Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Cum va arata banca viitorului? Ce spun Omer Tetik, Florin Danescu si Mihai Tanasescu
Share
Notification Show More
Latest News
„Nu tăia stâlpii casei când repari acoperișul fiscal”. BRD avertizează că suprataxarea băncilor riscă să destabilizeze economia
Analize Stiri de top
Studiu Raiffeisen Bank: Participanții la festivaluri preferă plățile digitale, iar bugetul de cheltuieli pentru 32% dintre ei variază între 300 și 500 de lei. Laura Mihăilă: ”Seria noastră Despre Bani 1:1 merge mai departe cu un studiu care arată că românii nu doar iubesc festivalurile, dar își doresc experiențe digitale, rapide și sigure”
Stiri de top
Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O analiză conceptuală asupra evoluției cursului real de schimb în Europa Centrală și de Est după izbucnirea pandemiei
Analize Stiri de top
Garanti BBVA lansează creditul de nevoi personale cu dobândă și comisioane zero. Mustafa Tiftikcioğlu: ”Dorim să punem la dispoziție o soluție rapidă, simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor, care să răspundă nevoilor financiare personale, fără povara dobânzilor sau a comisioanelor lunare”
Stiri de top
UPDATE. De la 2% la 4%: impozitul pe cifra de afaceri a băncilor se dublează. Câți bani va strânge statul în 2025 și 2026?
Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > Cum va arata banca viitorului? Ce spun Omer Tetik, Florin Danescu si Mihai Tanasescu
Stiri de top

Cum va arata banca viitorului? Ce spun Omer Tetik, Florin Danescu si Mihai Tanasescu

Cornel Dinu
Last updated: 20/06/2014 14:40
Cornel Dinu 11 ani ago
Share
SHARE

Summit-ul bancar „Banking 365 – Banca Viitorului ”, un eveniment organizat de Oxygen-Events in colaborare cu Asociatia Romana a Bancilor si Banca Mondiala, sustinut de Leadership Development Solutions, TUD Business Consulting, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Bancpost, CEC Bank, VISA, TRANSFOND, Fujitsu si Allevo, a adus in prim plan punctele de vedere exprimate de bancheri cu privire la viitorul in industria de profil.

Sistemul financiar-bancar a inregistrat, de-a lungul timpului, o dezvoltare vertiginoasa. Pe vremuri, tranzactiile bancare se inregistrau doar pe hartie, iar ATM-urile reprezentau o tehnologie de domeniul fantasticului. in mai putin de 100 de ani, am creat o lume in care banii, ca entitate fizica, incep sa devina invechiti. Tranzactiile sunt tinute pe chip-uri, in interiorului unui server, departe de ochii curiosi. Am creat o lume in care consumatorul decide, iar bancile au inceput sa reexamineze rolul pe care il au in comunitatea finaciara pentru a-si schimba modul de relationare cu clientii. Prin urmare, este firesc sa ne intrebam: „Cum va arata banca viitorului?”

La aceasta intrebare au raspuns, in cadrul summit-lui bancar „Banking 365-Banca Viitorului ”, profesionisti din industria finaciar-bancara, specialisti din mediul de afaceri, leaderi ai administratiei publice locale, antreprenori, manageri etc. S-a efectuat o trecere in revista a contextului actual, atat la nivel local, regional cat si european.

Mihai Tanasescu, Vicepresedinte, Banca Europeana de Investitii, moderatorul primei sesiuni – “Romania in Uniunea Europeana: Privind spre viitor ” a aratat ca « in opinia mea, nici o alta activitate economica nu aduce atingere mai multor aspecte ale vietii noastre cotidiene, decat o face sistemul bancar. Dupa 6 ani de la inceputul crizei financiare mondiale, bancile ar trebui sa redevina motoarele dinamice ale economiilor moderne. insa, desi asteptam o redemarare a cererii de creditare, constrangerile de natura ofertei de creditare raman o provocare. Cred ca, operatiunile recente de open market ale Bancii Centrale Europene, prin injectarea a 400 de miliarde de euro pentru refinantarea pe termen lung a bancilor comerciale din Zona Euro, vor imbunatati conditiile ofertei de creditare la nivel European. De asemenea, in acest context, un rol important il joaca atat Uniunea Bancara, care are ca si scop reducerea fragmentarii sistemului bancar european, cat si exercitiul de revizuire a calitatii bilantului principalelor banci europene, desfasurat in aceasta perioada de Banca Centrala Europeana, care are ca si principal scop restabilirea increderii in sistemul bancar european. Cred ca este important sa avem un sistem bancar sanatos, care functioneaza bine si care este capabil sa finanteze investitiile care promoveaza competitivitatea economiei europene.»

