Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, informează BNR.
Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României, inscripţia „PUTNA” şi anul de emisiune „2019”.
Aversul monedei din alamă, pentru colecţionare, redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 Bani”, stema României, inscripţia „PUTNA” şi anul de emisiune „2019”.
Reversul comun monedelor din aur şi din alamă, pentru colecţionare, prezintă portretul domnitorului Ştefan cel Mare şi inscripţia în arc de cerc „ŞTEFAN CEL MARE”.
Monedele din aur şi monedele din alamă, pentru colecţionare, vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul este de 500 monede din aur şi 10.000 monede din alamă, pentru colecţionare.
Preţurile de vânzare sunt de 1.815 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, şi de 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.
Monedele din aur şi monedele din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Putna, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.