Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: ING Asigurari de Viata anunta un profit in scadere
Share
Notification Show More
Latest News
De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?
Stiri de top
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri pe scurt > ING Asigurari de Viata anunta un profit in scadere
Stiri pe scurt

ING Asigurari de Viata anunta un profit in scadere

bankingnews.ro
Last updated: 09/05/2013 15:10
bankingnews.ro 12 ani ago
Share
SHARE

ING Asigurari de Viata a obtinut in primul trimestru subscrieri din prime de 136,3 milioane de lei, in crestere cu 2,3% fata de intervalul similar din 2012, in timp ce profitul brut a scazut cu 67,9%, la 1,81 milioane de lei, a anuntat compania.

Pe segmentul de asigurari de viata, portofoliul de contracte noi este cu 5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut.
– Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,36 miliarde RON la sfarsitul primului trimestru din 2013, in crestere cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
– Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni ale anului este mai mare cu 2,3% fata de cel din ianuarie-martie 2012, situandu-se la nivelul de 136,3 milioane RON.
– Portofoliul de asigurari incheiate de ING in primul trimestru din 2013 a fost cu peste 5% mai mare fata de cel realizat in aceeasi perioada din 2012, circa 70% din totalul politelor subscrise in 2013 fiind de tip traditional. Astfel, inceputul anului a majorat ponderea contractelor traditionale la 47% din portofoliul total in vigoare, fata de 45% cat era in aceeasi perioada a anului trecut.
– in primele trei luni din 2013, ING Asigurari de Viaţa a platit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 28,94 milioane RON, cu 31,8% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Peste 77% din aceasta suma, respectiv 22,39 milioane RON, reprezinta beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.
– Prima bruta anualizata medie alocata de clientii care au incheiat o polita de asigurare de viata la ING in Q1 2013 a fost de 1.682 RON – inregistrand o crestere de 8% fata de intervalul similar din 2012.
– Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,7 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Pe segmentul de pensii facultative, activele nete aferente celor doua fonduri din administrarea ING Asigurari de Viata au depasit 300 de milioane de lei.
‐ Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri facultative ale ING ‐ ING Activ si ING Optim – a depasit 300 de milioane RON(1) la sfarsitul trimestrului intai din 2013, in crestere cu peste 34% fata de acelasi interval din 2012. Astfel, la finele lunii martie 2013, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 46,57% (sursa: CSSPP).
‐ La aceeasi data, cele doua fonduri din administrarea ING insumau 121.928 de participanti(1), in crestere cu 13,3% fata de primul trimestru al anului 2012 (sursa: CSSPP).
– in ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie lunara la fondul ING Activ in primele trei luni din 2013 a fost de 84 RON (fata de 81 RON in Q1 2012), iar la ING Optim de 94,4 RON (fata de 89 RON in Q1 2012).
– De la infiintare (2007) si pana la finalul lunii martie 2013, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obtinut o performanta anualizata de 9,79%(1), iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a inregistrat o performanţa anualizata de 10,65%(1) – comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 9,14% (sursa: calcule ING/APAPR pe baza statisticilor CSSPP).

BRAM BOON, DIRECTOR GENERAL ING ASIGURaRI DE VIAta:
„inceputul anului 2013 a readus in prim plan tensiunea latenta in economia europeana si perspectiva unui alt an marcat de instabilitate. in aceste conditii, pe plan local persista scepticismul privind o revenire mai rapida a economiei si lipsa de incredere a oamenilor fata de viitor care, dublate de stagnarea veniturilor, diminueaza capacitatea populatiei de a economisi pentru obiectivele de planificare financiara.

In pofida contextului economic mai putin favorabil, la ING Asigurari de Viata am obtinut in primele trei luni ale anului evolutii pozitive atat pe segmentul de asigurari de viata, cat si pe cel de pensii facultative – rezultate care confirma o data in plus eficienta investitiilor pe care le realizam pentru a oferi clientilor nostri beneficii relevante, produse adaptate nevoilor lor, un nivel ridicat de consultanta si servicii de calitate.

