Prezent la simpozionul „EU platesc cu cardul”, reprezentatul ARB, Septimiu Tulpan, a declarat pentru BankingNews.ro: ”Reglementarea pietelor/activitatilor financiare este in general un lucru bun in lumea civilizata si a pietelor mature. Dar, in acelasi timp, trebuie mentionat ca suprareglementarea este o frana in calea dezvoltarii activitatii si a inovatiei. De aceea, orice noua reglementare trebuie analizata cu mare atentie mai ales prin prisma unor efecte secundare ce pot aparea. O reglementare insuficient analizata si gandita numai intr-o anumita directie nu va avea niciodata efectul scontat. Noua reglementare a Uniunii Europene privind Interchange fee-ul este din pacate unul din aceste cazuri.”
Domnia sa considera ca diferenta de venituri va fi suportata de client in final, iar acest lucru se va simti la circa un an de la implementarea masurii.
„Intr-un an, la sfarsitul anului viitor, cand marii emitenti vor simti diminuarea veniturilor, diferenta se va pune pe client. Nu vad cum aceasta mutare a unor costuri catre un client va mari utilizarea cardurilor la comercianti, pentru ca la un moment dat aceasta pierdere de venituri trebuie sa fie acoperita de undeva. Un alt efect va fi disparitia unor jucatori mici de pe piata, comasarea unor jucatori de emitere de carduri, diminuandu-se utilizarea cardurilor la comercianti”, a declarat in cadrul simpozionului „EU platesc cu cardul” Septimiu Tulpan, Presedinte Comisia de Carduri, Asociatia Romana a Bancilor.
Conferinta ”EU platesc cu cardul”, organizata de publicatia online www.BankingNews.ro cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), a initiat cadrul unor discutii aprofundate despre perspectivele de dezvoltare ale industriei de carduri din tara noastra. Partenerii primei editii a conferintei ”EU platesc cu cardul” au fost Visa, MasterCard, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank.
Citeste si