Preluarea Volksbank din 2015 și creșterea organică consemnată pe parcursul ultimilor doi ani (2015 și 2016) au făcut din Banca Transilvania cea de-a doua cea mai mare instituție din România, după BCR. Comunicarea rezultatelor financiare pe anul trecut de către Banca Transilvania şi BRD a adus în prim plan cea mai mare schimbare la vârful bankingului românesc, prin inversarea locurilor pe care cele două instituţii de credit le ocupau în topul după active.
Astfel, Banca Transilvania a trecut pe locul al doilea, ocupat pentru o lungă perioadă de timp de francezii de la BRD. Activele băncii din Cluj-Napoca erau, la finalul lui 2016, de 51,77 miliarde lei, în timp ce BRD s-au oprit la 50,65 miliarde lei. Iată cum povestea frumoasă a unei bănci locale mici îmbracă acum haine de gală!
Banca Transilvania pare să nu se oprească aici, în condiţiile în care oficialii instituţiei de credit au subliniat că sunt gata în orice moment, în funcţie de oportunităţi, să dea curs unei noi achiziţii.
„2016 a însemnat o nouă etapă de consolidare a Grupului BT şi suntem mulțumiți că a fost un an în care am depăşit din nou promisiunile făcute acționarilor noştri. … Vom continua să creştem organic finanțând economia românească, valorificând şi pe viitor avantajul competitiv al capacității locale de decizie. O vom face prudent şi responsabil, atenți la multiplele provocări ale mediului economic local şi european. Pe de altă parte, cred că procesul de consolidare a pieței va continua şi suntem deschişi şi interesați de eventuale achiziții, dar orice decizie de acest tip va fi rațională, va trebui să facă sens pentru noi, respectiv să fie complementară şi să adauge valoare”, a precizat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație BT.