CEC Bank a acordat peste 1.300 de credite din surse externe de finantare, in valoare de peste 700 milioane lei, o pondere importanta, de circa 80%, fiind destinata intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor). Banca a acordat in principal credite de investitii in sectoare precum: industrie, comert, servicii si constructii, cat si linii de credit pentru sustinerea activitatilor curente.
Impreuna cu principalii finantatori externi (Banca Europeana de Investitii – BEI, Fondul European de Investitii – FEI, Swiss Contribution), CEC Bank a continuat in anul 2016 sa sustina nevoile de finantare ale companiilor romanesti. Din cele peste 250 de finantari acordate in primele luni ale anului, o pondere semnificativa o au creditele din surse BEI (cca. 65%) si cele din instrumentul financiar JEREMIE (cca. 30%).
„Plafonul disponibil pentru acordarea de credite din surse externe este de peste 900 milioane euro (echivalent lei), acestea putand fi accesate in lei sau euro pe termene maxime de 12 ani, la costuri dintre cele mai avantajoase”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.
Pe langa sustinerea necesarului investitional al clientilor prin produse atractive si flexibile, facilitatile oferite de CEC Bank au si o componenta sociala importanta, urmarindu-se mentinerea si/sau crearea de locuri de munca sau sprijinirea tinerilor antreprenori si a tinerilor angajati. Astfel, in cadrul Programului Romano-Elvetian au fost mentinute, doar in acest an, peste 750 de locuri de munca (din care 370 ocupate de femei) si au fost create peste 100 de noi locuri de munca (din care 60 ocupate de femei).