Salt Bank, prima bancă digitală made in România, a ajuns la peste 330.000 de clienți în primele 8 luni de funcționare și şi-a prezentat planurile pentru următorii ani. Și dacă vorbim de viitor, Gabriela Nistor, director Salt Bank, spune că se așteaptă ca numărul clienților să se dubleze în 2025, adică să ajungă la 600.000 – 700.000 de persoane care vor descărca aplicația Salt.
Ținta Salt Bank este atingerea pragului de 1 milion de utilizatori în următorii trei ani, mizând pe flexibilitatea fintech-ului și pe experiența prietenoasă oferită clienților, iar Gabriela Nistor spune că acestă țintă va fi atinsă mai devreme.
Lansarea unor produse noi în aplicație și listarea la BVB, în 2029, au fost teme de discuție în cadrul unei conferințe de presă.
Salt Bank face parte din Grupul Banca Transilvania
Idea Bank a fost achiziţionată de Banca Transilvania în 2021, ca apoi să devină Salt Bank, prima bancă 100% digitală made in România. Lansată acum 8 luni, compania face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, iar proprietarul a investit între 80 și 100 de milioane de euro în banca digitală, a precizat Gabriela Nistor.
Salt Bank a dezvăluit jururnaliștilor prezenți că în următorii 2-3 ani banca va continua să dezvolte de noi produse bancare digitale, în acord cu nevoilor utilizatorilor. Astfel, printre priorităţi vom regăsi produse de creditare, produse de investiţii şi cele dedicate freelancerilor.
Spre exemplu, primul produs introdus de bancă va fi un credit de nevoi personale ce va fi putea fi accesat din aplicație în primul trimestru din 2025, a declarat Gabriela Nistor, CEO al Salt Bank, pentru BankingNews.
Tot de anul viitor banca va avea opțiuni de investiții fonduri mutuale și acțiuni, ca mai apoi, peste 2 ani, Salt Bank se va adresa și liber profesioniștilor, IMM-urilor mici care vor avea acces la conturi, carduri, opțiuni de tranzacționare și depozite, în leiși apoi în alte valute. De altfel, în cadrul conferintei de presă, Gabriela Nistor a vorbit beneficiile pe care banca le are în vedere pentru freelanceri.
„Pregătim integrarea cu eFactura, chiar și un sistem de POS mobil pentru încasarea plăților făcute de clienți cu cardul bancar” a explicat oficialul băncii.
Potrivit oficialilor, din luna ianuarie, Salt Bank introduce opțiunea de investiții în fonduri mutuale ca mai apoi, investiții în acțiuni pe bursele externe, inclusiv investiții pe Bursa de Valori București (BVB).
„Am încheiat contract cu un broker, vor fi acțiuni pe bruse externe. O să ieșim cu unități de fond, prima dată, acolo o să lucrăm cu BT Asset Management, avem 4 fonduri pe care o să le vindem. După aceea o să venim cu partea de acțiuni pe burse externe și ETF-uri, apoi să venim și pe BVB. Partea de unități de fond va veni în ianuarie 2025 și partea de acțiuni, în trimestrul al doilea”, a precizat Gabriela Nistor.
Despre listarea la bursa de la București, Gabriela Nistor spune că „știm că vrem o listare la BVB, dar n-am început să conturăm conceptul, nu am analizat tehnic, dar va urma”.
Ce nu va adopta Salt Bank în viitor?
Gabriela Nistor spune că banca va evita tranzacțiile cu criptomonede, și pentru că reglementările nu sunt tocmai prietenoase. „Nici reglementările nu sunt prietenoase, cel puțin la noi, nu vrem să ne poziționăm în zona aceea” a mai punctat oficialul.
Citeste si