Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Cât de pregătite sunt băncile pentru servicii bancare destinate pentru următoarea generație de clienți?
Share
Notification Show More
Latest News
De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?
Stiri de top
Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale
Stiri de top
Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice
Stiri de top
Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României
Stiri de top
Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc
Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Analize > Cât de pregătite sunt băncile pentru servicii bancare destinate pentru următoarea generație de clienți?
AnalizeTop newsStiri de top

Cât de pregătite sunt băncile pentru servicii bancare destinate pentru următoarea generație de clienți?

Cornel Dinu
Last updated: 21/08/2020 10:41
Cornel Dinu 5 ani ago
Share
SHARE

Serviciile bancare online nu mai reprezintă o noutate, au devenit tradiționale pentru bănci și sunt folosite de tot mai multe persoane. Însă pe măsură ce tehnologia avansează acestea trebuie fi îmbunătățite și personalizate pentru a îndeplini așteptările tot mai mari ale clienților. Serviciile online trebuie să devină tot mai simple și mai rapide, dar în același timp fluide și flexibile.

Contents
Ce ar trebui să facă băncile în această situație?O experiență minunată cu servicii bancare digitale pe toate canalele

Cu noi reglementări în vigoare, fintech-urile vin în întâmpinarea băncilor tradiționale cu o ofertă de servicii IT, inteligente și ușor de utilizat. Astfel ajută la diminuarea presiunii pe care o au băncile pentru îmbunătățirea canalelor bancare digitale și totodată le permite integrarea și vânzarea rapidă și fără cusur a acestora, punând la dispoziție întreaga experiență personalizată la nivel global.

Procesul de adaptare digitală la cerințele pieței este dificil de realizat, în special pentru băncile tradiționale, care au multe proceduri în vigoare și multe soluții IT diferite, adesea inflexibile iar întârzierea implementării unor noi soluții va afecta cu siguranță vânzările.

Ce ar trebui să facă băncile în această situație?

Potrivit Boston Consulting Group, vânzările digitale reprezintă un nou punct de referință, care este crucial pentru bănci și următorul pas logic în cursa către digitalizare. Acum, de fiecare dată când clienții vizitează o sucursală, își accesează aplicațiile bancare de 50 până la 80 de ori. Ceea ce ar face diferența față de alte bănci, care au un punctaj scăzut în ceea ce privește experiența digitală, este un motor care să se adreseze diferitelor niveluri comerciale, pe baza analizei datelor de operațiuni de marketing, interacțiuni și realizarea vânzărilor. Băncile care sunt lider în domeniu sunt de asemenea conștiente de faptul că experiențele personalizate ale clienților și utilizarea crescută a inteligenței artificiale (IA) sunt esențiale pentru succesul lor. Băncile beneficiază de unele avantaje concrete datorită IA, aceasta permițându-le în același timp să fie mai relevante pentru clienți.

În primul rând, IA poate analiza comportamentul clienților și poate forma perspective pentru a prezice dezabonarea și / sau clienții care ar putea fi motivați să cumpere un anumit produs. Cu IA, băncile pot recomanda produse în funcție de situația și comportamentul clientului în mod automat, la fel ca un mic asistent informat care ar putea sugera fie un împrumut, un card de credit sau un pachet de produse pentru clientul băncii. Mai mult, IA permite un nivel mai ridicat de personalizare și îndeplinire la timp a așteptărilor clienților. Din punct de vedere comercial, băncile beneficiază adesea de utilizarea IA în ceea ce privește detectarea anomaliilor pentru a preveni frauda, spălarea banilor și multe altele.

Se poate lucra inteligent și ușor printr-un omnicanal bancar cu capacitate IA.
Cu siguranță v-ați pus la un moment dat aceste întrebări:
• Câte grupuri de clienți există pe baza comportamentului acestora?
• Care sunt caracteristicile lor?
• Care sunt clienții campioni și pentru care dintre aceștia puteți face mai mult?
• Care sunt șansele ca, în următoarea perioadă, clientul să solicite și să folosească un anumit produs bancar?
• Care clienți ar putea pleca?

Ajungând mai degrabă să cunoașteți decât să ghiciți comportamentul clienților, vă puteți spori vânzările și eforturile de marketing într-un mod corespunzător. În loc să vă copleșiți clienții cu o ofertă generică sau irelevantă, care să conducă la o satisfacție slabă din partea clienților și dezabonarea acestora, puteți stabili care clienți ar fi interesați de oferta curentă și să țintiți doar segmentul relevant. Acest lucru se poate realiza prin segmentarea comportamentală și sistemul de recomandări, integrate în soluțiile bancare omnicanal din portofoliul digital Asseco SEE – Digital Edge și Digital Origination.

