Nevenca Doca, Director Executiv Senior Resurse Umane, Banca Transilvania a menționat, în cadrul unei opinii formulate pentru publicația BankingNews, că 71,5% dintre angajații instituției de credit sunt femei, fapt pentru care ”grija BT este ca accesul la programele de dezvoltare, la funcții de conducere și la remunerare să fie echitabil și corect, indiferent de genul colegilor noștri”.
În România, în domeniul bancar, unde este nevoie preponderend de economiști, se realizează natural o filtrare a candidaților eligibili prin faptul că 70-80% dintre studenții și absolvenții de științe economice sunt fete. Astfel încât celălalt gen este mai puțin reprezentat chiar din start, subliniază specialistul băncii de la Cluj.
”La Banca Transilvania prioritatea noastră este să creăm un mediu optim, în care toți colegii noștri să se dezvolte atât ca profesioniști, cât și ca oameni. Toate acțiunile noastre au în vedere incluziunea, pe de o parte, și evitarea tentativelor de polarizare, inclusiv pe teme de gen, pe de altă parte. O ilustrare sugestivă a atenției permanente pe care o acordăm acestor aspecte este faptul că la Banca Transilvania, în ceea ce privește remunerația, avem diferențe extrem de mici sau deloc între cele două genuri pentru funcții echivalente. Concret, diferența minimă este de 0,3%, iar cea maximă, de 4,1% între remunerația bărbaților și cea a femeilor, pentru aceleași tipuri de funcții”, a punctat Nevenca Doca pentru BankingNews.
Grupul Banca Transilvania a aderat în luna noiembrie a anului trecut la Carta Diversității și a devenit semnatarul din industria financiar – bancară cu cei mai mulți angajați în România.
Aderarea înseamnă pentru Banca Transilvania angajamentul public de aliniere la principiile europene privind diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea, cu impact în rândul celor peste 11.600 de angajați din companiile sale din România.
Pe lângă politicile interne și propriile obiective de ESG (Environmental, Social, Corporate Governance – mediu, oameni și guvernanță corporativă), Carta Diversității ajută Grupul Banca Transilvania să fie parte a unui ecosistem internațional, Platforma Europeană a Cartelor Diversității, care facilitează accesul la resurse și bune practici în managementul diversității.
Publicația BankingNews organizează astăzi, 5 martie 2024, conferința ”Banking la genul feminin”, la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection o dezbatere despre egalitatea de gen, egalitatea de șanse și promovarea femeilor în funcții de conducere în sistemul bancar.
Invitatul special al evenimentului este sociologul Gelu Duminică, Profesor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București, și Director executiv Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, care a vorbit despre problematica statutului femeii în societatea românească în general și modul în care se reflectă aceasta în mediul corporatist în general și în industria bancară în particular.
”Banking la genul feminin” este o dezbatere organizată de BankingNews, cu susținerea partenerilor Banca Transilvania, BRD Groupe Société Générale, OTP Bank România și Asociația Română a Băncilor.