Fundația UniCredit lansează o nouă inițiativă de susținere a tinerelor talente europene prin studiu și cercetare. Aceasta include 8 apeluri pentru 32 de burse, cu o sumă totală de peste 1,2 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.
Maurizio Beretta, Chairman Fundația UniCredit: „În pofida provocărilor din această perioadă, care a presupus eforturi mari pentru a face față pandemiei globale, Fundația UniCredit își continuă angajamentul de a sprijini studiul și cercetarea în domeniile economiei și finanțelor prin mai multe runde de aplicații la competiții, precum și prin creșterea numărului total de burse disponibile. Aceste apeluri permit Fundației să sprijine cei mai merituoși studenți în continuarea studiilor în străinătate prin finanțarea unor doctorate și masterate relevante, precum și a șederilor de scurtă durată, și totodată să promoveze cercetarea, dezvoltarea talentelor și să contribuie la atragerea celor mai bune minți înapoi în Europa”.
Bursele oferite includ:
– 3 burse Marco Fanno și 2 Crivelli Europe pentru studenții în domeniul economiei sau finanțelor care doresc să urmeze cursuri de doctorat în străinătate începând cu anul universitar 2022-2023. Aceste burse sunt anuale și pot fi reînnoite pentru al doilea an. Suma anuală brută a fiecărei burse este de 32.500 de euro.
– 4 granturi Modigliani Research acordate celor mai bune proiecte de cercetare în economie și finanțe, în valoare brută de 10.000 de euro pe an timp de doi ani, cu obiectivul de a sprijini cercetarea în Europa prin consolidarea colaborării între universități.
– 3 burse Foscolo Europe Top-Up, oferite pentru a șaptea oară, pentru cele mai bune trei departamente de economie sau finanțe, sau institute de cercetare pe piața locurilor de muncă doctorale în 2021/2022. Obiectivul principal al acestei cereri de proiecte este de a atrage și reține tineri economiști remarcabili din toată Europa care își desfășoară cercetările în străinătate. Fundația va plăti o contribuție anuală brută de 50.000 de euro către departamentele de cercetare câștigătoare pentru a suplimenta remunerația oferită candidatului lor selectat. Bursa va începe la 1 octombrie 2022 și va dura trei ani.
Lista granturilor include, de asemenea, lansarea a 10 competiții pentru programul de studiu în străinătate, aflat anul acesta la cea de-a unsprezecea ediție, permițând petrecerea unei perioade de studiu de trei până la șase luni în străinătate la orice universitate din perimetrul UniCredit. În plus, sunt prevăzute 5 premii pentru cea mai bună lucrare pe piața muncii în economie pentru candidații la doctorat și absolvenții de doctorat în economie și finanțe pentru a participa la evenimentul Pieței muncii în economia europeană de la Barcelona în decembrie 2021.
Nu în ultimul rând, tot în acest an, pe lângă cele 3 burse Marco Fanno în valoare de 45.000 de euro brut fiecare, Fundația UniCredit va lansa 2 burse Saccomanni pentru ediția 2021, fiecare în valoare brută de 65.000 de euro pentru o perioadă de doi ani, care vizează sprijinirea studenților europeni care intenționează să se specializeze în finanțe, economie internațională sau politică monetară.