Activate de inteligența artificială, aceste soluții bancare digitale oferă o experiență excelentă și unificată pe toate canalele, cu un catalog de produse inteligente, activat de IA și o varietate de funcții de autoservire. Cu o caracteristică puternică, care recomandă următoarea cea mai bună ofertă special adaptată pentru client, banca va avea mai mult succes în vânzarea produselor și serviciilor, folosind informații bazate pe date.

Veți putea grupa clienți similari pe baza comportamentului lor pentru a facilita o mai bună gestionare a campaniei, să identificați grupul de clienți interesați de un produs specific, să creați segmente de la cei mai activi, la cei inactivi și care au nevoie de un mic stimulent pentru a acționa. Pe baza comportamentului clienților similari, precum și pe frecvența utilizării produsului / serviciului la nivel de client, puteți prezice, de asemenea, interacțiunea viitoare a clientului cu banca dvs. în ceea ce privește produsele și serviciile pe care este probabil să le utilizeze. Abordarea avansată de targetare vă permite să plasați oferta potrivită la momentul potrivit pentru clienții dvs., ceea ce duce la rate de conversie și venituri mai mari. O mai bună înțelegere a clienților dumneavoastră va duce, în cele din urmă, la identificarea oportunităților pentru creșterea afacerii.

O experiență minunată cu servicii bancare digitale pe toate canalele

Cine dorește să depășească provocarea digitală și să rămână în vârful industriei bancare este necesar să ofere clienților săi o experiență digitală constantă cu aceleași UI și UX – indiferent de canalul pe care îl utilizează pentru serviciile bancare. Cu Digital Edge și Digital Origination de la Asseco, vor dispune de noi posibilități de operare într-un mod complet reinventat mulțumită setului complet de aplicații pentru puncte de contact (WEB, mobil, bancomat, asistent etc.) și capacități ample de implicare digitală, toate acceptate și conectate la un singur hub.

În plus, aceste produse vor spori, de asemenea, numărul de vânzări digitale cu un proces ușor de utilizat, automatizat și cu finalizare rapidă. Cu ajutorul unui produs de vânzare și subscriere special conceput pentru vânzări online remarcabile de produse bancare, nu a fost niciodată mai ușor pentru atragerea noilor clienți și creșterea numărului vânzărilor. Tehnologia care este deja disponibilă, actualizată și în funcțiune, asigură un proces simplificat și o experiență de utilizator îmbunătățită.

You Might Also Like

De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

Patria Bank, profit de 10 milioane de lei în primele trei luni din an. Valentin Vancea: Continuăm să susținem mediul antreprenorial românesc

TAGGED: digitalizare, digital banking, Asseco
Cornel Dinu 21/08/2020
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By Cornel Dinu
Follow:
Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.
Previous Article ING Bank a obținut triplarea plafonului de garantare în cadrul programului IMM Invest și susține în continuare mediul de afaceri românesc. Bogdan Boteanu: ”Prioritatea băncii a fost și este de a asigura clienților lichiditățile necesare traversării cu bine a perioadei curente”
Next Article Povestea NEO de la Banca Transilvania se scrie prin clienții care utilizează deja platforma. Mariana Chindriş: ”A fost nevoie de o reconstrucție completă din interior spre exterior pentru a permite schimbări de direcție în timp real. Ne așteptăm ca până la finalul anului majoritatea clienților activi ai BT24 să își activeze NEO”

– Publicitate –

Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

De astăzi realitatea ne bate din nou la ușă: Ce așteaptă economia de la președintele Nicușor Dan?

31 de minute ago

Cum interpretăm mesajul de la Banca Națională, care semnalează „incertitudini deosebit de ridicate”. Cristian Popa vorbește despre inflație mai ridicată și riscuri mari la adresa conduitei viitoare a politicii fiscale

3 zile ago

Ce se întâmplă cu ratele tala la bancă pentru că BNR a păstrat dobânda-cheie la 6,5%. Prudență în fața incertitudinilor economice

3 zile ago

Finanțare Raiffeisen în valoare de peste 28,7 milioane de euro pentru parcul fotovoltaic Teiuș. Cătălin Cepișcă: Încă un pas spre susținerea tranziției energetice a României

3 zile ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?