Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Chris Truce, Saxo Bank, despre serviciile financiare digitalizate: băncile nu trebuie să lase acest lucru la voia întâmplării.
Share
Notification Show More
Latest News
Mihail Ion este numit Vicepreședinte Retail în cadrul Raiffeisen Bank România, în locul lui Vladimir Kalinov
Stiri de top
Banca Transilvania anunță finalizarea cu succes a primei sale emisiuni de obligațiuni sustenabile în lei. Suma atrasă: 1,5 miliarde de lei, un record în sistemul bancar local
Stiri de top
Premieră în România. BRD aduce finanțarea sustenabilă mai aproape de IMM-uri. Creditul care îți reduce dobânda dacă atingi obiective ESG
Stiri de top
FOTO. De la tăcere la acțiune: Românii încep să vorbească despre bani și să ceară ajutor financiar profesionist, arată un studiu BrandBerry susținut de BCR. Raportul evidențiază rolul educației financiare în reducerea riscului de fraudă și încrederea în bănci
Stiri de top
”Taxa pe lăcomie” sau impozitul pentru ”profit excesiv”, aceeași mizerie! Și nu contribuția în sine este problema, ci etichetarea incriminatorie a băncilor. Avem un talent special, aici în România, în a rușina și sabota performanța! Spoiler Alert: Băncile au plătit în 2024 un impozit pe profit de circa 25%, față de nivelul unic de 16%
Analize Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Stiri de top > Chris Truce, Saxo Bank, despre serviciile financiare digitalizate: băncile nu trebuie să lase acest lucru la voia întâmplării.
Stiri de top

Chris Truce, Saxo Bank, despre serviciile financiare digitalizate: băncile nu trebuie să lase acest lucru la voia întâmplării.

Gabriela Dinu
Last updated: 23/02/2017 12:31
Gabriela Dinu 8 ani ago
Share
SHARE

Următoarea generație de digitalizare a serviciilor financiare va propulsa industria în economia bazată pe cunoaștere. Mai specific, firmele de servicii financiare pot anticipa un viitor bazat pe folosirea în mai mare măsură a cunoștințelor contextuale și pe înțelegerea clienților lor pentru a genera valoare economică tangibilă. Cât timp petrec clienții de obicei pe website-ul tău? Și ce faci pentru a-i încuraja să-l acceseze mai des, să investească mai mult timp alături de brandul tău și să folosească mai multe dintre serviciile oferite? Chiar dacă ai creat o interfață pentru utilizatori care este dinamică, personalizabilă pentru accesarea cu ușurință a unei game de servicii pe mai multe terminale, tot poți face mai multe pentru a le întâmpina nevoile în acest nou val al digitalizării în serviciile financiare.

Ia-ți un minut să te gândești la timpul total agregat al unui client. Probabil, dacă ai noroc, acel client va petrece doar o părticică din timpul său total pe canalele tale digitale. Astfel, cheia este ca tu să folosești în mod optim timpul pe care clientul îl petrece în afara canalelor tale digitale. Un raport din 2015 al Ofcom, organismul de reglementare al comunicațiilor din Marea Britanie, a arătat că timpul pe care britanicii îl petrec online s-a dublat în deceniul anterior, în mare parte datorită utilizării telefoanelor inteligente și tabletelor. Acesta va crește și mai mult pe măsură ce calitatea și gama serviciilor disponibile continuă să crească. Astfel, este important pentru orice afacere cu ambiții de creștere să se asigure că este deschisă oportunităților de a afla mai multe despre comportamentul clienților prin activitatea lor online și de a înțelege mai bine și de a le întâmpina nevoile, astfel crescând loialitatea clienților și asigurând o profitabilitate durabilă.