O viziune de ansamblu privind principalele provocari aduse sistemului bancar de noul cadru de reglementare ”CRD/CRR IV”,  cadru juridic care reglementeaza activitatea prudentiala, a fost prezentat de Mirela Iovu, Vicepresedinte, CEC Bank «Noile norme abordeaza unele dintre vulnerabilitatile identificate in cazul institutiilor de credit/firmelor de investitii in timpul crizei financiare, ca de exemplu nivelul insuficient de capital, care a necesitat o sustinere fara precedent din partea autoritatilor nationale. Sunt instituite cerinte prudentiale mai stranse pentru institutiile de credit/firmele de investitii, prin impunerea pastrarii de rezerve de capital si lichiditate, suficiente.».

Bancherii sunt totusi optimisti. Conform studiilor efectuate de ARB acestia se asteapta la o crestere a apetitului pentru credite. Iata ce a declarat in acest sens Florin Danescu, CEO, Asociata Romana a Bancilor. «Bancile privesc urmatoarea perioada cu ceva mai mult optimism, in conditiile in care, un procent semnificativ anticipeaza cresterea cererii de credite, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice si peste 80% din institutiile de credit se asteapta la o intensificare a activitatii de creditare, potrivit „Barometrului Bancar ARB & EY”. Prioritatile Asociatiei Romane a Bancilor vizeaza mentinerea rolului sistemului bancar de principal finantator al economiei Romaniei, inclusiv prin demersuri pentru intarirea disciplinei financiare pentru asigurarea stabilitatii si credibilitatii sectorului bancar».

Bancile se orienteaza catre  dezvoltarea unor canale de distributie moderne, cat mai atragatoare pentru clienti. Tehnologiile noi joaca un rol cheie in modernizarea bancilor si transformarea acestora in puncte de servicii multimedia eficiente. «Cand vorbim despre servicii financiare, viitorul poate fi chiar maine. Dezvoltarea exploziva a tehnologiei si tendinta tot mai accentuata catre mobilitate si digitalizare influenteaza decisiv comportamentul consumatorilor: estimam ca 50% din toate tranzactiile procesate de Visa in Europa vor fi realizate cu ajutorul dispozitivelor mobile pana in 2020. Tot mai multe entitati, din zone diferite, vor deveni furnizori de servicii financiare, iar relatia cu clientul se va transfera, preponderent in mediul virtual: clientul va avea acces la conturile sale, oriunde si oricand, de pe o varietate tot mai larga de dispozitive mobile. Este de asteptat ca, in <banca viitorului>, sa operam cu bani virtuali in locul numerarului, cu tranzactii online si prin mobile banking, cu standarde de inalta securitate, bazate pe tehnologii de criptare sau biometrice» a aratat Catalin Cretu, Director Regional pentru Romania&Croatia, VISA Europe.

Ne pregatim, deci, pentru banca viitorului. « Banca Viitorului va lucra pentru Clientul Viitorului, client care, mai bine informat, va cauta produse si servicii simple, accesibile. Va fi necesar si trebuie ca bancile  sa integreze tehnologia, canalele alternative de servicii cu reteaua traditionala de unitati, fara a pierde “the human touch”» a spus Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Factorul uman va juca in continuare un rol important, iar reteta de succes a unui  business bancar solid este data si de calitatea actului de leadership. Pentru a prefigura mai bine toate acestea, Radu Furnica, Presedinte&CEO, Leadership Development Solutions a realizat un film privind opiniile si convingerile celor mai apreciati bancheri ai timpurilor noastre, asupra viitorului sistemului bancar.

