Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat ca se alatura si in acest an evenimentelor internationale Global Money Week (GMW, 27 martie – 2 aprilie) prin intermediul unor actiuni care au ca principal scop promovarea importantei educatiei financiare in randul copiilor si al tinerilor.
Luni, 27 martie, ora 09:15, va avea loc deschiderea oficiala a sedinței de tranzacționare, adresata copiilor si adolescentilor care vor sa afle cum functioneaza Bursa si piata de capital din Romania, potrivit unui comunicat al BVB.
Evenimentul este organizat in parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru a marca debutul Global Money Week in România, și va avea loc la etajul 2 din cladirea BVB, Bd. Carol I, Nr. 34-36.
Global Money Week este un eveniment organizat la nivel mondial, inițiat și coordonat de Child & Youth Finance International care implică organizarea de evenimente și diverse activități al căror scop este acela de a inspira copii și tinerii sa învețe despre bani, economisire, despre posibilitățile de angajare și cum sa devii antreprenor.
În 2017, evenimentul are loc în perioada 27 martie – 2 aprilie iar tema ediției acestui an este „Învață, economisește, câștigă”. Participarea este gratuită.
Saptamana GMW 2017 incepe cu clopotelul de deschidere a sedintei de tranzactionare la BVB si continua cu un maraton de ore de educatie financiara in scoli si licee, cu jocuri cu copii de gradinita si cu mai multe sesiuni de interviuri inedite in care copiii vor adresa intrebarile, iar profesionistii din piata financiara vor oferi raspunsurile.
In premiera, pentru a reuni eforturile pietelor financiare nebancare depuse pentru cresterea nivelului de educatie financiara in Romania, ASF va organiza „Gala Premiilor EduFin”. Prima editie a acestui eveniment va avea loc la Iasi, in data de 30 martie, orasul care gazduieste prima universitate din Romania, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Universitatii Al. I. Cuza si Institutului de Studii Financiare.
Programele dezvoltate de ASF in domeniul educatiei financiare au vizat atat invatamantul gimnazial si cel liceal, cat si cel universitar. In 2016, lectorii si colaboratorii ASF au sustinut cursuri in 98 de scoli din Bucuresti si 17 judete pentru un numar de peste 14.700 de elevi. Totodata, in cadrul Laboratorului Academic – programul ASF destinat dezvoltarii educatiei financiare in invatamantul superior -, au fost sustinute prelegeri la care au participat peste 2.700 de studenti din 5 centre universitare.
Romania a fost prezenta in 2016 pentru prima data pe harta GMW a evenimentelor internationale cu activitati specifice pietei financiare nebancare.
Citeste despre evenimentele pregatite de Romania pe pagina oficiala European money week.