Daca esti obisnuit sa iti verifici des soldul contului prin intermediul unui bancomat, ai face bine sa renunti la acest obicei, in cazul in care esti client BRD. Francezii au dat un nou inteles expresiei „informatia costa”. Daca vrei informatii despre banii tai, BRD te spoliaza de cate 50 de eurocenti (2,2 lei) la fiecare interogare, probabil din cauza incarcaturii pe care aceasta simpla operatiune o pune asupra sistemului informatic, scrie economica.net
BRD a stabilit nivelul acestui comision in euro chiar si pentru cardurile in lei, astfel ca, in timp ce taxeaza acerb clientii care vor sa stie cati bani au in cont, se apara si de riscul deprecierii leului – se scumpeste euro, creste si comisionul convertit in lei.
Cu ce comisioane te „trateaza” bancile romanesti
La cele mai multe banci, comisionul de interogare este intre 0,2 si 0,3 lei, iar la unele este zero.
Mai mult, BRD iti ia un euro daca faci o interogare la bancomatul altei banci. Daca mai pui si taxa de retragere de la alt bancomat de 1% din suma retrasa + 4 lei, o operatiune de interogare + retragere din masinile straine te lasa mai sarac cu aproape 10 lei. Clientii bancii numarul doi din Romania ar face bine sa nu ramana fara cash in zone in care nu exista bancomate BRD.
E o gluma proasta sa primesti bani in cont
La BRD te costa 2 lei sa primesti bani in cont din alt cont deschis la BRD, si de la 3 la 10 lei de la alta banca.
La UniCredit Tiriac Bank, incasarea in cont costa un leu. La CEC Bank te costa de la 2 la 6 lei sa primesti bani in cont dintr-un cont deschis la alta banca, si de la 0,5 la 2 lei pentru conturile deschise la CEC. Daca sumele incasate sunt in valuta, atunci CEC Bank iti cere de la 1 euro la 1,5 euro (pentru transferurile interbancare).
Citeste materialul integral pe Economica.net