Să luăm industria de consum ca exemplu. Giganți ai comerțului online precum Amazon sunt deja destul de avansați din acest punct de vedere, fiind pionierii motoarelor algoritmice de recomandare bazate pe învățarea asistată de aparate (machine learning) care poate susține cu precizie achiziții viitoare de un mare potențial interes pentru utilizatorii săi, pe baza unei combinații dintre comportamentul de navigare și activitatea de cumpărare atât la nivel individual, cât și la nivel agregat. Diferența actuală este că această capacitate nu mai este limitată doar la site-ul Amazon sau aplicațiile sale. Atunci când un client Amazon acceptă cookies pe site, compania poate colecta în timp real date comportamentale, contextuale și temporale care, atunci când sunt combinate cu informația existentă despre navigarea site-ului Amazon a utilizatorului respectiv și preferințele sale de cumpărare, pot oferi predicții mai precise cu privire la întoarcerea sa pe site-ul Amazon. Mai mult, Amazon are capacitatea de a plasa conținut țintit pe alte site-uri vizitate frecvent de utilizator, de exemplu promovând cărți sau alte produse disponibile pe Amazon care se potrivesc cu interesele actuale ale clientului.

Cum se poate translata acest lucru la serviciile financiare digitalizate? În mod evident, printr-o foarte, foarte, foarte bună cunoaștere a clienților ai mai multe șanse să le fii de folos. Dacă știi că clientul tău are un interes special sau o nevoie, poți acționa asigurându-te că aceasta se reflectă în interfața de utilizator personalizabilă (nu doar ‘Bună ziua’, ci ‘Bine ai revenit, pot să te ajut cu informații legate de… ?’). Mai important este faptul că poți să atragi clientul să revină la interfața ta asigurându-te că conținutul contextual relevant (pe care probabil deja îl produci) este evidențiat în strategia de marketing online pe alte site-uri și țintit specific către activitățile comportamentale ale clientului la nivel individual. Acest lucru este posibil din ce în ce mai mult datorită noii generații de tehnologii financiare ce aduc aceste bune practici din industria de consum legate de analiza comportamentală și învățarea asistată de aparat în companiile de servicii financiare.

În mod similar, un client ar putea vizita o platformă de investiții pentru a căuta acțiuni pentru o potențială achiziție, poate le plasează pe o listă personală de urmărit înainte de a naviga pe alte site-uri pentru a continua căutările. Dacă clientul ia cu el cookie-ul consilierului de investiții, compania va putea urmări datele de navigare colectate înainte ca clientul să se întoarcă pe respectiva platformă pentru a face achiziția. Prin urmare, compania poate folosi datele de cumpărare, alături de cele comportamentale și alte informații pentru a lărgi contextul intereselor și preferințelor de investiție cunoscute, astfel construind o imagine mai precisă a posibilelor achiziții viitoare în ce privește acțiunile. În plus, platforma de investiții poate publica sfaturi țintite corespunzător sau poate livra conținut contextual cu privire la viitoarele achiziții de acțiuni, fie din resurse proprii, sau ale companiilor partenere sau ale terților. Acest lucru nu doar că poate îmbunătăți experiența personalizată de utilizare, dar din punct de vedere al conformității și reglementărilor, acest lucru are potențialul de a determina un mediu de investiții mai potrivit și responsabil pentru client.

Multe bănci încep să adopte transformarea digitală, recunoscând oportunitățile de îmbunătățire a experienței utilizatorului prin livrarea serviciilor personalizabile pe mai multe platforme și, acolo unde e cazul, furnizând servicii complementare terțe prin open API. Însă întregul potențial al unor asemenea investiții nu va fi atins dacă băncile și alte companii de servicii financiare nu continuă să împingă limitele, explorând oportunitățile digitalizării pentru a înțelege mai bine și pentru a îndeplini nevoile și dorințele clienților. Analiza „Big data” și programele de inteligență artificială ce au fost perfecționate în sectoarele de consum devin din ce în ce mai disponibile băncilor, permițându-le să-și ajusteze cu mai multă exactitate mesajele de marketing la prioritățile în rapidă schimbare ale clienților, astfel crescând nivelurile de interacțiune și, în mod ideal, volumele de tranzacții. Conversia intereselor clienților în tranzacții financiare este scopul suprem; generarea valorii tangibile de la economia bazată pe cunoaștere. Dar nu doar asta, aceleași programe pot, de asemenea, să ajute în dezvoltarea unor metode mai exacte și mai angajante de a evalua cunoștințele, experiența, adecvarea și toleranțele la riscul de investiție ale unui client pentru a echipa mai bine aceste companii în prezentarea oportunităților corecte de investiții investitorilor specifici, astfel susținând sustenabilitatea întregii industrii.

