Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Mugur Isărescu, prin Clubul de Roma, se delimitează de prezidențiabilul Călin Georgescu: ”ARCoR reafirmă angajamentul ferm al asociației pentru valorile europene și atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE și NATO”. Ce spune însă Călin Georgescu despre Mugur Isărescu
Share
Notification Show More
Latest News
De la 2% la 4%: impozitul pe cifra de afaceri a băncilor se dublează. Câți bani va strânge statul în 2025 și 2026?
Stiri de top
Intesa Sanpaolo Bank Romania lansează o ofertă de credit ipotecar cu dobândă fixă de la 4,89% și stimulente pentru refinanțare. Alin Fodoroiu: ”Am construit această ofertă cu gândul la nevoile actuale ale oamenilor care își doresc să aibă un preț corect, costuri inițiale mai mici și o rată lunară predictibilă”
Stiri de top
UNCHAIN Festival 2025 a oferit ce lipsește cel mai mult Europei: intersecții reale între industrii și conexiuni de încredere. Alexandra Pollack: ”Anul acesta ne-a arătat tuturor că viitorul finanțelor în Europa Centrală și de Est nu va fi conturat de jucători individuali, ci de ecosisteme”
Stiri de top
Peste 14.000 de profesori au accesat Life-Lab.ro, platforma educațională, care introduce educația financiară la fiecare materie. Nicoleta Deliu-Pașol: ”Scopul BCR este sa ajute românii, de toate vârstele, să aibă încredere în ei. Știm că educația financiară este una dintre cele mai concrete forme de a construi această încredere”
Stiri de top
BRD domină piața serviciilor de custodie: 10 ani în topul Global Finance. Claudiu Cercel: Acest premiu este o validare a eforturilor noastre constante de a oferi servicii de custodie la cele mai înalte standarde
Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > Mugur Isărescu, prin Clubul de Roma, se delimitează de prezidențiabilul Călin Georgescu: ”ARCoR reafirmă angajamentul ferm al asociației pentru valorile europene și atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE și NATO”. Ce spune însă Călin Georgescu despre Mugur Isărescu
Stiri de top

Mugur Isărescu, prin Clubul de Roma, se delimitează de prezidențiabilul Călin Georgescu: ”ARCoR reafirmă angajamentul ferm al asociației pentru valorile europene și atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE și NATO”. Ce spune însă Călin Georgescu despre Mugur Isărescu

Cornel Dinu
Last updated: 27/11/2024 17:10
Cornel Dinu 7 luni ago
Share
Călin Georgescu apare alături de Mugur Isărescu la o conferință prilejuită de reuniunea Adunării Generale a Clubului de la Roma, la sediul Băncii Naționale a României pe data de 2 octombrie 2012. (Credit foto: SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO)
SHARE

Presupusa legătură dintre Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și candidatul la alegerile prezidențiale Călin Georgescu, inoculată în spațiul public de imagini în care cei doi apar împreună și de informații care plasează o asociere directă a celor două persoane în cadrul Asociației Române pentru Clubul de la Roma, este o temă reală și extrem de sensibilă în aceste zile în care România își joacă cartea democrației la alegerile prezidențiale din data de 8 decembrie 2024, unde au rămas în cursă Călin Georgescu și Elena Lasconi.

Contents
Mugur Isărescu nu vrea să comenteze personal relația cu Călin Georgescu, dar se delimitează de el prin intermediul Clubului de RomaCălin Georgescu lasă de înțeles că a plecat din Clubul de la Roma din cauza lui Mugur Isărescu

Pericolul real privind abandonarea drumului european pe care s-a înscris țara noastră în ultimele decenii, ca membră a Uniunii Europene și a NATO, alimentat de declarațiile directe și ferme ale prezidențiabilului Călin Georgescu care vede în Vladimir Putin un lider autentic, a pus societatea românească pe jar. Apărut parcă de nicăieri, Călin Georgescu a intrat în malaxorul presei în aceste zile, fapt ce a făcut posibilă conturarea unui profil clar al candidatului la alegerile prezidențiale.

