Introducerea plafonului de 150.000 de euro nu rezolvă toate problemele din Legea dării în plată, este opinia președintelui executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.
„Aceasta a fost propunerea Băncii Naționale a României. Cred că reprezintă o foarte mică parte în încercarea de a dovedi aplecarea pe cererea de reexminare a Președinției, acolo unde se solicită criterii obiective. Doar că, deocamdată, putem spune că foarte multe alte observații nu au fost luate în considerare, dar acesta este unul punctele care dovedesc că, până la urmă, din cererea de reexaminare a președintelui, s-a acordat atenție unuia dintre subiecte, deocamdată.
„Un singur aspect nu rezolvă problema întregului. Noi trebuie să privim în ansamblu. Sunt mai multe propuneri care funcționează împreună. Dacă vorbim de plafonul de 150.000 de euro, el funcționează împreună cu celelalte criterii: venituri, casă, dacă este singura locuință sau nu, dacă locuiește în acea casă sau nu… și așa mai departe.
De aceea, cred că întrebarea ar fi fost mai ușor de pus, dacă mai multe criterii ar fi fost luate în calcul de Parlament. Dar, introducerea acestui plafon, evident este o încercare de a impune câteva condiții obiective pentru a determina acea clasă de debitori care sunt în dificultăți financiare”, a explicat, miercuri, Dănescu, în cadrul conferinței „Anul Financiar Bancar 2016”, eveniment organizat de Finmedia si Piaţa Financiară, potrivit Agerpres.