În multe cazuri, aceste instrumente pot fi accesate în același mod ca serviciile complementare pe care băncile deja le folosesc pentru redefinirea propunerii de valoare în era digitală a API-urilor și a colaborării deschise. Oportunitățile suplimentare pe care le oferă pentru o mai mare satisfacere a clientului și o mai mare „aderență” a acestuia arată necesitatea ca băncile să aibă o infrastructură tehnologică foarte flexibilă și ușor de integrat. Din anumite puncte de vedere, acest lucru duce la construcția unei bucle a feedback-ului digital. Prin creșterea cantității de informație despre nevoile și comportamentele clienților tăi, ești într-o poziție mai bună pentru a atrage clienți pe canalele tale digitale în mod mai regulat și poți dezvolta continuu experiența de utilizare pe care o oferi pe diferitele platforme – toate facilitate de o infrastructură de bază ce îți permite să amesteci, să potrivești și să revizuiești serviciile pe care le oferi ca reacție la modelarea determinată de date a cererilor de consum.

În ‘Terenul de baseball (The Field of Dreams)’, mantra lui Kevin Costner era ‘Dacă începi să construiești, vor veni’. În economia digitală de azi, băncile nu trebuie să lase acest lucru la voia întâmplării.

Material realizat de Chris Truce, Director Dezvoltare Platforme, Saxo Bank 

You Might Also Like

Mihail Ion este numit Vicepreședinte Retail în cadrul Raiffeisen Bank România, în locul lui Vladimir Kalinov

Banca Transilvania anunță finalizarea cu succes a primei sale emisiuni de obligațiuni sustenabile în lei. Suma atrasă: 1,5 miliarde de lei, un record în sistemul bancar local

Premieră în România. BRD aduce finanțarea sustenabilă mai aproape de IMM-uri. Creditul care îți reduce dobânda dacă atingi obiective ESG

FOTO. De la tăcere la acțiune: Românii încep să vorbească despre bani și să ceară ajutor financiar profesionist, arată un studiu BrandBerry susținut de BCR. Raportul evidențiază rolul educației financiare în reducerea riscului de fraudă și încrederea în bănci

”Taxa pe lăcomie” sau impozitul pentru ”profit excesiv”, aceeași mizerie! Și nu contribuția în sine este problema, ci etichetarea incriminatorie a băncilor. Avem un talent special, aici în România, în a rușina și sabota performanța! Spoiler Alert: Băncile au plătit în 2024 un impozit pe profit de circa 25%, față de nivelul unic de 16%

TAGGED: banci, banking, Amazon, Saxo Bank, digital, servicii financiare digitalizate, Chris Truce
Gabriela Dinu 23/02/2017
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Gabriela Dinu
Follow:
Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.
Previous Article Avocat Alina Bîrsan, despre riscul care ar putea bloca demersurile de dare în plată: Depășirea termenului de prescripție de la apariția impreviziunii.
Next Article Raiffeisen Bank a lansat „Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

Mihail Ion este numit Vicepreședinte Retail în cadrul Raiffeisen Bank România, în locul lui Vladimir Kalinov

7 ore ago

Banca Transilvania anunță finalizarea cu succes a primei sale emisiuni de obligațiuni sustenabile în lei. Suma atrasă: 1,5 miliarde de lei, un record în sistemul bancar local

3 zile ago

Premieră în România. BRD aduce finanțarea sustenabilă mai aproape de IMM-uri. Creditul care îți reduce dobânda dacă atingi obiective ESG

4 zile ago

FOTO. De la tăcere la acțiune: Românii încep să vorbească despre bani și să ceară ajutor financiar profesionist, arată un studiu BrandBerry susținut de BCR. Raportul evidențiază rolul educației financiare în reducerea riscului de fraudă și încrederea în bănci

4 zile ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?