Astfel, am putut afla cu toții de afirmațiile bizare făcute de-a lungul timpului de Călin Georgescu și, în același timp, au ieșit la suprafață informații despre parcursul său profesional. Practic, așa cum arată jurnaliștii de investigații de la Snoop.ro, ”omul care se declară anti-sistem face parte din sistem încă din anii ’90”. ”Călin Georgescu apare în presa din perioada 1990-2000 în articole care îl descriu drept „lobbyist PSD” și arată implicarea sa într-un „concurs măsluit”, precum și legături cu Ion Iliescu și ONG-uri finanțate de stat”, a dezvăluit publicația Snoop.ro.

În amalgamul informațiilor despre traseul profesional al lui Călin Georgescu, am putut lua la cunoștință cu toții despre calitatea de secretar general pe care acesta a avut-o pentru circa 2 ani până în 2013 în cadrul Asociației Române pentru Clubul de la Roma, organism al cărui președinte este Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Pe acest fond, au apărut în spațiul public mai multe imagini în care cei doi apar împreună. Toate informațiile și imaginile, care confirmă fără echivoc că cele două persoane au relaționat într-o anumită perioadă, au indus în percepția publică ideea că Mugur Isărescu se află în spatele ascensiunii lui Călin Georgescu sau că măcar a contribuit la aceasta.

Dar ce relație au avut până la urmă Mugur Isărescu și Călin Georgescu și ce interese i-au plasat umăr la umăr așa cum apar în pozele care circulă în aceste zile? A contribuit Mugur Isărescu în vreun fel, în mod direct, la ascensiunea lui Călin Georgescu sau a fost doar o interacțiune tangențială generată de funcțiile din cadrul Asociației Române pentru Clubul de la Roma? Are Mugur Isărescu aceeași viziune rusofilă? Este Mugur Isărescu un adept al politicii de apropiere de Rusia, așa cum se declară Călin Georgescu? Aceste întrebări, plus multe altele, stau pe buzele multor români. Tocmai de aceea, publicația BankingNews a solicitat Băncii Naționale a României un comentariu din partea Guvernatorului Mugur Isărescu pe această temă.

Mugur Isărescu nu vrea să comenteze personal relația cu Călin Georgescu, dar se delimitează de el prin intermediul Clubului de Roma

Reacția directă la solicitarea noastră a fost, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Suciu, că Mugur Isărescu nu dorește să comenteze informațiile și pozele care-l plasează alături de Călin Georgescu. În același timp însă, Guvernatorul BNR s-a delimitat de candidatul la funcția de Președinte al României, printr-un comunicat remis de Asociația Română pentru Clubul de la Roma, organism în cadrul căruia ocupă funcția de președinte.

”Asociația Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR) își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor fundamentale care stau la baza unui viitor sustenabil și echitabil pentru toți, în contextul provocărilor globale actuale. Totodată, dorim să precizăm că, în actualul context electoral, ARCoR reafirmă angajamentul ferm al asociației pentru valorile europene și atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE și NATO și dorește să se delimiteze de utilizarea neadecvată a istoricului acestei asociații în campania electorală”, subliniază ARCoR.

Călin Georgescu lasă de înțeles că a plecat din Clubul de la Roma din cauza lui Mugur Isărescu

Prezidențiabilul Călin Georgescu face câteva referiri despre Clubul de la Roma, Masonerie și Marea Resetare în cadrul unui dialog cu Daniel Roxin, un controversat autor și realizator de emisiuni și filme documentare adept al cultului dacomaniei. În cadrul acestei conversații (video mai jos), Călin Georgescu lasă de înțeles că a demisionat în 2013 din funcția de secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma din cauza lui Mugur Isărescu și a viziunilor contradictorii privind activitatea acestui organism.

Ideea este că, în primă fază, Călin Georgescu spune că a plecat din ARCoR pentru alte ”misiuni internaționale”, pentru ca apoi, la insistențele interlocutorului Daniel Roxin, să menționeze că a părăsit ARCoR pentru că instituția nu mai corespundea principiilor sale de viață. De altfel, Călin Georgescu amintește că în momentul din care a părăsit acest organism, ”asociația a luat total altă direcție, care nu avea nimic de a face concepția…” pentru care fusese înființată.

Daniel Roxin: Spuneți-mi dacă este o legendă sau nu, dar din ce am auzit eu Clubul de la Roma din România, care este condus de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale, nu v-a agreat și v-a forțat de plecați. Ați avut un conflict cu Mugur Isărescu?

