Preşedintele BVB, Lucian Anghel, subliniază importanța educaţiei financiare în România pentru că altfel vor exista probleme.
„Din păcate, ca şi sănătatea, educaţia financiară o preţuim cel mai mult când nu o avem. România se află ultimul loc în Europa ca şi grad de educaţie financiară. Rwanda şi Ciad sunt peste România ca educaţie financiară. Lipsa acestei educaţii financiare ne va trage în jos şi nu ne face să ne atingem potenţialul. Un tânăr va fi greu să înţeleagă, în primele zile de job, că în momentul când se va pensiona, în România vor ajunge să existe 1,5 pensionari la un angajat. Este esenţial ca toţi să facem ceva mai mult pentru dezvoltarea gradului de dezvoltare financiară. Dacă nu noi, atunci cine?”, a declarat, luni, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti în cadrul evenimentului desfășurat la BVB – „Summit International. Piata romaneasca de capital – evolutie si perspective”.
Acesta a adăugat că pentru a nu avea probleme ireversibile în economia naţională politicul şi economicul trebuie să conlucreze.
„Trebuie să încetăm să mai gândim în tabere şi enclave, altfel vom avea probleme ireversibile în economie. Dacă decidem împreună să punem la bătaie resurse vom face o alianţă durabilă. Politicul şi economicul trebuie să facă o alianţă pentru a intra în Grupa mondială. Pachetul pentru prosperitatea României este soluţia şi trebuie să construim prosperitatea României prin colaborare dintre politic şi economic. Trebuie să spunem din ce în ce mai răspicat că mediul privat din România generează aproape 80% din PIB. Nu vorbim despre cifra de afaceri, ci despre valoare adăugată. Prin urmare, dacă dorim prosperitate în această ţară, mediul privat nu trebuie ignorat şi printr-un parteneriat cu mediul politic trebuie încurajat”, a mai menţionat Anghel.