluzand diverse clase de active financiare (obligatiuni, actiuni, fonduri, derivate, marfuri) pe orice regiune geografica. Un alt produs de interes este aurul, ca destinatie investitionala pentru clientii care isi doresc protectie, dar si fondurile de investitii. Pentru acestea din urma, clientii au ales variante in functie de expunerea pe tari, domenii de activitate (dintre care putem enumera domenii ca financiar, sanatate, IT) sau fonduri care sa ii protejeze impotriva inflatiei. Plafonul minim pentru colaborarea cu Schoellerbank este de un milion de euro.
« Daca ne referim la optiunile de investitii, solutia este de cele mai multe ori un mix de plasamente, care se realizeaza in functie de profilul de risc si preferintele clientului. Indiferent de optiunile individuale pe care clientii le-ar putea avea, Schoellerbank are ca scop principal securizarea si apoi optimizarea capitalului clientilor, iar consultantii nostri de investitii sunt dedicati sa creeze valoare adaugata si sa le asigure acestora prosperitatea financiara la care aspira », a spus Stephan Maxonus, Director Private and Institutional Investors in cadrul Schoellerbank.
Procesul prin care un client de Private Banking al UniCredit Tiriac Bank poate accesa serviciile Schoellerbank este foarte simplu : in urma discutiei cu consultantul de investitii dedicat din cadrul UniCredit Tiriac Private Banking, clientului i se stabileste o intalnire dedicata cu reprezentantii Schoellerbank de la Viena, in urma careia se identifica detaliile necesare conturarii unei potentiale colaborari: nevoi financiare, apetit pentru anumite produse si servicii, alte detalii relevante pentru a decide asupra unui plan de investitii pe termen mediu si lung. Detaliile administrative cum ar fi deschiderea contului la Schoellerbank, dupa ce clientul agreeaza conditiile colaborarii si isi manifesta interesul in acest sens, se realizeza impreuna cu UniCredit Tiriac Private Banking, prin intermediul consultantului de investitii dedicat. Monitorizarea portofoliului se realizeaza atent de catre echipa dedicata de la Viena si se stabilesc intalniri periodice si informari constante cu frecventa stabilita in functie de fiecare client in parte.
Cum isi impart bancile piata clientilor de top
Publicatia online www.bankingnews.ro a realizat studiul de piata “Cum isi impart bancile piata de private banking“. Analiza, disponibila contra cost AICI prezinta amanunte despre portofoliile de profil ale BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, ING Bank, RBS Romania, Citibank, OTP Bank si Banca Romaneasca. Cercetarea contine, in cele 9 pagini A4 format pdf. structurate si machetate intr-o forma accesibila si agreabila, detalii despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a putea fi inclusa in categoria clientilor private banking la fiecare dintre bancile incluse in analiza; cum isi rasfata bancile clientii de top; detalii despre numarul de clienti private banking si sumele administrate de bancile autohtone la finalul anului 2011; planurile de dezvoltare si obiectivele bancilor pe piata de private banking pentru 2012.
Studiul de piata “Cum isi impart bancile piata de private banking“, care valoreaza 27 euro, poate fi achizitionat dand click pe butonul “Cumpara”. Plata studiului de piata se poate realiza cu cardul bancar prin intermediul portalului securizat Paypal sau prin transfer bancar, in baza unei facturi proforme pe care o puteti solicita la adresa de e-mail gabriela.dinu@bankingnews.ro.