Călin Georgescu: În primul trebuie spus că filialele naționale nu au o relație cu asociația internațională. Se numesc Asociația Română pentru Clubul de la Roma sau Asociația Slovacă pentru Clubul de la Roma sau Asociația Austriacă pentru Clubul de la Roma, dar nu erau legături instituționale. În Asociația Română eu am fost secretar general pentru o lungă perioadă și ulterior plecând pentru misiuni internaționale din țară evident că a trebuit să îmi dau… adică să plec, să dau poziția pentru altcineva. Însă cel mai important este plecarea mea din asociația pentru că în momentul din care am plecat asociația a luat total altă direcție, care nu avea nimic de a face concepția…

Daniel Roxin: Cine i-a dat direcția aceasta?

Călin Georgescu: Cei care au fost după mine și sigur automat conducerea asociației…

Daniel Roxin: Mugur Isărescu!

Călin Georgescu: Și atunci eu mi-am dat demisia din Asociația Română a Clubului de la Roma, care nu mai corespundea în primul rând cu principiile mele de viață…

You Might Also Like

De la 2% la 4%: impozitul pe cifra de afaceri a băncilor se dublează. Câți bani va strânge statul în 2025 și 2026?

Intesa Sanpaolo Bank Romania lansează o ofertă de credit ipotecar cu dobândă fixă de la 4,89% și stimulente pentru refinanțare. Alin Fodoroiu: ”Am construit această ofertă cu gândul la nevoile actuale ale oamenilor care își doresc să aibă un preț corect, costuri inițiale mai mici și o rată lunară predictibilă”

UNCHAIN Festival 2025 a oferit ce lipsește cel mai mult Europei: intersecții reale între industrii și conexiuni de încredere. Alexandra Pollack: ”Anul acesta ne-a arătat tuturor că viitorul finanțelor în Europa Centrală și de Est nu va fi conturat de jucători individuali, ci de ecosisteme”

Peste 14.000 de profesori au accesat Life-Lab.ro, platforma educațională, care introduce educația financiară la fiecare materie. Nicoleta Deliu-Pașol: ”Scopul BCR este sa ajute românii, de toate vârstele, să aibă încredere în ei. Știm că educația financiară este una dintre cele mai concrete forme de a construi această încredere”

BRD domină piața serviciilor de custodie: 10 ani în topul Global Finance. Claudiu Cercel: Acest premiu este o validare a eforturilor noastre constante de a oferi servicii de custodie la cele mai înalte standarde

TAGGED: Mugur Isarescu, Calin Georgescu, Clubul de la Roma
Cornel Dinu 27/11/2024
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Cornel Dinu
Follow:
Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.
Previous Article La Revoluție, copiii strigau libertate. După 35 de ani, suntem tot acolo? Mediul de afaceri și cel academic fac apel către români și politicieni: Democrația, libertatea și identitatea europeană a României nu sunt negociabile. Ce măsuri propun Confederația Patronală Concordia și Universitatea București
Next Article Guvernul a avizat primul contract colectiv de muncă pentru sectorul bancar. Salariul minim crește de la 1 mai la 4.500 lei, dar vine și cu alte beneficii

– Publicitate –

- Advertisement -
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

De la 2% la 4%: impozitul pe cifra de afaceri a băncilor se dublează. Câți bani va strânge statul în 2025 și 2026?

6 ore ago

Intesa Sanpaolo Bank Romania lansează o ofertă de credit ipotecar cu dobândă fixă de la 4,89% și stimulente pentru refinanțare. Alin Fodoroiu: ”Am construit această ofertă cu gândul la nevoile actuale ale oamenilor care își doresc să aibă un preț corect, costuri inițiale mai mici și o rată lunară predictibilă”

6 ore ago

UNCHAIN Festival 2025 a oferit ce lipsește cel mai mult Europei: intersecții reale între industrii și conexiuni de încredere. Alexandra Pollack: ”Anul acesta ne-a arătat tuturor că viitorul finanțelor în Europa Centrală și de Est nu va fi conturat de jucători individuali, ci de ecosisteme”

7 ore ago

Peste 14.000 de profesori au accesat Life-Lab.ro, platforma educațională, care introduce educația financiară la fiecare materie. Nicoleta Deliu-Pașol: ”Scopul BCR este sa ajute românii, de toate vârstele, să aibă încredere în ei. Știm că educația financiară este una dintre cele mai concrete forme de a construi această încredere”

8 ore ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?