„Viitorul sistemului bancar din Romania este direct legat de calitatea actului de leadership in sistem, care, la randul ei, este manifestata si prin claritatea viziunii pe care conducerea bancii o are. Care este viziunea pe care leadership-ul bancar o are acum despre sistemul bancar de peste un deceniu? Una dintre concluziile analizei noastre este ideea ca sistemul bancar viitor din Romania nu va trebui neaparat sa fie mai mare (adica sa contina mai multe banci), dar va trebui sa fie mai apropiat de nevoile consumatorului.” a aratat Radu Furnica, Presedinte&CEO, Leadership Development Solutions.

Totodata, conferinta a adus specialistilor din sistemul bancar si nu numai, trei seminarii dedicate, sustinute de Mihai Tudorancea – Managing Director, TUD Business Consulting, Diana Ungureanu – Director General, Mindit, Daniel Tanase – Technology Sales Consultant, Fujitsu si Cristian Rosca – Sales Professional Consultant, Fujitsu. Subiectele celor trei workshop-uri  au vizat nevoia de transparenta a activitatii administratiei publice locale, in relatia cu institutiile bancare, necesitatea dezvoltarii unei relatii de incredere intre angajat si angajator, in vederea  prevenirii unor riscuri interne de frauda, reputatie sau de comportament care pot influenta relatiile cu clientii sau rezultatul business-ului, si noi modele de business adresate bancilor pentru a simplifica nevoia de adaptare la cerintele clientilor si la schimbarile rapide din societatea moderna.

You Might Also Like

„Nu tăia stâlpii casei când repari acoperișul fiscal”. BRD avertizează că suprataxarea băncilor riscă să destabilizeze economia

Studiu Raiffeisen Bank: Participanții la festivaluri preferă plățile digitale, iar bugetul de cheltuieli pentru 32% dintre ei variază între 300 și 500 de lei. Laura Mihăilă: ”Seria noastră Despre Bani 1:1 merge mai departe cu un studiu care arată că românii nu doar iubesc festivalurile, dar își doresc experiențe digitale, rapide și sigure”

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O analiză conceptuală asupra evoluției cursului real de schimb în Europa Centrală și de Est după izbucnirea pandemiei

Garanti BBVA lansează creditul de nevoi personale cu dobândă și comisioane zero. Mustafa Tiftikcioğlu: ”Dorim să punem la dispoziție o soluție rapidă, simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor, care să răspundă nevoilor financiare personale, fără povara dobânzilor sau a comisioanelor lunare”

UPDATE. De la 2% la 4%: impozitul pe cifra de afaceri a băncilor se dublează. Câți bani va strânge statul în 2025 și 2026?

TAGGED: Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Asociatia Romana a Bancilor, Florin Danescu, ARB, Omer Tetik, banca viitorului
Cornel Dinu 20/06/2014
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Cornel Dinu
Follow:
Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.
Previous Article Misu Negritoiu ii trage de urechi pe asiguratori: E o piata abuziva, cu jucatori slabi. Nu mai incercati cu presiuni
Next Article Ce bonusuri de performanta au primit sefii BCR in 2013

– Publicitate –

- Advertisement -
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

„Nu tăia stâlpii casei când repari acoperișul fiscal”. BRD avertizează că suprataxarea băncilor riscă să destabilizeze economia

12 ore ago

Studiu Raiffeisen Bank: Participanții la festivaluri preferă plățile digitale, iar bugetul de cheltuieli pentru 32% dintre ei variază între 300 și 500 de lei. Laura Mihăilă: ”Seria noastră Despre Bani 1:1 merge mai departe cu un studiu care arată că românii nu doar iubesc festivalurile, dar își doresc experiențe digitale, rapide și sigure”

16 ore ago

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O analiză conceptuală asupra evoluției cursului real de schimb în Europa Centrală și de Est după izbucnirea pandemiei

16 ore ago

Garanti BBVA lansează creditul de nevoi personale cu dobândă și comisioane zero. Mustafa Tiftikcioğlu: ”Dorim să punem la dispoziție o soluție rapidă, simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor, care să răspundă nevoilor financiare personale, fără povara dobânzilor sau a comisioanelor lunare”

16 ore ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?