CEC Bank a semnat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) un acord de imprumut in valoare de 25 milioane euro, destinat finantarii proiectelor investitionale ale Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) si Autoritatilor Publice Locale (APL).
Accesand noul produs de creditare dezvoltat de CEC Bank in baza acordului cu CEB, IMM-urile vor beneficia de o perioada maxima de creditare de sase ani, cu o perioada de gratie de un an, iar APL-urile de o perioada de 10 ani, cu doi ani perioada de gratie. Finantarea CEB va reprezenta maximum 50% din costul total al proiectului, diferenta putand fi asigurata de catre client din surse proprii sau apeland la creditele aflate in protofoliul CEC Bank.
Valoarea finantarii asigurate de CEB va fi de pana la 1 milion euro pentru IMM-uri si de maximum 2,5 milioane euro pentru APL-uri.
„Prin incheierea parteneriatului cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, CEC Bank continua sa sustina IMM-urile si Autoritatile Publice Locale, asigurand finantarea in conditii atractive a proiectelor investitionale ale clientilor, inclusiv a celor de accesare a fondurilor europene si contribuind astfel la o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.
In anul 2012, CEC Bank a reusit sa-si atinga principalul obiectiv, respectiv cresterea portofoliului de credite acordate persoanelor juridice. Astfel, cresterea la acest indicator a fost de 32% fata de 2011, in timp ce activele bancii au crescut cu 8,5% fata de 3,4% – cresterea activelor pe total sistem bancar. Structura portofoliului de credite s-a schimbat in corelatie cu strategia si misiunea bancii. Astfel, daca in 2006 ponderea creditelor acordate persoanelor juridice in total portofoliu era de 21%, in decembrie 2012 ponderea acestora era de 63%. Creditele pentru IMM-uri si Corporate au reprezentat anul trecut 6.601 milioane lei din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11.933 milioane lei, iar APL-urile au cumulat finantari de 955 milioane lei.
Infiintata in 1956, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) are 40 de state membre. 21 de tari din centrul, estul si sud-estul Europei, formand tinta BCE, se numara printre statele membre.
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei – instrument major al politicii de solidaritate in Europa – finanteaza proiecte sociale punand la dispozitie resurse atrase in conditii care reflecta calitatea ratingului sau (potrivit Moody’s: Aaa, cu perspectiva negativa, Standard & Poor’s: AA+ perspectiva stabila si Fitch: AA+, cu perspectiva stabila). Se acorda astfel de credite statelor membre, precum si institutiilor financiare si autoritatilor locale din statele membre pentru finantarea de proiecte in sectorul social, in conformitate cu articolele din acordul de finantare.
Infomatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor pentru persoane juridice.