Astfel, pe segmenul de asigurari de viata, portofoliul de contracte noi s-a majorat in primele trei luni din 2013 cu 5% fata aceeasi perioada a anului trecut iar primele brute subscrise au crescut usor, in timp ce in zona de pensii facultative numarul de participanţi a crescut cu 13%. in acelasi timp, un semnal care ne bucura tine de satisfactia clientilor ale caror contracte de asigurare ajung la maturitate si decid sa continue sa isi acopere nevoia de protectie sau economisire printr-o asigurare de viata la ING. Aproximativ 20% dintre contractele ajunse la maturitate in primele trei luni ale anului au fost substituite de clienti cu unele noi, adaptate nevoilor lor actuale, iar 70% dintre persoanele ale caror contracte au ajuns la final, au declarat ca sunt dispuse sa recomande ING Asigurari de Viata”.

Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata in Q1 2013 este de 1,81 milioane RON.
in primul trimestru din 2013, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 1,81 milioane RON, comparativ cu 5,63 milioane RON in aceeasi perioada a anului 2012. Rezultatul este unul previzionat, asumat ca nivel de normalitate in contextul economic actual si reflecta proiectele majore de investitii realizate. Principalele directii de investitii au vizat continuarea proiectelor demarate in trecut, precum cele pentru alinierea la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilor – inclusiv Solvency II si implementarea de solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor – si totodata pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor. in aceasta directie se inscriu investitiile realizate pentru integrarea de noi functionalitati in portalul MyING, dar si pentru de dezvoltarea canalelor de distributie si cresterea profesionalismului fortei de vanzari.

Pe segmentul de pensii obligatorii, activele nete ale fondului administrat de ING Pensii SAFPAP au crescut cu 63% in ultimul an.
– La sfarsitul primului trimestru din 2013, Fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 3,96 miliarde RON(1), in crestere cu aproape 43% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2012, cand valoarea acestora a fost de 2,77 miliarde RON. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lunii martie a.c. era de 37,59%(1) din piata pensiilor private obligatorii (sursa: CSSPP).
– La aceeasi data, ING avea 1.740.130 clienti in Pilonul II(1), dintre care 97% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP).
– Contributia medie neta pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 71 RON pentru primele trei luni din 2013, in crestere cu peste 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
‐ De la infiintare (mai 2008) si pana la finalul lunii martie 2013, fondul de pensii obligatorii al ING a obtinut o performanţa anualizata de 11,95%(1) – comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 11,49% (sursa: calcule ING/APAPR, pe baza statisticilor CSSPP).

MARIUS POPESCU, DIRECTOR ING PENSII SAFPAP:

„Anul 2013 a inceput cu o veste buna pentru participantii din sistemul de pensii administrate privat, respectiv cu confirmarea cresterii la 4% a contributiei virate, care va duce la o acumulare mai rapida de fonduri in conturile lor personale.  In ceea ce priveste activitatea ING Pensii, am continuat si in aceasta perioada sa ne concentram asupra dezvoltarii sanatoase, prin administrarea eficienta a contributiilor participantilor nostri pentru pensia lor privata si totodata prin informarea si educarea permanenta a publicului pentru o mai buna constientizare a economisirii individuale pentru pensie”.

You Might Also Like

În așteptarea decizie BNR, ROBOR la 3 luni urcă până la 2,45%

BNR se implică în proiectele de sustenabilitate și finanțare verde. Ce alte angajamente își asuma Banca Centrală odată cu efortul de reducere a riscurilor climatice din sectorul bancar

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,13% pe an

Ministerul Finanţelor se bazează pe împrumuturi și în această lună. Ce sumă este necesară pentru finanțarea deficitului de la bugetul de stat

Românii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 4,40% pe an

TAGGED: ING Asigurari de Viata
bankingnews.ro 09/05/2013
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By bankingnews.ro
Follow:
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.
Previous Article Evolutia Programului Prima Casa in 4 ani
Next Article Robert Zanescu: Puncte oriunde

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

În așteptarea decizie BNR, ROBOR la 3 luni urcă până la 2,45%

4 ani ago

BNR se implică în proiectele de sustenabilitate și finanțare verde. Ce alte angajamente își asuma Banca Centrală odată cu efortul de reducere a riscurilor climatice din sectorul bancar

4 ani ago

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,13% pe an

4 ani ago

Ministerul Finanţelor se bazează pe împrumuturi și în această lună. Ce sumă este necesară pentru finanțarea deficitului de la bugetul de stat

4 ani ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?